Nvidia 378.78 Sürücüsü, Birçok DirectX 12 Oyununda Dev Kazançlar Sağlıyor.

Nvidia 378.78 Sürücüsü, Birçok DirectX 12 Oyununda Dev Kazançlar Sağlıyor.

AMD ve Nvidia yeni bir sürücüden performans artışı sözü verdiğinde, genellikle birkaç yüzdelik puan artışı olur. Durum Nvidia’nın yeni “Game Ready” 378.78 sürücüsü ile değişmeye başlıyor fakat. Sürücü Ghost Recon: Wildlands için en uygun oyun deneyimini sunmak için kuruldu, ancak buna ek olarak birkaç DirectX 12 oyununu da ücretlendirdi ve Tomb Raider’in Yükselişi’nde de yüzde 33’lük bir performans artışı yaşandı.

Nvidia, en yeni sürücüsünde bir sürü DX12 optimizasyonu sunduğunu açıkladı. Nvidia’nın dahili kıyaslamalarına göre, bu optimizasyonlar ortalama yüzde 16’lık bir performans artışı gören yaklaşık yarım düzine oyuna özel. İşte o oyunlar:

Division istisnası dışında, yeni sürücünün yüklenmesinden elde edilen performans kazancı, ya çift haneli bir yüzde artışı, yada  Ashes of Singularity ve Gears of War 4’te olduğu gibi hatırı sayılır bir yüzde artışı. Division ise yüzde dörtlük mütevazi bir gelişme sağlıyor ama gene artış olduğuna dikkat çekilmeli.

Nvidia, oyun içi ekran görüntüleri almak isteyen konuklar için Ghost Recon: Wildlands’a Ansel desteği de ekledi. Ansel’i destekleyen oyunlar kullanıcıların kamerayı herhangi bir açıda hareket ettirebiliyor, filtreleri uygulayabiliyor, süper çözünürlükte çekim yapabiliyor ve VR’de görüntülemek için 360 dereceli çekim yapabiliyorlar. Print Screen tuşuna basmaktan daha ilgi çekici…

Wildlands’ın dışında Ansel, ARK: Survival Evolved, Conan Exiles, Dishonored 2, Mirror’s Edge Catalyst, Obduction, Paragon, War Thunder, Watch Dogs 2, The Witcher 3: Wild Hunt, and The Witness gibi oyunlarda da mevcut. Yaklaşan Lawbreakers ve Mass Effect: Andromeda da dahil olmak üzere daha fazla oyuna Ansel desteğini ekleme planları var.

Nvidia’nın 378.78 sürücüsü, güçlü GeForce GTX 1080 Ti’yi tam olarak destekliyor. Bir başka deyişle 700 dolarlık Titan X (Pascal) ‘den daha iyi bir performansı daha ucuza sağlıyor.

Yeni sürücüyü buradan indirebilirsiniz.