Oyun Oynarken Kolaylık Sağlayacak Klavye Kısayol Tuşları

Oyun Oynarken Kolaylık Sağlayacak Klavye Kısayol Tuşları

Alt + Yukarı Ok Tuşu + Tab

Bu bilinen bir kombinasyondur. Alt  ve Yukarı Ok tuşuna sürekli basılı tutun ama Tab’a bir kere basın ve bırakın. Bunu  yaptığınız takdirde; Açık olan uygulamaların/sekmelerin ve oyunlar pencerede gözükecek. Alt ve  Yukarı  Ok tuşuna basılı tutmaya devam edin. Tab’a bir kere basın ve bu işlemler sonucu sekmeler arasında kısaca giriş yapabilirsiniz.

Windows Tuşu ve +/-

Başlık dikkatinizi dağıtabilir ama oldukça kolay yapılıyor. Windows ve + tuşuna bastığınızda, Mouse’nin imlecinin olduğu yere zoom yapacak. Mouse imlecini nereye sürüklersiniz, zoom oraya kayacak. Ayrıca, Windows  ve – tuşuna her bastğınıda, bilgisayarın ekranı  eski haline dönecek.

Windows Tuşu + D

Bu basit  işlem gören bir kombinasyondur. Bunu yaptığınız takdirde sekmeler arası geçiş yapabileceksiniz ama yukarıdaki işlemi tam olarak  görmüyor. Sadece açık olan bir sekme üzerinden masaüstüne  geçebilirsiniz. Tekrar  Windows Tuşu +  D’ye bastığınızda ise tekrar aynı sekmeye dönersiniz. Sadece bir sekme üzerinden oluyor. Örneğin: Google Chrome açık, Windows  Tuşu + D’ye bastım, masaüstüne geçiş yapıyor. Tekrar  Windows Tuşu + D’ye bastım, tekrar Google Chrome’a geçiş yapıyor.