Minecraft Hazine Haritaları Nasıl Kullanılır?

Minecraft Hazine Haritaları Nasıl Kullanılır?

Minecraft için yapılan her güncelleme ile dünya daha da büyüyor. 2018'de, okyanusları tamamen genişleten Aquatic güncellemesi verildi. Dahil edilen eklemelerden biri gömülü hazine haritalarıydı.

Bu rehberde, hazine sandıklarından alabileceğiniz ganimetlerin yanı sıra bu hazine haritalarının nasıl kullanılacağını ele alacağız. Haritaları ve sandıkları bulmak uzun bir süreç gibi görünebilir, ancak ganimet buna tamamen değer. İlk olarak, bir hazine haritasının nasıl bulunacağına bakalım.

Minecraft Hazine Haritaları Nasıl Bulunur?

Gömülü hazine haritaları sadece gemi enkazlarında ve okyanus harabelerinde bulunabilir. Batıklar, batık gemilere benzeyen su altı yapılarıdır. Bazı gemi enkazlarında canavarlar olabilir, bu nedenle keşif yaparken dikkatli olmak en iyisidir. Ek olarak, gemi enkazları çeşitli farklı konumlarda ortaya çıkacaktır. Örneğin yukarıdaki resimde yan tarafında buza sıkışmış bir gemi enkazı görebilirsiniz. Ayrıca kısmen karada spawn olabilir veya kumsalda gömülü olabilirler.

Her gemi enkazının içinde, çeşitli ganimetler içeren en fazla üç sandık bulabilirsiniz. Bir hazine haritası elde etmek için harita sandığını bulmanız gerekir. İşaretli değiller, ancak bu sandık geminin alt bölümünde yer alacak. Bir harita sandığı varsa, gömülü bir hazine haritası içerme olasılığı yüzde 100 olacaktır.

Gemi enkazlarına benzer şekilde, su altında okyanus kalıntılarını bulabilirsiniz. Gemi enkazlarından biraz daha nadirdirler ve gezinmek için oldukça tehlikeli olabilirler. Bu yapılar okyanus biyomlarında bulunur ve bir su altı köyüne benzerler. Bir okyanus harabesinin binalarının içinde, ganimetlerle dolu sandıklar olacak. Bu sandıklarda gömülü bir hazine haritası bulma şansınız yüzde 43'tür.

Genel olarak, gömülü bir hazine haritası için gemi enkazlarına bakmak daha iyi bir seçimdir.

 

Minecraft'ta Gömülü Hazine Nasıl Bulunur?

Artık gömülü hazine haritasına sahip olduğunuza göre, buna bir göz atma vakti geldi. Hazinenin yanında durmuyorsanız, okyanusun turuncu çizgilerle dolu olduğu ana hatları çizilmiş kara kütlelerini göreceksiniz. Gömülü hazineye yaklaştıkça harita renkle dolacak. Yukarıdaki resimde haritanın kısmen doldurulmuş olduğunu görebilirsiniz. Bu sandıkları çoğu zaman sahilde veya hemen sahilde bulabilirsiniz.

Nadir de olsa okyanusun ortasında bir sandık bulabilirsiniz. Bu durumda, boğulmadan okyanusun dibine ulaşabilmeniz için zırhınızda mutlaka solunum ve su afinitesi sihirleri bulundurun. Hazine, kırmızı X'te yer alacaktır. Bu konumu tam olarak belirlemek zor olabilir, ancak aşağıda bulabileceğiniz bir ipucu var.

Chunk Borders ile Hazine Bulma

Gömülü hazine her zaman yığının merkezine yakın bir yerde oluşacaktır. Dünya, oyun sırasında görünmeyen, ayna adı verilen bölümlere ayrılmıştır. Neyse ki, F3 + G tuşlarına basarak yığın kenarlıklarını kolayca açabilirsiniz. Bunu yapmak tüm parçaları görüntüler.

Haritada X'e yaklaştığınızda, yığın sınırlarını açın ve yığının merkez bloklarını bulun. Hazine sandığına ulaşana kadar kazın ve ödüllerinizi toplayın.

 

Harita Olmadan Minecraft'ta Hazine Nasıl Bulunur?

Harita aramaya sabrınızın olmadığı ve doğrudan hazineye atlamak istediğiniz zamanlar olabilir. Bu biraz daha uzun sürse de imkansız değil. İyi haber şu ki, gömülü hazineler genellikle haritaların kıyı bölgeleri, gemi enkazları ve okyanus tabanı gibi olduğu yerlerde bulunabilir. Spesifik olarak, gömülü hazine Plajlarda, Karlı Sahillerde ve Taşlı Sahillerde spawn olacak.

Ancak, yakınınızdayken gömülü hazine aniden haritada görünmeyeceğinden, nereden kazmaya başlayacağınızı bilmek zor olabilir. Bulunduğu alana göre hazinenin üzeri kum veya çakıl gibi çevresine uygun bloklarla kaplı olabilir. Yine de, spawn rastgeledir, bu nedenle gömülü hazine, cevher dolgulu bloklar gibi herhangi bir uygun blok malzemesiyle kaplanabilir. Bu nedenle, yerinde görünmeyen şüpheli tümseklere veya bloklara dikkat etmelisiniz.

Oynadığınız Minecraft sürümüne bağlı olarak garantili gömülü hazine yerleri de vardır. Eğer Java Sürümüyse, X/Y ekseninin 9/15 öbek koordinatında hazineyi bulabileceksiniz ve doğuya doğru yönlendirileceksiniz. Bedrock Sürümü oynuyorsanız, koordinatlar X/Z ekseninde 8/15 olarak değişir.

 

Treasure Chest Loot'ta Neler Var?

Gömülü hazine sandıkları çeşitli ganimetlere sahip olacak. Aşağıda, tüm potansiyel ganimetlerin yanı sıra onu bulma şansını da bulabilirsiniz.

Eşya Bulunma Şansı

Denizin Kalbi %100

Demir Külçe %99

Altın Külçe %88

Pişmiş Morina %75

Pişmiş Somon %75

Deri Tunik %75

Demir Kılıç %75

TNT %62

Prizmarin Kristalleri %60

Elmas %60

Gördüğünüz gibi, her hazineyi bulma şansınız oldukça yüksek. Başkalarıyla birlikte bir sunucuda oynuyorsanız, bir sandığın yağmalanıp yağmalanmadığını bilmek zor olabilir. Neyse ki, gömülü her hazinede bir Denizin Kalbi var. Yoksa, biri zaten sandığı yağmalamış demektir.

 

Heart Of The Sea (Denizin Kalbi)

Gömülü hazine sandıkları, Denizin Kalbi'ni bulabileceğiniz tek yerdir. İlk başta bunlar çok önemli görünmeyebilir, ancak onlardan kurtulmayın! Denizin Kalbi inanılmaz derecede nadirdir ve bir kanal oluşturmak için kullanılabilir.

Kanallar, deniz fenerlerine benzer çeşitli su altı güçlendirmeleri sağlayan hazırlanmış yapılardır. Yakındaki bir kanalla, su soluma, gece görüşü ve su altındayken aceleniz olacak. Ek olarak, kanallar yakındaki düşman canavarlar saldıracak.

Bir kanal yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak.

  • 1x Denizin Kalbi
  • 8x Nautilus Kabuğu

Nautilus kabukları da elde etmek biraz zor. Onları Gezgin Tüccardan beş zümrüt karşılığında satın alabilirsiniz, ancak size sadece beş tane satarlar. Canavaların mermi düşürme şansı yüzde üçtür ve her zaman öldüklerinde düşürürler. Son olarak, nautilus kabukları balık tutularak elde edilebilir, ancak bunlar nadir bulunan bir öğedir ve avlanması biraz zaman alacaktır.

Gömülü hazine hakkında bilinmesi gereken tek şey bu. Ganimetinizi toplamayı ve bir kanal inşa etmeyi unutmayın.