Minecraft Oyun Modu Nasıl Değiştirilir?

Minecraft Oyun Modu Nasıl Değiştirilir?

Minecraft’ta yeni misiniz? O zaman muhtemelen biraz boş göründüğü kendine özgü bloklu manzarayı keşfederken fark ettiniz. Büyük ihtimalle hayvanlar ve Creeperlar gibi Minecraft’taki diğer birçok unsurla istediği gibi oynayan kişiler gördünüz.

Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyor musunuz?

Büyük ihtimalle Minecraft’ı yanlış oyun modunda oynuyorsunuz. Minecraft oyun modunuzu nasıl değiştireceğiniz ve Yaratıcı moddan Hayatta Kalma moduna nasıl geçeceğinizi sizin için açıklayacağız.

Minecraft Oyun Modları

Oyunun temelde 3 oyun modu ve 2 daha az yaygın olmak üzere toplam 5 modu vardır. Bunlar sırasıyla:

  • Creative (Yaratıcı)
  • Survival (Hayatta Kalma)
  • Adventure (Macera)
  • Spectator (Seyirci)
  • Hardcore (Aşırı Zor Mod)

Aşağıda üç ana Minecraft oyun moduna ve bunlara nasıl geçileceğine ayrıntılı bir şekilde bakacağız. Ayrıca Minecraft’ın Seyirci ve Hardcore modlarına nasıl geçileceğini de anlatacağız.

Minecraft Creative (Yaratıcı) Mod Nedir?

En tanınan Minecraft oyun modu, sınırsız kaynaklardan yararlanarak dünyanızı inşa etmenizi sağlayan Creative (Yaratıcı) Mod’dur. Sağlık çubuğu, açlık çubuğu veya deneyim sayacı yoktur ve bu modda dünyanızın her yerinde istediğiniz gibi uçabilirsiniz.

Yaratıkları öldürebilirsiniz, ama size karşılık vermezler. Kısacası bu modda hasar almazsınız ve ölemezsiniz. Ölmenin tek yolu Bedrock’u (En elt kattaki bloklar) kırıp boşluğa düşmektir.

Minecraft Creative (Yaratıcı) Mod Nedir?

Minecraft Survival (Hayatta Kalma) Mod Nedir?

Hayatta Kalma modunda, kaynakları, madenleri ve eşyaları ararsınız. Ayrıca temel olarak hayatta kalma amacıyla da bina inşa edebilirsiniz, ancak topladığınız ürünle sınırlı olursunuz.

Hayatta kalmak için belli bir seviyede tutmanız gereken sağlık ve açlık çubuklarına dikkat edin. Düşman yaratıklardan kaçın. Çünkü bu yaratıklar hasar verir ve hatta sizi öldürürler.

Minecraft Macera Modu

Bu Minecraft için daha az kullanılan bir moddur. Esas olarak başkalarının oynayacağı dünyalar yaratmak için yapılmıştır. Haritayı değiştirmenin bir sınırı vardır ve bloklar elle yok edilemez.

Bunun yerine, yalnızca önceden belirlenmiş CanDestroy etiketine sahip uygun bir öğe kullanılarak toplanabilirler. Benzer şekilde, inşa yapmak yalnızca bir blok CanPlaceOn etiketine sahipse mümkündür. Bunun geri kalanında, Macera modu Hayatta Kalma modu gibidir.

Minecraft’ta Oyun Modu Nasıl Değiştirilir?

Minecraft’ın Yaratıcı modu, oyunu başlatırken ayarlamanız gereken bir seçenektir.

Yeni oyun kurarken sırasıyla Play (Oyna)> Create New (Yeni Oluştur)> Create New World (Yeni Dünya Oluştur) tıklayın. Burada, Default Game Mode (Varsayılan Oyun Modu) seçeneğini tıklayın ve Creative (Yaratıcı) seçin.

Ayrıca komut kullanarak da Minecraft’ta Yaratıcı moda geçebilirsiniz. Bunun için oyun içinde chat kısmına şu komutu girebilirsiniz:

  • /gamemode creative

Bu şekilde daha hızlı bir geçiş yapabilirsiniz:

  • /gamemode 1

Minecraft’ta Survival (Hayatta Kalma) Moduna Geçmek

Yeni bir oyun oluştururken kurulum ekranında Survival (Hayatta Kalma) modunu göreceksiniz. Sırasıyla Play (Oyna) > Create New (Yeni Oluştur) > Create New World (Yeni Dünya Oluştur) ve Default Game Mode (Varsayılan Oyun Modu) > Survival (Hayatta Kalma) seçeneklerine tıklayın.

Oyun içinde Survival (Hayatta Kalma) moduna geçmek için şu komutu girebilirsiniz:

  • /gamemode survival

Ya da kısaca şu komutu girebilirsiniz:

  • /gamemode 0

Minecraft’ın Macera Moduna Geçme

Macera modu, Minecraft’ta bir kurulum seçeneği değildir. Bunun yerine, oyununuz çalışmaya başladıktan sonra manuel olarak Macera moduna geçmeniz gerekir. Mesela, arkadaşlarınızın oynaması için ayrıntılı bir dünya inşa etmiş olabilirsiniz.

Macera modu onların yapabileceklerini sınırlamanızı sağlar; hedefe ulaşılmadan önce dünyanın yok edilmesini durdurmak için şu komutla Macera moduna geçebilirsiniz:

  • /gamemode adventure

Veya alternatif olarak şu komut da iş görecektir:

  • /gamemode 2

Minecraft Oyun Modu Komutları Hakkında Kısa Not

Minecraft’ın modern sürümlerinin tümü /gamemode komutunu desteklerken, eski oyunlar bu komutları desteklemez.

Ayrıca Xbox 360, PlayStation 3 veya Wii U’da Minecraft oynuyorsanız, /gamemode komutu kullanılamaz. Bu nedenle Macera modu bu platformlarda kullanılamaz. Benzer şekilde, mod değiştirme sadece standart kontrol komutları kullanılarak mümkündür.

Hardcore ve Seyirci Modlarına Nasıl Geçilir?

Standart üç oyun moduna ek olarak, Minecraft Java Edition iki komut daha sunar:

Hardcore

Sadece bir kere ölme hakkına sahip olduğunuzdan dolayı bu mod en zor moddur. Ayrıca seçildiği zaman normal Minecraft moduna geçmenin bir yolu yoktur. Aynı şekilde, normal moddan Hardcore moduna da geçemezsiniz.

Hardcore bir Minecraft oyunu oluşturmak için Yeni Dünya Oluştur ekranında Oyun Modu bölümünden Hardcore‘u seçin. Bu modda Hilelerin ve Bonus Sandığının kullanılamadığını unutmayın. Son olarak hatırlatalım; Bu modda öldüğünüzde oynadığınız dünya silinir.

Seyirci Modu

Bu mod Minecraft dünyasında uçmanızı ve gözlemlemenizi sağlar. Katı nesneler arasında hareket edebilmenize rağmen herhangi bir nesne veya canavarla etkileşim mümkün değildir.

Seyirci moduna  /gamemode spectator komutu kullanarak veya Hardcore modunda ölerek erişilebilirsiniz. Ayrıca F3 + N tuşlarına basarak Creative’den Spectator oyun moduna da geçebilirsiniz. Geri dönmek için aynı kombinasyona tekrar basın.

Son olarak klavye komutu ile de bu moda geçilebilir:

  • /gamemode 3

Minecraft Çoklu Oyuncu Modu

Cihazınıza bağlı olarak Minecraft, oyundan oyuna çok oyunculu, yerel bölünmüş ekran, LAN oynatma ve sunucular kullanılarak çok oyunculu modda oynatılabilir. Yukarıdaki oyun modlarının çoğuna çok oyunculu olarak erişilebilir.

Bu sayede Minecraft’ta bir dünya yaratabilir ve diğer oyuncuları size katılmaya davet edebilirsiniz. Herhangi bir cihaz kullanılarak çok oyunculu bir Minecraft oturumu kurabilirsiniz.

Özel bir sunucuya sahip olmak kesinlikle bir avantaj olsa da (özellikle daha büyük gruplar için), Android telefondan masaüstü PC’ye ve daha fazlasına kadar çok oyunculu bir oyun kurulabilir.

Hemen hemen her cihaz bir Minecraft sunucusu olarak ayarlanabilir.

Yerel ağınızdaki basit bir Minecraft çok oyunculu oyun için bir dünya oluşturun ve onu LAN Oyuncuları tarafından Görünür olarak ayarlayın. Daha sonra diğer oyuncular oyuna bağlanabilir ve onların yanında oynayabilirsiniz.

Minecraft’ın Hayatta Kalma ve Yaratıcı Modlarının Tadını Çıkarın

Artık Minecraft oyun modlarını nasıl ayırt edeceğinizi ve aralarında nasıl geçiş yapacağınızı biliyorsunuz. Komut, klavye kısayolu veya menü seçeneğini kullanarak, Minecraft oyun modlarının her birini değiştirebilirsiniz.

Son olarak Minecraft’ı tam ekran olarak oynayabileceğinizi bilmenizi isteriz. Masaüstü sürümünüzü pencereli moddan genişletmek ve Minecraft’ı tam ekran modunda görüntülemek için F11 tuşuna basın.

Minecraft hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Oyunlarınızı kolaylaştırmak için tasarlanmış klavye kısayolları için Minecraft Hileleri yazımıza göz atın.