Minecraft’ın Aylık Aktif Oyuncu Sayısı 112 Milyon Oldu

Minecraft’ın Aylık Aktif Oyuncu Sayısı 112 Milyon Oldu

 Oyun sektöründe yıllardır birçok oyunu gerisinde bırakarak rekorlar kıran Minecraft yine yapımcı şirketlerin gözünü korkutmuşa benziyor. Sürekli yaptıkları yeniliklerle oyuncu kazandıklarını düşünürsek önümüzde ki yıllarda  da büyümeye devam edeceğe benziyor. 10 yıllık bir oyun olmasına rağmen aktif oyuncu sayısı ve kazanç yönünü göz önünde bulunduran Microsoft oyunu 2014 yılında Mojang şirketiyle birlikte 2.5 milyar dolara satın almıştı.

   

   Microsoft’un oyunu satın almasından itibaren de hızlı bir şekilde büyüyen oyun açıklanan son rakamlara göre olağanüstü oyuncu sayısına ulaşmış durumda. Aralık 2017′ de oyunun aylık aktif kullanıcı sayısı açıklandığında  74 milyondu.  2018 yılının ortaların da açıklanan rakamlarda ise aylık aktif kullanıcı sayısının 92 milyon olduğu açıklanmıştı.

   Microsoft yetkililerinin Business Insider’a yaptığı açıklamada oyunun şu an aylık aktif kullanıcı sayısının 112 milyon olduğu açıklandı. Geçen yıla istinaden yaklaşık 20 milyonluk bir oyuncu artışı olmuş durumd ve bu sayı gün geçtikçe hızla artmakta. 

   Son yıllarda piyasa sürülen birçok oyunun hiçbir zaman gölgesinde kalmayan oyun önümüzdeki zamanlarda da yapacağı yeniliklerle yeni kitleleri kendine çekmeyi planlıyor. Mobil cihazlar için AR tabanlı (sanal gerçeklik) oyun deneyimi sunmayı planlayan oyun Minecraft Earth’ü tanıtacak. Oyun bu  yenilikle birlikte mobil oyun sektöründe de büyük bir adım atmış olacak