PES 2020 Adının Neden “eFootball” Olarak Değiştirildiği Belli Oldu

PES 2020 Adının Neden “eFootball” Olarak Değiştirildiği Belli Oldu

eFootball: PES 2020

eFootball: PES 2020

Konami, PES 2020‘yi açıkladığında, pek çok hayran oyunun yeni bir isimlendirme kuralı yaptığını fark etti. Pro Evolution Soccer başlığı tamamen gitmişti. Yerine yeni eFootball adı gelmişti. Şimdi, Konami serinin ismini değiştirmenin nedenlerini konuştu.

Serinin Avrupa marka yöneticisi Lennart Bobzien, GameSpot’a gelecekte ürün adının “eFootball: PES” olacağını söyledi. “Bu yıl eFootball PES 2020‘yi duyurduk. İlerlemeye devam eden sporlara daha fazla odaklanmak istiyoruz. Geçmişte, profesyonel kulüp rekabeti olan PES League ve eFootball Pro gibi müsabakalar yaparak bunu zaten göstermiştik. İlerlerken, daha büyük espor müsabakaları ortaya çıkacak. Basitçe, bunu ürün ismine dahil ederek, bir açıklama yaptığımızı ve hayran topluluğumuza gösterdiğimizi düşündük. Aynı zamanda daha geniş izleyici kitlesi, bu esporun ilerleyişinde çok büyük bir rol oynayacaktır.”

“Pro Evolution Soccer isimine gelecek olursak; Avrupa’da, her zaman karmaşık bir durumdu. Bu yeniden isimlendirmeyi tartıştığımızda şöyle düşündük, hadi football diyelim. Bu bir Avrupa pazarı, yani futbol oynamak istiyoruz. Hala bu mirasın bir parçası olduğunu düşündüğümüz için PES‘i ürün adında tutuyoruz ve tutmaya devam etmek istiyoruz. Bu nedenle, kombinasyon eFootball: PES olacaktır.”

Burada belirtelim ki, bazı çoğrafyalarda ‘Football’ kelimesi Amerikan Futbolu; ‘Soccer’ kelimesi ise ayakla oynanan Avrupa Futbolu yerine kullanıldığından, Avrupa pazarına hitap edebilmek için daha çok böyle bir isim değişikliğine gidildiği ifade ediliyor. Tabii espora gönderme olduğu da anlaşlıyor.

Konami, kısa süre önce Manchester United‘ın bu yılki oyunda resmi lisansının ve Scott McTominay‘in bazı bölgelerde bir kapak yıldızı olacağını duyurdu. Kulübün Old Trafford stadyumu tüm kadro ile birlikte tamamen oyunda gösterilecek.

PES 2020, 10 Eylül’de PS4, Xbox One ve PC’de piyasaya sürülecek. Oyunun düzenleme modunun yanı sıra çevrimiçi ve çevrimdışı maç türlerini içeren bir demo sürümü 30 Temmuz’da yayınlanacak.

PES 2020

PES 2020