Plague Inc’nin Satışları Koronavirüs’ten Sonra İnanılmaz Arttı!

Plague Inc’nin Satışları Koronavirüs’ten Sonra İnanılmaz Arttı!

     Özellikle hikayesiyle oldukça dikkat çeken Plague Inc, son zamanlarda dünya gündemini oldukça memnun eden koronavirüs’ten sonra tekrar gündeme geldi. Dünya üzerinde bulunan tüm insanların yaşamına son vermeye çalıştığımız Plague Inc, bir kesim oyuncu tarafından oldukça beğenilerek oynanan bir oyun. Son olarak BBC’in yaptığı habere göre geçtiğimiz hafta Çin genelinde en çok satılan uygulama oldu. Her ne kadar basit grafiklere sahip olsa da oldukça beğeniliyor. Strateji oyunu olan Plague Inc, iOS, Android ve Windows Phone işletim sistemlerinde bulunuyor.

      Bağımsız oyun stüdyosu olan Ndemic Creations tarafından geliştirilip yayınlanan oyunun içerisinde birçok hastalık çeşidi bulunuyor. İnsanlığın sonunu da seçeceğiniz bu hastalıklarla getiriyorsunuz. Parazitler, Bakteriler, Virüsler ve birçok hastalık çeşidini barındıran oyun, hastalığın yaymasını istediğiniz bir kişiden yayılarak başlıyor. Oyun ilerledikçe yayılan hastalığı geliştirebiliyorsunuz. Bu sayede insanlığın ilaç geliştirmesine de engel olmaya çalışıyorsunuz. Bu hastalığın hangi yollarla yayılacağını belirleyip bu yöntemler üzerinde de çeşitli geliştirmeler yapabiliyorsunuz. Hastalığın dünyanın tamamına yayılması için birçok etken bulunuyor. Bunlardan bazıları ise, hayvanlar, böcekler, su, hava, kuşlar. Virüsü yaydıkça kazandığınız DNA puanları sayesinde çeşitli geliştirmeler de yapabiliyorsunuz.

     İlk olarak 2012 yılında geliştirilerek piyasaya sürülen oyun, IGN tarafından yılın strateji oyunu seçilerek ödül kazanmıştı. Oyunun yapım ve yayıncılığını üstlenen Ndemic Creations ise son zamanlarda dünya gündemini oldukça gündeme gelen koronavirüsle alakalı oldukça fazla soru aldığından dolayı, kullanıcıları Dünya Sağlık Örgütü’nün resmi web sitesine yönlendiriyor.

     Oyunun kurucularından olan James Vaughan’a göre ise Plague Inc’in amacının pekte iyi olmadığının farkında. Ancak sanal dünya ile gerçek dünyanın kesinlikle birbirine karıştırılmamasını düşünüyor. Şu ana kadar 120 milyondan fazla indirilen oyunun önümüzdeki günlerde koronavirüsle alakalı bir güncelleme yayınlayarak yeni içerikler getirip getirmeyeceği henüz bilinmiyor. Görünüşe göre koronavirüs gündemde kaldığı sürece insanlığın sonunu hastalıklarla getirmeye çalıştığımız Plague Inc’de gündemde kalacak.

    Şöyle önemli bir detayı da vermeden geçmeyelim. Plague Inc’nin geliştiriciliğini ve yayıncılığını yapan Ndemic Creations, geçtiğimiz yıllarda Ebola virüsüyle alakalı çalışmalara yardımcı olmak amacıyla yardım toplayarak kuruluşlara bağışlamıştı. Kampanya süresince yaklaşık 800.000 bin oyuncunun destek verdiği bu kampanya sonunda 76 bin dolar bağış toplanmıştı. Bakalım firma koronavirüs için de böyle bir kampanya düzenleyecek mi hep birlikte göreceğiz.