Pagan Online’ın Multiplayer Sunucuları Kapatılıyor

Pagan Online’ın Multiplayer Sunucuları Kapatılıyor

Wargaming.net, World of Tanks ve World of Warships gibi popüler oyunlarla biliniyor. Ancak şirketin tüm projeleri başarılı değil. Son zamanlarda RPG Pagan Online aksiyonu başarısız oldu. Bu yüzden çok oyunculu modu terk etmeye ve oyunu tek kişilik bir oyuna dönüştürmeye karar verildi.

Bu değişiklik, bu yıl 4 Ağustos'ta yapılması planlanan güncelleme ile gelecek. Yani 4 Ağustos’ta çok oyunculu sunucular kapatılacak. Şimdiye kadar projenin gelişimi Wargaming.net ve Mad Head Games arasındaki işbirliği sayesinde oldu. Çok oyunculu oyunun kaldırılmasından sonra, Mad Head Games oyunun gelişimi için tüm sorumluluğu üstlenecek.

İki şirket arasındaki işbirliğinin sona ermesi sonucunda Pagan Online, Wargaming Center istemcisinden de kaldırılacak. Oyunu satın alanlara Steam'de oyunun kilidini açmak için bir kod verilecek. Karakterlerimizin ilerlemesini Valve'ın Steam platformuna da aktarabileceğiz.

Bir veda hediyesi, oyuncular World of Tanks, World of Warships, World of Warplanes ve World of Tanks Blitz'de faydalı bonuslar sağlayan premium hesaba yedi günlük bir erişim elde edecekler. Bu oyunların her birinde, III. Seviyeden belirlenen bir aracın kilidini de açabilecekler.

Bu kararın nedeni elbette çok oyunculu modun hayal kırıklığı yaratan sonuçları. Dünün en hareketli saatinde Steam'de sadece 11 kişi Pagan Online oynuyordu. Oyuncular çok oyunculu oyundan vazgeçilmesi kararına oldukça kötü tepki gösterdi. Steam'deki oyunun profili olumsuz eleştirilerle dolup taştı. Son 30 güne ait kullanıcı oylarının yalnızca %5'i olumlu.

Pagan Online'ın tam sürümü geçen yıl 27 Ağustos'ta çıkmıştı. Oyun sadece PC'de mevcut.