OYUN KARAKTERİ SANAT ESERİNE DÖNÜŞMÜŞ: BLACK DESERT DARK KNIGHT FİGÜRÜ

OYUN KARAKTERİ SANAT ESERİNE DÖNÜŞMÜŞ: BLACK DESERT DARK KNIGHT FİGÜRÜ

Black Desert Online oyununun yayıncısı ve geliştiricisi Pearl Abyss ve Blitzway tarafından piyasaya çıkarılan Dark Knight, diğer adı ile Kara Şövalye figürü tüm oyun severlerin dikkatini çekmeyi başardı. Black Desert Online oyuncularının büyük beğenisini toplayan figürden ‘Legendary Edition’ olarak sadece 2000 adet üretildi. Şimdi bu devasa kutudan çıkan figüre yakından bakalım.

 

BÜYÜLENDİĞİM ANLAR

Beni en çok şaşırtan an kutuyu ilk gördüğüm andı. Kutunun bu denli özenli paketlenmesi içindeki ürünün özel olduğunu daha dışından hissettiriyor. Kutuyu adım adım parçalarken heyecanınız katbekat artıyor. Bu anlarda kalitenin kokusunu hissediyorsunuz ve uğraştırıcı kutu açma adımlarını geride bırakıp sonunda o muhteşem figüre ulaşıyorsunuz.

 Parça halinde kutudan çıkardığım figürü heyecanla birleştirdim ve karşıma koydum. Malzeme kalitesi oldukça iyi kullanılmış. Büyüleyici derecede iyi işçilikle işlenmiş figürü bir süre inceledim ve evimde hangi noktaya koyarsam koyayım asaletiyle direkt göze çarptı. Boyutlarına gelecek olursam 35 cm derinliğe, 55 cm uzunluğa ve 40 cm genişliğe sahip olan figür kutu dahil toplamda 7 kg ağırlığında.

 

Figürü her detayını uzun uzun inceleyip üzerine düşündüm. Alt tabaka kayalardan oluşuyor. Dal işlemelerin olduğunu tabaka figüre çok güzel bir hava katmış. Figürü çevreleyen dalları aydınlatmak için üç adet LED aydınlatma kullanılmış. Bu sistemi hemen arkasında bulunan USB-C güç girişini kullanarak açabiliyoruz. Zeminin ön tarafında çok iyi bir şekilde kamufle edilmiş bir açma kapama düğmesi bulunuyor.

 

Burada değinilmesi gereken nokta figürün asaletini vurgulayan en önemli faktörlerden biri olan dalların konumu ve renk seçimi. Burada mor renginin tercih edilmesi muazzam bir iş. Bunu psikolojik olarak renklerin ne anlama geldiğini bilen birinin yaptığına eminim. Renk psikolojisinde siyahın otorite, asalet ve gücü simgelediğini biliriz. Mor rengi de benzer özelliklerle figürü iyice otoriter ve Dark Knight’a yakışır bir noktaya getirmiş. Figüre dışardan bakıldığında dalların karakteri çevrelemesi gücüne güç katıyor ve dalların onun kontrolünde olduğu hissini direkt yansıtıyor. Mor rengi ayrıca tek başına asaleti simgeler. Eski çağlarda normal halkın ulaşamadığı bir renkti ve sadece yüksek kesimdeki yönetici veya imparator aileleri tarafından kullanılırdı. Siyah ve morun birleşiminden çıkan güçlü ve resmen ben buradayım diye bağıran otoriter bir figür yapmışlar.

Figürde yer alan zırh ve pelerin oldukça etkileyici duruyor. Bir taraftan zarif ve güzel görünen kara şövalyemiz diğer yandan da kuvvetli ve hırçın bir görünüme sahip. Ayakkabı üzerindeki zincir detayları, üzerindeki dövmeler, zırhındaki gül detayları ve o keskin kılıcıyla efsanevi bir duruşla bizi karşılıyor.

Son olarak fiyatına değinecek olursam evet ülkemiz için maalesef döviz kurundan kaynaklı bir miktar pahalı gelebilir ancak buna emek, işçilik ve kalite olarak baktığımızda birim para olarak 500$ fiyat etiketini fazlasıyla hak ediyor.