Milyoner Oyunu Nasıl Oynanır?

Milyoner Oyunu Nasıl Oynanır?

Milyoner oyunu; eğlence, ticaret içerikli, zeka geliştirici bir o kadar da sosyalleşmeye yardımcı bir oyundur. Genellikle küçük yaşlarda oynanmıştır. Unutulmaya da yüz tutumuş oyunlardan birisidir.

Milyoner Oyunu Kutu İçeriği

1 adet oyun tablosu, 24 adet piyango kartı, 10 adet borç senedi kartı, 143 adet oyun parası, 9 adet spor toto kartı, spor toto panosu, 48 adet hisse senedi, 4 adet piyon ve zar, son olarak 48 adet yıldızlı oyun pulu.

Milyoner Oyunu Nasıl Oynanır?

Oyun, 2 veya 4 adet oyuncu ile oynanır. İlk önce oyun tablosunu ortaya yerleştiriniz. Paraları iki eşit miktarda bölerek. Yarısını bankaya, diğer yarısını ise oyunculara eşit miktarda paylaştırınız. Banka görevini ve oyun ilerleyişini üstlenen oyuncuların dışında biri yok ise oyunu oynayan bir oyuncu bu görevi üstlenir. Hisse senetleride bankada durur. Spor Toto kartlarını üst üste dizip, oyun panosunun üstüne ters şekilde kapatınız. Borç senetleride bankada duracaktır.

Oyuna başlayacak oyuncu zar ile seçilebilir. En yüksek zar sayısını atan oyuncular 1'den 4'e kadar sıralanır. Oyuncuların piyonları başlangıç noktasında durur. Başlayacak oyuncu zarını atar ve attığı sayı kadar piyonunu hareket ettirir. Örneğin piyonu marketin üstüne geldi. Burda oyuncunun iki seçeneği bulunuyor. Ya 100 oyun parası verecek geçecek, Ya da 1000 oyun parası verecek orayı satın alacak. Satın alırsa diğer oyuncuların piyonları marketin üstüne geldiği zaman, oyuncular marketin sahibine kira ödeyerek geçebilirler. Oyun bu şekilde dükkan sahip olmak için oynanan bir oyundur. Bazı noktalarda, Örneğin, otomobil yarışı noktasına gelen oyuncu, istediği kadar para koyar ve bir rakam söyler ve 3 zar atma hakkı bulunur. 1. hakkında söylediği rakamı tutturusa o kadakar mislisini kazanır. 2. hakkında tutturursa 4 katını kazanır. 3. hakkında tutturusa 2 mislini kazanır. Eğer haklarından hiç birini kullanamazsa araba yarışı olan noktada yazan sayı kadar ceza öder. Aynı zamanda oyuna başlarken her oyuncu bir mesler seçerler. Örneğin bir oyuncu halıcı mesleğini seçebilir. Oyun bu şekilde ilerle ve 1. 000. 000 oyun parası kazanan oyuncu oyunun kazananı olur.