Nintendo’nun Mobil Oyunu Dragalia Lost Hızlı Çıkış Yaptı

Nintendo’nun Mobil Oyunu Dragalia Lost Hızlı Çıkış Yaptı

PlayStation 4 için bir başka aksiyon RPG olan Project Awakening’i de geliştiren Cygames tarafından geliştirilen bir Japon aksiyon rol yapma oyunu olan Dragalia Lost; oyuncuları etrafında farklı beceri ve yetenekler kullanarak düşmanlarla savaşmak için açık bir ovadan geçiriyor. Bu yeteneklerden biri de bir ejderhaya dönüşmektir.

Mobilde Mario’dan ve Animal Crossing’den Daha Fazla Gelir Sağladı

Bugün erken saatlerde, Nintendo’nun mobil RPG oyunu Dragalia Lost’un nihayet İngiltere, Avustralya, Kanada ve daha birçok ülkede piyasaya sürüldüğü haberlerini aldık. Nintendo’nun oyunu giderek daha fazla bölgeye getirmesi kesinlikle mantıklı geliyor, çünkü tahmin edilen gelir toplamları oyunun artık hem Super Mario Run’ı hem de Animal Crossing: Pocket Camp’ı geçtiğini gösteriyor.

Sensor Tower tarafından toplanan verilere göre, Dragalia Lost 75 milyon doları aştı; Geçen yıl aralık ayında 50 milyon dolara ulaşmıştı. Bu durum, Super Mario Run’ın 68.6 milyon dolar gelir elde ettiğini ve aynı kaynaktan gelen Animal Crossing için tahmin edilen 70.8 milyon dolar seviyesini dar bir şekilde ön plana koyuyor.

Sayılar ciddi şekilde etkileyici; Süper Mario Run ve Pocket Camp zaten kurulmuş ve çok sevilen karakterlerin, yeni bir franchise tarafından bu kadar hızlı geçilmelerini görmek şaşırtıcı. Dragalia Lost sadece geçen Eylül ayında piyasaya sürüldü ve bugüne kadar sadece birkaç ülkede mevcuttu.

 

Bunu söyledikten sonra, Nintendo’nun şu anki mobil lideri Fire Amblem Heroes ile yetişmek için de uzun bir yol var. Sensor Tower, Heroes’un toplam gelirinde 500 milyon dolardan fazla biriktiğini bildirdi.

Dragalia Lost oyununu Android ve IOS Store’dan Ücretsiz indirebilirsiniz.