Oynayanları Korkutmayı Başarmış En İyi 10 Korku Oyunu

Oynayanları Korkutmayı Başarmış En İyi 10 Korku Oyunu

 Son dönemlerde korku oyunlarına ilgi oldukça yüksek. Hızla büyüme gösteren ve hikayesiyle bizi etkisi altına alan  korku oyunlarını oynamak gerçekten cesaret istiyor. Aniden karşımıza çıkan yaratıklar yetmezmiş gibi arkaya korku müziği koyan oyun geliştiricileri bizleri çok korkutsa da düşünülen hikaye ve ortaya koydukları grafiklerle oyun ne kadar korkunç olsa da belli bir zaman sonra oynanması eğlenceli bir hal alıyor. Korku oyunu severleri için bu haberimizde oynanılması ve izlenilmesi dahi korkunç olan en başarılı 10 korku oyununu sizler için derledik . 

1- Outlast

 Korku oyunu denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan Outlast serisini listemizin başına koymak istedik. Çoğu oyuncunun oynarken kalp hızını arttıran korku oyunu diğer korku oyunlarına göre önümüze çıkan yaratıklardan sadece kaçarak kurtulduğumuz ve  elimizde herhangi bir silah olmadığı için bu oyunu korkunç kılan en önemli etkenlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. 

 Red Barrels tarafından geliştirilen ve yayaınlanan hayatta kalma korku oyunu Outlast, tek oyunculu bir oyun olup PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC için 4 Eylül 2013 tarihinde yayınlandı. Baş kahramanımız olan Miles Upshur adındaki meraklı gazetecimiz, sıradışı olayların döndüğü terk edilmiş bir akıl hastanesini kamerasıyla ziyaret etmek istemiştir. Kısaca terk edilmiş akıl hastanesinde başından geçen türlü olayları konu alan bir korku oyunudur. 

2- Resident Evil 7 

 Son zamanların en çok oynanan korku oyunlarından Resident Evil 7, listemizin ikinci sırasında yerini aldı. Tüm zamanların en korkunç oyunları arasında rahatlıkla gösterebileceğimiz Resident Evil serisi diğer korku oyunları gibi hayatta kalmayı ele alıyor. Genel olarak bir malikanenin içinde geçen oyunda karşımıza çıkan zombilerle mücadele içerisinde oluyoruz. 

 Geliştiriciliğini Biohazard Capcom şirketinin üstlendiği korku oyunu dünya çapında en çok oynanan oyunlardan biri oldu. Birçok ödül alan bu oyun Playstation 4, Xbox One ve PC platformları için 24 Ocak 2017 tarihinde geliştirici şirket tarafından yayınlandı. 

3- Doom 3 

 Ciddi anlamda oynayan oyuncuların kalp hızını arttıran ve ani korku yaşatan Doom 3, listemizin üçüncü sırasında yerini aldı. Genelikle aniden karşımıza çıkan yaratıklar, uzaylılar ve dev örümceklerin olduğu oyunda amacımız bu yaratıkları geldikleri yere geri göndermek olucak. Kaliteli grafiklere sahip olan oyun tam anlamıyla bir korku filmi modunda olduğunu söyleyebiliriz. 

 Eski bir oyun olmasına rağmen çoğu yeni korku oyununa göre hala daha oynanması oyunun kalitesini ortaya koyuyor. id Software tarafından geliştirilen Doom 3, birinci şahış korku oyunudur. Önce PC platformu için çıkan oyun 2004 yılında Activision tarafından yayınlandı ve daha sonra Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4 platformlarına da çıkış yaptı. 

4- Silent Hill 2

 Korku oyunlarının atası sayılabilecek oyunlar arasında Silent Hill 2'yi listemize yazmazsak olmazdı. Ölmüş eşini Silent Hill ismindeki kasabada arayan baş kahramanımız James'in sıradışı hikayesini oynuyoruz. Eski bir oyun olan ve oldukça çok oyuncu kitlesine sahip Silent Hill 2'de her korku oyununda olduğu gibi aniden çıkan canavarlar ve gizemli ortamıyla dikkat çeken bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. 

 Team Silent tarafından geliştirilen ve Pro Evolution Soccer serisinin geliştiricisi Konami tarafından yayınlanan Silent Hill serisiinin ikinci oyunu ilk olarak Playstation 2 için 24 Eylül 2001 tarihinde çıkış yaptı. Daha sonra PlayStation 3, Xbox 360 ve PC platformları için çıkış yaptı. 

5- Amnesia: The Dark Descent

 Korkutucu sahneleriyle ünlü olan Amnesia: The Dark Descent, Outlast'ta olduğu gibi daha çok gizlenmeye ve saklanmaya dayalı bir oyun anlayışı var. Oyunda canavarların gözüne bakmamaya çalışarak aynı zamanda akıl sağlığınızı korumaya çalışıyorsunuz. Oyun grafik konusunda fazla iddialı olmasa da hikayesinin tam bir oyunculara kabusu hatırlattığını söyleyebiliriz.

 Geliştiriciliğini Frictional Games şirketinin üstlendiği Amnesia: Dark Descent, 8 Eylül 2010 tarihinde PC platformu için Frictional Games tarafından yayınlandı.

6- Dead Space

 En iyi 10 korku oyunu haberimizde şiddetin hat safhada olduğu, acımasız bir oyun olan Dead Space'i listemizin altıncı sırasına yerleştirdik. Geliştirici ekip oyunda kan sahnelerinin oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Uzay temalı korku oyunu mutasyona uğramış insanların olduğu bir uzay gemisinde geçiyor. 

 Glen Schofield, Visceral Games, Sumo Digital, Eurocom ve IronMonkey Studios  tarafından geliştirilen Dead Space, üçüncü şahıs hayatta kalma korku oyunu olup PC platformu için Electronic Arts tarafından 13 Ekim 2008'de yayınlandı. 

7- Kholat

 Gerçek bir hikayeye sahip olan bu korku oyununda 1959 yılının Şubat ayında esrarengiz bir şekilde kaybolan dokuz Rus üniversite öğrencisini bulmaya çalışan kahramanı kontrol ediyoruz. Rusya'nın Dyatlov Geçidi olayını konu eden Kholat korku oyunu tamamiyle yaşanmış bir olayı ele almış. 

 Polonyalı geliştirici şirket IMGN.PRO tarafından geliştirilen Kholat, diğer korku oyunları gibi hayatta kalmaya dayalı bir oyun. Ayrıca oyun 9 Haziran 2015 yılında yalnızca PC için çıktı.  

8- S.T.A.L.K.E.R

  S.T.A.L.K.E.R, Çernobil Nükleer Santralinde bilinmeyen bir sebepten ötürü yaşanan kazanın ardından patlamanın olduğu bölgede oluşan sıradışı olayları konu alıyor. Bir filmden uyarlanan bu oyunda patlamanın gerçekleştiği birbirinden korkunç yaratıkların olduğu The Zone bölgesinde define aramaya çalışan kahramanımız, başına geleceklerden habersiz.

 GSC Game World tarafından geliştirilen Ukranya merkezli geliştirici şirket korku oyununu PC için 20 Mart 2007 tarihinde yayınladı. 

9- Darkwood

 Gerilim dolu ürkütücü seslerin en çok bu oyuna yakıştığını açıkça söyleyebiliriz. Oyunda kendimizi bir anda korku dolu ormanda bulacağız. Kimiz buraya nasıl geldik bunu anlamaya çalışacağımız oyunda köpeklerle savaşıp ormanda işimize yarayan eşyaları toplamaya çalışacağız. Ayrıca gördüğümüz jeneratörleri çalıştırarak bizi öldürmek isteyen düşmanlarımızdan korunabilir ve onlara karşı tuzaklar oluşturabiliriz. 

 Acid Wizard Studio tarafından geliştirilen diğer korku oyunları gibi hayatta kalmayı temel alan Darkwood, ilk kez 24 Temmuz 2014'te PC için Steam tarafından erken erişim ile piyasaya çıktı. Daha sonra  PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One ve PC platformları için 18 Ağustos 2017'de tam sürümü yayınlandı. 

10- SOMA

 Birbirinden korkunç 10 korku oyunu haberimizde listenin belkide sonunda olmayı hak etmeyen SOMA korku oyunu listemizde yer verdiğimiz diğer oyunlarına nazaran daha çok zeka ve akla dayalı korku oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Paranoya tarzında olan bu oyunu oynarken en ufak detayları dahi sorgulayacaksınız. 

 Geliştiriciliğini Frictional Games'in üstlendiği İsveç merkezli geliştirici şirket, bilimkurgu tadında hayatta kalma korku oyunu olan SOMA'yı 22 Eylül 2015 tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC platformları için piyasaya çıkardı. Çıktığı ilk yıl adını oldukça duyuran oyunun oldukça sıkı bir oyuncu kitlesinin olduğunu söyleyebiliriz.