Orjinal Warcraft Oyunları GOG’da Satışta

Orjinal Warcraft Oyunları GOG’da Satışta

Warcraft hayranları; Warcraft: Orcs and Humans ve “Warcraft 2: Tides of Darkness” genişlemesini içeren Warcraft II: Battle.net Edition oyunları için bugünden itibaren, GOG mağazasını ziyaret edebilir ve her bir oyunu sırasıyla 5.99$ veya 9.99$ ‘a veya her iki oyunu da birlikte 14.99 $ ‘a satın alabilirler. Her iki oyun da ilk kez dijital olarak kullanıma sunuldu.

Bu lansman, GOG ve Blizzard’ın ortak olarak kullanılamayan klasik oyunları dijital olarak yayınlama konusundaki ikinci çabasını işaret ediyor. İlki, sadece üç hafta önce başlatılan GOG’daki orijinal Diablo olarak geldi. GOG, her iki Warcraft başlığının da piyasaya sürülmesinin planlandığını duyurmuştu, ancak kimse bu kadar çabuk hazır olacağını tahmin edemedi. Warcraft: Orcs and Humans ilk başlatıldığın Kasım ayından bu yana geçen 25. yıldönümünün hemen öncesinde geldiler.

Diablo’nun piyasaya sürülmesinde olduğu gibi, GOG geliştiricileri her iki Warcraft oyununun da orijinalliğini korumak için çalıştı. Warcraft: Orcs and Humans, iyisiyle kötüsüyle, 1994’te olduğu gibi çalışması için onaylandı. Bu, modern PC sistemlerinde çalışacak olsa da, iyileştirilmiş optimizasyon veya çözünürlük ölçeklendirme gibi bir şey sağlamayacağı anlamına geliyor.

Warcraft 2: Battle.net Edition, GOG’nun geliştiricilerinden Diablo-esque güncellemesini aldı. Oyunun Warcraft 2 battle.net için çok oyunculu ve sosyal özelliklerini içeren klasik bir sürümü var. Ancak yalnızca klasik tek oyunculu hikaye kampanyasına odaklananlar için, yüksek çözünürlüklü destek ve yükseltme içeren güncellenmiş bir sürüm de var.

Warcraft 2: Orcs and Humans ve Warcraft 2: Battle.net Sürümü’nün GOG’da piyasaya sürülmesiyle, iki şirketin ortaklığının sonuçlandığı anlaşılıyor. Başka klasik oyun bültenlerinin geliştirilme aşamasında olduğu ise doğrulanmadı.

Bununla birlikte, Blizzard taraftarlarının gelecekle ilgili spekülasyon yapmalarını engellemedi. Orijinal Diablo’nun hayranları, oyunun “bootleg” genişlemesini istiyor, Hellfire piyasaya sürüldü. Dahası, pek çok kıdemli Blizzard taraftarının Blackthorne, Rock n’ Roll Roll ve The Lost Viking’lerin de yeniden yayınlandığını görmeyi istemeleri muhtemeldir. Ancak Blizzard, gözlerini diablo 2 remastered veya tamamen yeni bir oyun gibi, modern izleyiciye daha uyarlanmış bir şeye dikmiş olabilir.

Warcraft: Orcs and Humans ve Warcraft II: Battle.net Edition artık PC’de mevcut.