Minecraft Cam Nasıl Yapılır?

Minecraft Cam Nasıl Yapılır?

 Minecraft'ta işinize yarayacak birbirinden kullanışlı mataryeller bulunuyor. İşte camlarda bunlardan biri.  Cam olmazsa olmazardan biri değil fakat herhangi bir yapıt yaptığınızda şuraya cam olsa fena olmaz diyeceğiniz zaman aşağıda anlatacağımız adımları uygularsanız cam nasıl yapılır bunu öğrenmiş olacaksınız. Sözü fazla uzatmadan cam nasıl yapılırmış hep birlikte adım adım bakalım. 

 Cam yapmak için öncelikle hangi malzemeler gerektiğini açıklayalım. Bu balzemeler kum ve kömürden ibaret olacak. Fakat kömürü elde etmek biraz zahmetli olacak. 

1- İlk olarak 4 adet oduna ihtiyacımız olacak. Odunları ağaçlardan elde edeblirsiniz. Ardından E tuşuna basarak 3×3'lük üretim menüsünü açalım ve aşağıdaki gibi ağaçları yerleştirip odun haline getirelim. 

2- Ağaçları tahtaya çevirdikten sonra tekrar üretim menüsünü açarak tahtaları 2×2 şeklinde yerleştiriyoruz. Bu sayede bir adet çalışma masası elde etmiş olduk. 

3- Çalılma masasını yakınınıza kurmanız sizin için daha iyi olacak. Çalışma masasına tıklayarak ya da E tuşuna tıklyarak tekrardan üretim menüsünü açalım. Elde ettiğimiz odunları aşağıdaki gibi yerleştirerek tahta çubuk elde edeceğiz. 

4- Çubuğuda elde ettiğimize göre 3 odun ile iki tahta çubuğu aşağıdaki gibi yerleştirerek tahta kazmayapabiliriz. 

5- Sıra geldi kömür çıkarmaya. Peki kömürü nerede bulacağız. Kömür madenlerde yer alır. Madenlere gitmenin en kolay yolu ise bir mağara bulup içine girmektir. Ya da olduğunuz yeri kazarakta bir maden bulabilirsiniz. Kömürü çıkardıktan sonra aşağıdaki gibi üretim menüsüne dizerek ocak yapacağız. 

6- Şimdi sıra geldi kum çıkarmaya. Çıkaracağımız kum koyu renkte olanlardan değil. Daha açık renkteki bir kum. Peki bu kum nerede bulunur. Bu kumu çıkarmak için sulak alanlara gideilirsiniz. 

7- Son olarak yapmamız gereken şek üretim menüsünü açıp kömür ile kumu aşağıdaki gibi yerleştirmek. Tebrikler artık bir cama sahipsiniz.