OK (Tamam) El Hareketinin OK (Tamam) Olmadığı İddia Edildi

OK (Tamam) El Hareketinin OK (Tamam) Olmadığı İddia Edildi

Oyun Yorumcusu OK El İşaretinin Irkçı Olduğunu Söyledi

Oyun Yorumcusu OK El İşaretinin Irkçı Olduğunu Söyledi

Geçen hafta, video oyun geliştiricisi Blizzard, seyircilerin birinin videonun arka planında gösterilmesinin ardından Overwatch League‘de OK (Tamam) el hareketi yapmalarını yasakladı.

Rosen, “Beyaz ırkın üstün olduğunu savunan hareketlerle bağları olan insanlar” tafanından kullanıldığını söyleyerek, “OK el hareketi OK değil. Blizzard yasaklamakta haklıydı.” dedi.

Rosen, konunun kaynağının OK el işaretinin ırkçı olduğuna inanılması için yem atan 4chan trolüydü. Ama bundan sonra artık bunun nasıl olsa böyle bir anlam ifade edeceğini söyledi.

Tabii ki, ırkçılık anlamına geldiğini ifade edenler azınlıktayken, tamamen normal bir el hareketini yasaklamak bunun böyle benimsenmesine neden oldu. Bu sanki aşırı bir tepkiydi. Ayrıca el işaretleri kültürel olarak farkındalık bile gösterebilir. Mesela bu el hareketi ülkemizde çok farklı şekilde algılanabilir.

OK el işaretini kullanmanın kabul edilemez olduğunu söylemek, ırkçıların vejetaryen olmalarından dolayı vejetaryen olunmaması gerektiğinin kubul edilmesi gibi bir şey. Vejeteryan örneğini vermemizin nedeni tamamen Hitler’den dolayı. Bildiğiniz gibi Hitler vejetaryendi.

Tabii Twitter’da da bazı tepkiler aldı.