Playstation 5 Kontrolcüsünün Görseli Sızdırıldı

Playstation 5 Kontrolcüsünün Görseli Sızdırıldı

     Sony’in uzun zamandır beklenen oyun konsolu Playstation 5 ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Playstation 5’in geliştirici kiti görsellerini paylaşan ve genellikle doğru tahminlerde bulunan Letsgo Digital, bu sefer ise Playstation 5’in yeni tuşlarının gözüktüğü bir görsel paylaştı.

    Letsgo Digital tarafından yayınlanan görsel incelendiğinde, Playstation 5’in yeni tasarlanan kontrolcüsünün arka kısmında yeni tuşlar yer aldığını görüyoruz. Görsele göre yeni kontrolcü de iki adet yeni tuş bulunacak. Sony, geçtiğimiz hafta da Playstation 4 için yeni bir tuş takımı aksesuarı tanıtılmıştı.

   Sony tarafından tasarlanan bu ekipman ile birlikte kontrolcünün arka kısmında yeni bir ekran ve yeni tuşlar ekleniyor. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda, Sony’in Playstation 5 kontrolcüsü için farklı planları olduğunu görüyoruz.

   Letsgo Digital tarafından yayınlanan patent görseline baktığımızda, kontrolcünün arkasında iki adet büyük tuş ve iki adet küçük tuşun bulunacağı görünüyor. Bunun yanı sıra bu kontrolcünün sağında ve solunda yer alacak olan düğmelerin ise ne işe yaradığına dair bir bilgi yok. Ancak Sony tarafından alınan bu patent incelendiğinde bu tuşların aşağı ve yukarı doğru hareket ettirilebildiği, aynı zamanda oyuncuların parmak yapılarına göre tasarlandığı belirtiliyor.