Oynamadan Önce PES 2019 için Bilmeniz Gereken 8 İpucu

Oynamadan Önce PES 2019 için Bilmeniz Gereken 8 İpucu

PES 2019 İpuçları

PES 2019 İpuçları

Yine yılın o zamanı geldi. PES 2019 için çok az zaman kaldı ve özelediyseniz mutlaka oynayacaksınız. Ama oynamadan önce belki bu ipuçlarına göz atmak isteyebilirsiniz. Oyun, bu yıl herhangi bir radikal değişiklik geçirmemiş olabilir. Ama Konami, oyuna başladığınızda biraz şaşkın olmanız için yeterince ince ayar yapmış. Oyunu oynarken size yardımcı olacak sekiz önemli PES 2019 ipuçlarını derledik. Eğer oyunu indirmek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

1. Yeni Lisanslı Ligler

1. Yeni Lisanslı Ligler

Konami ve hem uzun süreli hem de yeni PES hayranları için, PES 2019’un UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi lisansını kaybettiği haberi acı bir darbe olmuştu. Tabii ki, bu büyük bir kayıp. Ama oynamak için hala çok şey var. Yani, FIFA 19’da olmayacak özel bir lig de dahil olmak üzere yedi yeni lisanslı lig.

Kısaca; Arjantin Primera Division, Belçika Pro League, Danimarka Superliga, Portekiz Liga NOS, İskoç Premiership, İsviçre Super League ve Türkiye Sportoto Süper Ligi ilk kez tüm özellikleriyle olacak. Rusya Premier League, CSKA Moskova, Anzhi ve Rubin Kazan gibi özellikleriyle PES 2019’a özel olacak.

2. Maç Uzunluğunda Değişiklik Zamanı

2. Maç Uzunluğunda Değişiklik Zamanı

Oyun, bu sene tam olarak salyangoz hızında değil. Ama maç esnasında oyuncuların yeni daha ağır ilk dokunuşları ve sürekli olarak sahada alan kazanmak için yarışan takımlar daha sık acil meselelere dönüşebilir. Varsayılan beş dakikalık devreler artık yeterince iyi değil ve genellikle ortalamadan çok daha düşük goller üretir.

Buna karşı koymak için, bu yıl devre uzunluğunu kesinlikle arttırmalısınız. Yaklaşık altı ya da yedi dakika en uygun uzunluk gibi gözüküyor. Maçlar, gerçek hayattaki işleri daha yakından taklit etmeye başlayacak ve takımlar son çeyrekte daha fazla efor sarf etme eğilimi gösterecekler. Sonuç olarak, daha gerçekçi bir deneyim sağlar. Çoğu kişi de bunu ister zaten.

3. Master League’i Bir Challenge’dan Daha Fazlası Yapın

3. Master League'i Bir Challenge'dan Daha Fazlası Yapın

Master League birkaç kilit değişimleriyle hemen hemen aynı sağlam moddur. Modu ilk kez başlatırken veya yeni bir kariyere yeni başladığınızda artık Club Operations sekmesi altında Classic ve Challenge arasında seçim yapma seçeneğiniz vardır.

Classic, beklediğiniz gibi, mümkün olan en iyi takımı oluşturmaya ve yolunuzdaki herkesi yanmeye odaklanarak oldukça basit bir kariyer modudur. Bununla birlikte, Challenge yapın ve daha zor bir sözleşme müzakereleri, soyunma odasında birkaç ego ve işten atılma tehdidiyle karşılaşırsınız. Bu şekilde daha eğlenceli.

4. Gelişmiş Talimatları Kullanın

4. Gelişmiş Talimatları Kullanın

Artık taktikler Oyun Planı menüsünden erişebileceğiniz gelişmiş talimatlar, yeni en iyi arkadaşınız olabilir. Erişebilmek için Taktikler kutucuğuna gidin ve Gelişmiş Talimatlar’a ilerleyin. Oradayken, bir oyunun geleceğini anında başlatabilecek bir taktikler takvimi ile karşılaşacaksınız. Burada oyunu kanatlara çevirmek, savunma hattına geçmek, tam kontra atak, derinlemesine savunma hattı ve hatta Jurgen Klopp’un Gegenpress taktiği gibi bir sürü taktik talimatları bulacaksınız. Bunları dört yön tuşlarıyla eşleştirin ve bunları etkinleştirmek için bir maç sırasında L2/LT tuşunu basılı tutarken onlara basın. Böylelikle rakibinizi şaşırtın.

5. Alçak Paslar Nasıl Savunulur

5. Alçak Paslar Nasıl Savunulur

Yapay Zeka bu sene alçak pasları seviyor. Öyle ki, tam olarak ne zaman bir kandırmayı yapmak üzerelerse beklemeye başlayabilirsiniz.

En azından bölgeye giren alçak pasların bazılarını durdurmak için, deneyebileceğiniz birkaç şey var. İlk ve en önemlisi, her bir kanat oyuncusunu ‘içeride’ göstermeye çalışın. Bu da havalı geçişle çizgiye ulaşma şansı daha azdır anlamına gelir. Bu başarısız olursa, yakındaki bir savunmacıdan ek yardım almak için R1 ve X’e bastığınızdan emin olun. Oyuncunun kanatta kalabilmesi, en azından alçak pasları engelleme şansınızın daha yüksek olmasını sağlayabilir.

6. İlk Dokunuşla Uğraşmak Pratik Gerektiriyor

6. İlk Dokunuşla Uğraşmak Pratik Gerektiriyor

Eğer alışamıyorsanız ilk dokunuş bu yıl size acı çektirebilir. Bu konuda oynadığınız ilk maçlarda zorluk çekebilirsiniz.

Mücadelelerinizi hafifletmeye yardımcı olmak için, profesyonellerin yapacağı gibi yapın: eğitime başlayın. Belki daha iyi oyuncuları kontrol ederken işler kolaylaşabilir ama yine de alışmak gerekiyor.

7. Gerçek Kitler ve Rozetler Hala Sadece PS4 ve PC’de Var

7. Gerçek Kitler ve Rozetler Hala Sadece PS4 ve PC'de Var

Dünyanın Man Reds ve South Norwoods’larından bir değişiklik istiyorsanız, maalesef PES 2019 seçenek dosyaları söz konusu olduğunda Xbox One hala dışarda kalıyor. Belki gelecekte mod desteği gelebilir. Ancak şu anda, tüm gerçek kitleri, isimleri ve rozetleri istiyorsanız PS4 ve PC’de oyunu oynayın.

8. Serbest Vuruşlar Artık Çok Daha Tehlikeli

8. Serbest Vuruşlar Artık Çok Daha Tehlikeli

PES’te her zaman serbet vuruşlar için uğraşırız. FIFA’nın her zaman en üst köşede yer alan görkemli kıvrılma çabalarından çok uzak. Ama bu sefer, PES 2019 biraz değişmiş gibi görünüyor. Basit bir kıvrım (tipik olarak kalecinin ulaştığı yerden uzağa ve barajın üzerine) ve doldurulmuş olan güç çubuğunun yaklaşık üçte ikisi, ortalama oyuncuların bile zaman kaybetmeden serbest vuruş uzmanları haline gelmesini sağlayabilir.