PlayStation 5 Ne Zaman Çıkacak?

PlayStation 5 Ne Zaman Çıkacak?

Sony, PlayStation 4’ü 2013 yılında duyurmuştu. Sony, geçtiğimiz yıl ise Slim ve Pro’nun ardından sanal gerçeklik odaklı PlayStation VR gibi teknolojileri oyuncularıyla buluşturdu. 

Yeni çıkardığı PlayStation modellerinin satışı devam ederken Sony, eğelence ve 4K oyun tekonolojisine odaklı 9.nesil olan PlayStation 5 oyun konsolunun hazırlıklarını sürdürüyor.

Çıkış tarihi hakkında yapılan yeni açıklamalarla birilikte oyun konsolunun teknik özellikleri de netleşmeye başladı.


Peki PlayStation 5 Ne Zaman Çıkacak?

Önceden yapılan bazı söylentilerde PlayStation 5’in 2018 yılında çıkacağı belirtilmişti. Ancak genelde tahmin konusunda gayet başarılı olan Michael Pachter göre PlayStation 5 konsolu 2019 ya da 2020 yılında çıkacak.

Michael Pachter’ın söylediklerine göre; Sony, 4K TV pazarının iyice gelişmesini bekliyor. Bu doğrultuda PS4 Pro’nun orta seviye bir yükseltmesi gibi olacak olan Playstation 5’i şirket 2019 yılında çıkarmayı planlıyor.

Bildiğiniz gibi yüksek çözünürlüğe sahip içerikleri görüntüleyebildiğimiz 4K televizyonlar Michael Pachter’a göre 2019 yılında dünyada yüzde 35 seviyelerinde pazar payına ulaşacak. Sektörde yaşanabilecek bu gelişim bilgileri doğrultusunda Playstation 5 çıkış tarihi 2020 yılına sarkabilir.