PC’de Pokemon Masters Nasıl Oynanır?

PC’de Pokemon Masters Nasıl Oynanır?

Yeni Pokemon oyunu Android ve iOS cihazlar için tüm dünyaya sunuldu. Pokemon Masters, DeNA adlı Japon oyun geliştiricisi tarafından geliştirilmiş tek kişilik bir mobil oyun. Bu harika oyun her yaştaki Pokemon hayranı için mükemmel bir eğlence kaynağı olmayı başardı.

Peki bu oyunu telefonlarında oynayamayanlar veya bilgisayarında daha büyük ekranda oynamak isteyenler ne yapmalı? Bu rehberimizde sizlere PC’niz üzerinden nasıl Pokemon Masters oynayacağınızı anlatacağız.

Pokemon Masters’ı PC’nizde veya laptopunuzda oynamak için öncelikle bilgisayarınıza gerekli emulatorü kurmanız gerekiyor. Kurmuş olduğunuz emulator Android oyunlarını Windows üzerinden çalışmanıza olanak sağlıyor. Pokemon Masters oyunu hakkında bazı bilgiler:

  • Geliştirici: DeNA Co., Ltd.
  • En İyi Android Emulator’ler: Bluestacks & Nox App Player
  • İşletim Sistemleri: Windows 7,8/10 veya Mac
  • Yayın Tarihi: 29/08/2019
  • APK versiyonu: v1.1.1
  • Kategori: Rol yapma oyunu
  • Gereken Android Sürümü: Android 5.0+

Kurabileceğiniz Android PC emulatorleri çok çeşitli olsa da var olanlar arasında en iyileri Bluestacks ve Nox Player. Bu emulatorler sayesinde Pokemon Masters’ı PC’nizde rahatlıkla oynayabileceksiniz. Ayrıca bu emulatorler sayesinde büyük ekranda oynamanın yanı sıra fare ve klavyenizi de kullanarak oyun keyfinizi maksimum seviyeye çıkaracaksınız. Bu sayede Pokemon Masters oyununda rakiplerinizden bir adım önce olacaksınız.

Pokemon Masters PC’de nasıl oynanır?

Birinci yöntem: Bluestacks

Yüklemeden önce Bluestacks’in minimum sistem gereksinimlerini paylaşalım:

  • İşletim sistemi: Windows 7 /8.1/ 10, OSX-10.8+
  • RAM: 3 GB RAM ve daha fazlası
  • HDD: 5 GB gereken alan
  • İşlemci: Dual-core AMD veya Intel CPU
  • Ücret: Ücretsiz

Şimdi adım adım Bluestacks’i nasıl kuracağınızı ve Pokemon Masters’ı nasıl yükleyeceğinizi anlatalım.

1. adım: Bluestacks Android Emulator’ün resmi web sayfasına gidin ve emulatorü indirin. Resmi web sayfası için buraya tıklayın.

2. adım: İndirmiş olduğunuz yükleme dosyasını açın ve Install butonuna tıklayın. Bilgisayarınızın özelliklerine göre kurulum birkaç dakika sürebilir. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra Complete butonuna tıklayın. Bu adımın sonunda Bluestacks bilgisayarınıza tamamen yüklenmiş olacak. 

3. adım: Şimdi ise Google Play Store’a erişmek için Google hesabınıza giriş yapın. Ardından Google Play Store’da Pokemon Masters yazarak arama yapın. Oyunu indirin.

4. adım: İndirme ve yükleme işlemleri bittikten sonra My Apps sekmesine geri dönün ve Pokemon Masters simgesine tıklayın. 

5. adım: Keyboard Settings butonuna tıklayarak isteğinize göre klavye ayarlarını yapın.

6. adım: Bu oyun normal şartlarda bütün Bluestacks kurulu bilgisayarlarda sorunsuz bir şekilde çalışır. Ancak sizde çalışmıyorsa Bluestacks 4’e root atmanız gerekir. Evet Bluestacks 4’e root atılabiliyor. Rootlu bir cihazda daha çok şey yapabilirsiniz. Bu yüzden rootlanmış bir Bluestacks 4 her zaman daha iyidir. 

Şimdi de alternatif yönteme geçelim:

İkinci Yöntem: Nox Player

Yüklemeye geçmeden önce Nox Player’ın minimum sistem gereksinimlerini sizlerle paylaşalım.

  • İşletim sistemi: Windows 7 /8.1/ 10, OSX-10.8+
  • RAM: 3 GB RAM veya daha fazlası
  • HDD: 3 GB boş alan
  • İşlemci: Dual-core AMD veya Intel CPU
  • Ücret: Ücretsiz

Şimdi adım adım Pokemon Masters’ı nasıl Nox Player’a yükleyeceğimizi izleyelim.

1. adım: Nox Player’ın resmi web sayfasına gidin ve emulatorü indirin. Resmi web sayfası için buraya tıklayın.

2. adım: İndirmiş olduğunuz yükleme dosyasını açın ve emulatorü yükleyin. Bilgisayarınızın özelliklerine göre kurulum birkaç dakika sürebilir. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra Start butonuna tıklayın. Bu adımın sonunda Nox Player bilgisayarınıza tamamen yüklenmiş olacak.

3. adım: Yükleme tamamlandıktan sonra Nox Player’ın ana sayfası PC’nize gelecek. Google Play Store’a erişmek için Google hesabınıza giriş yapın. Ardından Google Play Store’da Pokemon Masters yazarak arama yapın. Oyunu indirin.

4. adım: Oyun başarılı bir şekilde yüklendikten sonra ana sayfaya geri dönün ve oyunu çalıştırın. Oyunun yüklenmesini bekleyin.

5. adım: Keyboard Control butonuna tıklayıp ayarlamaları istediğiniz şekilde yapın. Ayarları kaydetmeyi unutmayın. 

İşte bu kadar. Bu adımları teker teker uyguladığınızda PC’nizde Pokemon Masters oynayabiliyor olacaksınız. Pokemon Masters’ın Android ve iOS gibi mobil cihazlar için geliştirildiğini biliyoruz. Ancak PC’de oyun oynamak muazzam deneyimler ve avantajlar yaratabiliyor. Ayrıca ekran genişliği sayesinde oyun dinamiği bir üst seviyeye çıkabiliyor ve bu da size ayrı bir avantaj sağlıyor.

Rehberimizde sizlere Pokemon Masters’ı PC’nizde nasıl oynayacağınızı adım adım anlattık. İki farklı yöntem sayesinde siz de artık PC’nizde rahat rahat Pokemon Masters oynayabileceksiniz. Keyifli oyunlar dileriz.