Minecraft Nether Güncellemesi Aldı, Yeni Nadir Kaynak Eklendi

Minecraft Nether Güncellemesi Aldı, Yeni Nadir Kaynak Eklendi

Minecraft (klasik Java Sürümü) Nether olarak bilinen bir boyutla ilgili yeni bir güncelleme aldı. Yama, Netherite adı verilen yepyeni ve çok kullanışlı bir kaynak sunuyor. Bunun bir yama ön gösterimi olduğunu, yani henüz bitmemiş olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak içerik oluşturucular oyuncuların resmi sürümden önce denemelerini sağlamaya karar verdiler.

Netherite ne için kullanılabilir? Bu kaynağın oldukça avantajı var, çünkü bazı ilginç özelliklere sahip. Lav geçirmez ve inanılmaz dayanıklı olan yeni kaynak, bu açıdan elmastan bile daha iyi. Zırh daha yüksek seviyede koruma ve geri tepme sağlarken, bu malzemeyle kaplı bir silah kullanarak hasarımızı artırabiliriz. Ayrıca, kaynak yangın ve patlamalara karşı yüzde yüz dayanıklıdır. Dekorasyon için de kullanılabilir.

Ne yazık ki, yeni kaynağı almak çok çaba gerektirecek. Adından da anlaşılacağı gibi, sadece Nether topraklarında bulunabilir. Netherite elde etmeden önce, canavarları geçmeye hazırlanın. Netherite’i elde etmek için, Ancient Debris olarak bilinen bir mineral bulmanız gerekir. Bulması kolay olmayacak, çünkü bir elmas kadar nadir ve genellikle küçük miktarlarda düşer. Ayrıca bu minerali çıkarmak için elmas veya Netherite arasında bir seçim yapmanız gerekecek. Ancient Debris, Netherite çubukları yapabileceğimiz Netherite Scrap şeklinde eritilebilecek.

Yamanın ayrıca ek biyomlar, örneğin Crimson Forest, Warped Forest veya Soulsand Valley gibi diğer yenilikleri de içerdiğini belirtelim.

Minecraft’ın, 2011’deki çıkışından bu yana (Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One, PlayStation 4 ve Nintendo Switch dahil) birçok farklı platforma ulaşmayı başaran Mojang tarafından geliştirilen popüler bir yapım olduğunu hatırlatmak isteriz.