Minecraft'ta Merdiven Nasıl Yapılır?

Minecraft'ta Merdiven Nasıl Yapılır?

Milyonlarca oyuncu kitlesine sahip olan Minecraft dünya üzerinde en fazla oynanan oyunlar arasında yer alıyor. İlk olarak 17 Mayıs 2009'da oyun dünyasna giriş yapan 3 boyutlu oyun yıllar geçsede hala daha eskisi kadar oynanmaktadır. İsveçli geliştirici Markus “Notch” Persson tarafından geliştirilen ve yapmış olduğu çıkışın ardından 2014 yılında Microsoft tarafından satın alınan oyun şimdi neredeyse tüm dijital platformlarda oynanabilir halde.

Minecraft hakkındaki önemli bilgileri verdikten sonra asıl konumuza dönelim. Minecraft'ta işimize çokça yarayan sayısız eşya bulunmakta. Bizde oyunda önemli eşyalardan biri olan merdivenin nasıl yapıldığını sizler için yazımızda paylaşmak istedik Öncelkle merdiven yapımında hangi eşyaları kullanacağımızdan bahsedelim. Merdiven yapmak için yalnızca bir eşyaya ihtiyacımız olacak. Bu eşya ise 7 adet tahta çubuk.

1- İlk olarak tahta çubuk nasıl yapılır bundan bahsedelim. Tahta çubuk oyunda hayati önem taşıyan eşyalardan biri. Tahta çubu ile balta, kılıç, kazma, çapa, meşale, merdiven gibi birçok eşya yapımında kullanabiliyoruz. Peki çubuk nasıl yapılır? Çubuk için iki adet oduna ihtiyacımız olacak. bu odunları ise ağaçları keserek kolayca elde edebilirsiniz. Elde ettiğiniz odunları aşağıda görünen şekildeki gibi yerleştiridğiniz zaman tahta çubuğu elde etmiş olacaksınız.

2- Tahta çubuklarımızı yaptıktan sonra 3×3'lük üretim menüsünü açarak aşağıda görünen şekildeki gibi çubukları yerleştirerek merdiven elde edebiliriz. Tebrikler artık merdiven nasıl yapılır öğrendiniz.