Minecraft Yay ve Ok Nasıl Yapılır?

Minecraft Yay ve Ok Nasıl Yapılır?

 Minecraft'ta olmazsa olmaz birçok malzeme vardır. Bunlardan birileride yay ve ok. Bildiğiniz üzere Minecraft'ta akşam olunca ortaya çıkan birçok yaratık var. Bu yaratıklardan kendinizi korumanız için sizlerin savaş malzemesine ihtiyacınız olacak. Bizlerde bu yazımızda oyunun en önemli savaş malzemelerinden biri olan yay ve ok nasıl yapılır bunu göstereceğiz. 

 Yay ve Ok Ne İşe Yarar?

Yay ve okun oyun içerisindeki hayati önemi tartışılmaz. Ama yaratıklara karşı verdiği hasar tartışılabilir. Ama yinede oyun içerisindeki en etkili silahlardan biri yay ve oktur. Özellikle yaratklara yaklaşmadan onlara hasar verebilmek oldukça önemlidir. İskelet şeklindeki düşmanlar üzerindeki etkisi diğer yaratılara göre daha fazladır. Yay ve okun önemli bir diğer özelliği ise attığınız oklar kaybolmuyor. Dileyerseniz attığınız oku alıp tekrar kullanabilirsiniz. Bu saydece tekrar ok yapmaktan kurtulmuş olursunuz. 

 Yay Nasıl Yapılır?

Öncelikle sahip olmanız gereken malzemeleri toplamanız gerekecek. Bu malzemeler tahta çubuk ve ip. Bir adet yay yapmak için 3 tahta çubuk ve 3 ipliğe ihtiyacınız olacak. Bu tahta çubukları ve iplikleri aşağıda gösterildiği gibi dizerseniz bir adet yaya sahip olacaksınız. 

 Ok Nasıl Yapılır?

Ok elde etmenin iki yolu var. Biz bu iki yoluda sizlere göstereceğiz hangisini yaparak ok elde etmek sizin elinizde. İlk olarak ok yapmak için sahip olmanız gereken malzemelerden bahsedelim. Bu malzemeler; tüğ, tahta çubuk ve çakmak taşı. Bir adet ok yapabilmek için her malzemeden bir tane bulundurmanız gerekecek. Bu malzemeleri aşağıdaki gibi dizerseniz bir adet oka sahip olacaksınız. Bu yol malzeme toplayarak yapacağınız uzun yol. Gelelim bir diğer ok yapımına. Aslında diğer yol daha kolay ama cesaret isteyen bir yol. Öncelikle bir iskelet yaratık ile karşılaşmanız gerekecek ve iskeleti öldürdüğünüzde size ok vermiş olacak.