Mobil MOBA “Vainglory” PC’ye Geliyor

Mobil MOBA “Vainglory” PC’ye Geliyor

Vainglory PC

Vainglory PC

Her ne kadar PC oyunlarını cep telefonuna (Hearthstone, The Talos Principle, This War of Mine) taşıdığını görmek daha yaygın olsa da, bu formül zaman zaman tersine çevriliyor. Bu noktada Super Evil Megacorp‘un yüksek fantazi MOBA‘sı Vainglory hem Mac’e hem de PC’ye geliyor.

PC’de, Dota 2 ve League of Legends, MOBA alanı üzerinde uzun zamandır kurulmuş bir saltanatı var. Ancak, Vainglory’yi doğrudan bir rakip olarak hemen yayınlamak yerine, Super Evil Megacorp Apple’ın A8 çipinden ve dokunmatik ekranlı cihazların doğal hareketliliğinden faydalanmalarını sağlayan görünürde daha güvenli bir seçenek olarak daha az kalabalık olan mobil alanda oyunu çıkarmayı seçti. Tabii ki, bu sadece mobil cihazlar için olan Çin’de 200 milyona yakın oyuncu tabanına sahip Arena of Valor gibi rakip oyunlardan önce ABD’deki oyuncu kitlesini genişletmek istemesi bir bir an meselesiydi.

Her ne kadar Super Evil Megacorp her zaman Vainglory’nin “dokunmatik ekran nesline tam bir taviz vermeyen bir MOBA deneyimi” sunmasını istediyse de, geliştirici, 10 yılı aşkın kan, ter ve gözyaşlarının sonunda özel oyun motorunun çapraz platform geçişi ile yardımcı olduğunu söylüyor.

Vainglory‘i oynamak için istekli olan herkes şu anda Windows veya Mac sürümünü test edebilir. Süper Evil Megacorp, Vainglory’un taktiksel derinliğini, stratejisini veya grafiksel sadakatini feda etmediğini, ama hatalar, potansiyel kullanıcı arayüzü sorunları ve anahtar bağlama tuhaflığı gibi alfa inşa kusurlarının çok fazla olmasını beklemediğini söylüyor.