PlayStation Studios'un 25'in Üzerinde PS5 Oyunu Geliştirdiği Açıklandı

PlayStation Studios'un 25'in Üzerinde PS5 Oyunu Geliştirdiği Açıklandı

PlayStation Studios'ın başkanı Hermen Hulst'a göre PlayStation kullanıcıları önümüzdeki süreçte pek çok yeni oyunu deneyimleyebilecek. The Guerrilla Games kurucu ortağı, verdiği röportajda, konsol için 25'in üzerinde PS5 oyununun geliştirildiğini açıkladı ve bunların yarısının yeni oyunlar olduğunu ifade etti.

Horizon Forbidden West, Ratchet ve Clank gibi bilinen oyunların yanı sıra geliştirilmekte olan oyun türleri sorulduğunda ise inanılmaz derecede çeşitliliğin söz konusu olduğu belirtti ve belirli bir oyundan bahsetmedi.

Ember Lab, PS5'in içindeki katı hal sürücüsünden ekibin yararlanmak istediği bir şey olarak bahseden kurucu ortak Josh Grier'e göre ikinci oyunu üzerinde de çalışıyor. Grier Wired parçasında, “Ne kadar hızlı olduğundan tam olarak yararlanmadığımızdan eminim,” diyor. “Kutudan çıkar çıkmaz daha iyi olmasından pek çok fayda elde ediyorduk. Ama bence bunu daha da zorlayabilirsiniz.”

Makale ayrıca Horizon Forbidden West'in hala 2021 için planlandığından bahsederken, oyunun DualSense denetleyicisinin dokunsal geri bildirimini nasıl kullandığına dair küçük bir önizleme de veriyor. Guerrilla'nın stüdyo başkanı Angie Smets'e göre, “Bir dövüş durumuna gizlice yaklaşmak istiyorsanız ve uzun çimlere dalarsanız, o uzun çimen yapraklarını hissedebilirsiniz.”

PlayStation 5'in lansmanından bu yana özel oyunları serisi, Marvel's Spider-Man: Miles Morales , Demon's Souls ve en son Housemarque'tan Returnal gibi eleştirmenlerce beğenilen bazı oyunları içeriyor .