Nintendo, Wii U ve 3DS Mağazalarının Desteğini Sonlandırıyor

Nintendo, Wii U ve 3DS Mağazalarının Desteğini Sonlandırıyor

PlayStation ve Xbox, mümkün olduğu kadar çok stüdyo edinerek konsol üstünlüğü için savaşırken, Nintendo, tartışmasız, sadece kendi işini yaparak her ikisinden de daha iyi performans gösteriyor. Switch yakın zamanda satılan 103 milyon konsolu aştı ve onu Nintendo tarihindeki en başarılı ev sistemi haline getirdi. Aslında, bu noktada o kadar çok insanın Switch'i var ki, Nintendo eski konsollarına verdiği desteği sona erdirmeye karar verdi.

Nintendo bu hafta, Wii U ve 3DS konsollarının eShop'larına yönelik desteğin önümüzdeki 13 ay boyunca kademeli olarak kaldırılacağını ortaya koyan ayrıntıları yayınladı. Nintendo'dan yapılan uzun açıklama, “2023 Mart ayının sonundan itibaren, Wii U sistemi ve Nintendo 3DS ailesi için Nintendo eShop'ta alışveriş yapmak artık mümkün olmayacak.”

Eski konsolların eShop'larının kapatılması aslında bu yılın Mayıs ayında başlayacak. 23 Mayıs 2022'den itibaren 3DS ve Wii U eShop hesaplarınıza kredi kartı kullanarak para ekleyemeyeceksiniz. Bundan sonraki önemli tarih 29 Ağustos 2022 olacak ve bu noktada artık Nintendo eShop kartlarını kullanarak para ekleyemeyeceksiniz.

Ağustos ayının sonundan 2023 Mart ayının sonuna kadar oyun satın almanın tek yolu eShop kodlarını kullanmak olacak. Ancak bu tarihten sonra bile oyunlar dijital mağazalarda erişilebilir olmaya devam edecek, ancak yeni oyun satın alamayacaksınız. Geçmişte satın aldığınız oyunlar ve DLC'ler hala indirilebilecek ve çevrimiçi oynanabilen oyunlar desteklenmeye devam edecek.

Nintendo, Wii U ve 3DS için bir Anılar sayfasına erişebileceğinizi açıklayarak kapanıyor. Konsollarla geçirdiğiniz zamandan bazı alakalı ve umarız ilginç istatistikleri gösteren bir web sitesi. Bu tarihten sonraki istatistikler muhtemelen PS4, PS5 ve Switch kullanıcıları için derlenen yıl sonu istatistiklerine benzer olacak.