Minecraft Komutları ve Hileleri

Minecraft Komutları ve Hileleri

Minecraft Hile Kodları

Minecraft Hile Kodları

Minecraft komutları size oyununuzun tanrısal kontrolünü verebilir. Var olan bir yapıyı kopyalamak, oyun modunu değiştirmek ya da zafere giden yolda hile yapmak olsun, Minecraft konsol komutları, oyunu her gün oynamanın önemli bir parçasıdır. Dışarıda bir sürü farklı komut olsa da, hepsi karmaşıklık içinde değişkendir. Bilmeniz gerekenleri ve elbette arkadaşlarınızı avlamak için kullanabileceklerinizi biraraya getirmeye çalıştık. İşte Minecraft komutları ve hileleri.

Aşağıda listelenen Minecraft konsol komutlarına nasıl girileceğini merak ediyorsanız, yapmanız gereken tek şey slash tuşuna (/) basmak, bu küçük bir pencere açar. Kodu giriniz ve enter tuşuna basınız, komutunuz aktif hale gelecektir.

Minecraft’ı oynamaktan sıkılmıyorsanız; En İyi Minecraft Doku Paketleri, En İyi Minecraft Sunucuları ve En İyi Minecraft Haritaları konularımıza göz atın. Ayrıca oyunu buradan indirebilirsiniz.

Minecraft Hile Komutları

Minecraft için Kısa Kod Komutları
Aşağıda, farklı oyuncu adlarını yazarak sizi kurtaracak kısa kodlar verilmiştir. Bunlar ezberlemeye değerdir, bu nedenle bazı çalışanlar oyununuza her katıldığında “Sniper_Kitty_Bruv_91” gibi isimler girmeniz gerekmez.

@p – size en yakın oyuncu
@r – a random player
@a – rastgele bir oyuncu
@e – dünyadaki bütün varlıklar
@s – kendiniz

Klon komutu
/clone

Bir blok seçimini başka bir konuma klonlar. Bir şehir alanı inşa ediyorsanız ve birden fazla binayı farklı alanlara kopyalamak istiyorsanız, çok faydalıdır. “ ” başlangıç noktanızdır. “ ” bitiş noktasıdır. Ve “ ” klonlanmış blokların ortaya çıkmasını istediğiniz yerdir.

Örnek: /clone 100 234 -10 200 100 0 300 200 100

Zorluk nasıl değiştirilir
/difficulty

Oyun içi zorlukları değiştirir. Kodun ikinci bölümünü aşağıdakilerden biriyle değiştirin:

peaceful
easy
normal
hard

Örnek: /difficulty peaceful

Kendinize veya başkasına bir efekt ekleyin
/effect [saniye] [amplifikatör] [parçacıklarıgizle]

Hedeflenen oyuncuya bir durum efekti ekler. “[saniye]“, “[amplifikatör]” ve “[parçacıklarıgizle]” isteğe bağlı koşullardır. Bu nedenle, uzunluğu değiştirmek istemiyorsanız, efektin ne kadar güçlü olduğunu veya efektin parçacıklar olarak gösterilip gösterilmediğini belirtmeyin. Bir efekti oyuncudan kaldırmak istiyorsanız, “/effect clear” yazın.

Örnek: /effect Gamer_com_tr water_breathing 30

Bir öğeyi büyülemek
/enchant [level]

Oyuncunun elinde tuttuğu öğeye büyü ekler. Büyü ID’lerin bir listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Örnek: /enchant Gamer_com_tr smite 1

Exp değiştiricisi
/xp [oyuncu]

Hedeflenen oyuncuya bir miktar deneyim puanı kazandırır. Bunun yerine sadece seviye eklemek istiyorsanız; “/xp L [oyuncu]” deneyin.

Örnek: /xp 100L Gamer_com_tr

Oyun modunu değiştir
/gamemode

Oturumdaki herkes için oyun modunu değiştirir. Farklı oyuncu modunu değiştirmek için kodun sonuna bir oyuncu adı ekleyin. “” u aşağıdaki seçeneklerden biriyle değiştirin:

Survival
Creative
Adventure
Spectator

Örnek: /gamemode Survival

Bir öğe veya öğeler verir
/give <öğe> [miktar]

Bir öğeyi oyuncunun envanterine bırakır. Tam bir elmas teçhizat takımı ile çalışmaya başlamak istiyorsanız, mükemmeldir. Yalnızca miktar bölümünün istiflenebilir öğeler için çalıştığını unutmayın. Tek seferde kendinize 100 elmas kılıç veremezsiniz. Öğe numaralarının tam listesine buradan bakabilirsiniz.

Örnek: /give Gamer_com_tr diamond_sword 1

Bir komut çalışmıyorsa yardım alın
/help [komut adı]

Herhangi bir konsol komutu hakkında ek bilgi sunar. Bir komutu deniyorsanız ve olması gerektiği gibi çalışmıyorsa, yukarıdaki komutu, çalışmayan bir komut adından önce yazın ve nasıl çalıştığıyla ilgili daha fazla ayrıntı elde edeceksiniz.

Örnek: /help kill

Envanteri açık tutun
/gamerule keepInventory true

Oyun kurallarını değiştirir, tüm öğeleri envanterinizde tutun. Tekrar kapatmak için “true” yu “false” ile değiştirin

Herkesi veya her şeyi öldürün
/kill

Oyuncu dahil her şeyi öldürür. Fakat başka bir oyuncuyu öldürmek istiyorsanız; “/kill ” şeklinde kullanın. Ve belli bir tür mob öldürmek için, “/kill @e[type=mobTürü]“.

Oyun ses komutu
/playsound

Belirli bir ses dosyasını çalar. Birisi bir kapı açtığında ses çıkması için bir komut bloğu kullanmak istiyorsanız, bunun için idealdir. Kim iyi bir zili sevmez ki? Tüm ses dosyalarına buradan göz atabilirsiniz.

Örnek: /playsound entity.elder_guardian.ambient voice Gamer_com_tr

Dünya seed’i nasıl kontrol edilir
/Seed

Seed’i sıfırdan tekrar oynatmak veya bir arakadaşınıza geçirmek için mevcut dünyaların seed’ini görüntüler.

Dünya spawn’ını ayarlayın
/setworldspawn

Oyuncunun durduğu yere, dünya spawn’ını değiştirir. Bunu yapmak istemiyorsanız, “/setworldspawn ” ile önceden belirlenmiş bir konuma da ayarlayabilirsiniz.

Örnek: /setworldspawn 100 80 0

Gündüz-Gece döngü zamanını durdurun
/gamerule doDaylightCycle false

Bu, günışığı döngüsünü tamamen kapatır, böylece her zaman gündüz saati olur. Döngüyü etkinleştirmek için “false” ı “true” ile değiştirin.

Mob spawn yapma
/summon [x] [y] [z]

Bir mobu belirli bir yere çağırır. Mobun üstünüze çıkması için sondaki “[x] [y] [z]” bölümünü kullanmayın. Wither’ı spawn yaptığınızı düşünün, mümkün olduğu kadar çabuk bağlamanız gerekir.

Örnek: /summon creeper

Işınlanma
/tp [hedef oyuncu]

Hedeflenen oyuncuyu belirtilen bir yere ışınlar. Ve evet, gerçekten bir arkadaşınızı gökyüzüne ışınlayabilir ve dünyaya geri dönerken gülebilirsiniz.

Örnek: /tp Gamer_com_tr 100 0 10

Oyun içi zamanı değiştir
/time set

Oyun içi zamanı ayarlar. Günün saatini başka bir şeyle değiştirmek için sonuna aşağıdaki sayılardan birini ekleyin:

0 – Şafak
1000 – Sabah
6000 – Öğlen
12000 – Alacakaranlık
18000 – Gece

Havayı daha güzel ya da daha kötü bir şeye çevirin
/weather

Oyun içi havayı farklı bir türe değiştirir. Mesela “/weather thunder” kullandığınızda gök gürültülü fırtına başlar. Sürüngenlerin peşinden gidiyorsanız, bu bir zorunluluktur. Kimse oturup, gök gürlemesini beklemez. Clear; açık, rain; yağmurlu olan diğer seçeneklerdir.