Nintendo Switch İnceleme

Nintendo Switch İnceleme

Nintendo Switch

Nintendo Switch

Nintendo; Switch’i “melez” bir konsol olarak tanımlamıştır. Ana ünite, bir televizyona bağlanmak için bir yerleştirme istasyonuna takıldığında, bir ev konsolu gibidir. Alternatif olarak, kenetlenme yuvasından çıkarılabilir ve LCD dokunmatik ekranıyla tablet bilgisayarına benzer şekilde kullanılabilir veya birkaç oyuncu tarafından görülebilen bağımsız bir masaüstü moduna yerleştirilebilir. 

Switch, kullanıcı girişi, hareket algılama ve yüksek çözünürlüklü dokunmatik geribildirim için standart düğmeler ve yönlü joystick bulunan Joy-Con adı verilen kablosuz denetleyiciler kullanıyor. Joy-Con el tipi stil oynamayı desteklemek için konsolun iki tarafına da takılabilir, geleneksel bir ev konsolu gamepad formunu sağlamak için bir Grip aksesuarı bağlanabilir veya yerel çok oyunculu modları destekleyen Wii Remote gibi tek tek kullanılabilir.

Switch yazılımı, standart İnternet bağlantısı üzerinden çevrimiçi oyun oynamanın yanı sıra diğer Switch konsollarıyla yerel kablosuz geçici bağlantı da desteklemektedir. Switch oyunları ve yazılımları hem fiziksel flaş ROM kartuşlarında hem de dijital dağıtımda mevcuttur. Switch, konsol oyun pazarında rakipleri Sony PlayStation 4 ve Microsoft Xbox One ile yarışıyor. 

Ülkemizde pek de yaygın olmayan bu Nintendo Switch oyun konsolunu sizler için inceledik. Joy-Con adı verilen denetleyicileri sayesinde tablet şeklinde rahat bir oyun oynama imkanı sunuyor olsa da Sony PlayStation 4 ve Xbox One kıyasla fiyatı bakımından sergilediği özelliklere göre biraz vasat kalıyor gibi. Super Mario Kart oyunu eşliğindeki video incelememizi izleyebilirsiniz. 

Nintendo Switch İnceleme

Nintendo Switch Özellikleri

Kısaca özelliklerinden bahsedecek olursak;
 – 6,2 inch
 – HD (1280×720) çözünürlük
 – 32GB’lık depolama alanına sahip. microSDhc desteği sayesinde 2 TB’a kadar genişletilebiliyor.
 – Özel bir Nvidia Tegra GPU kullanıyor. 
 – Yerel ağda 8 konsola bağlanma özelliği
 – 2,5 saat ile 6,5 saat arasında pil ömrüne sahip

Kutu içeriği ise;
 – Nintendo Switch 6.2 INC
 – 2 Adet Joy-Con Kablosuz Oyun Kumandası
 – 1 Adet Nintendo Switch Dock 
 – 1 Adet Joy-Con Grip Nintendo Switch AC Şarj Adaptörü
 – 1 Adet HDMI Kablo
 – 2 Adet Joy-Con Straps Bileklik