Playstation 5’le Birlikte Piyasaya Sürülmesi Beklenen Oyunlar

Playstation 5’le Birlikte Piyasaya Sürülmesi Beklenen Oyunlar

   Geçtiğimiz günlerde duyurulan Playstation 5’le alakalı bilgiler gelmeye başladı. Cihazın 2020 yılının Kasım – Aralık ayları gibi çıkacağı da açıklanan bilgiler arasında. Playstation 5, donanımsal olarak birçok yeni teknolojiyi barındıracak. Sosyal medya platformlarında her gün onlarca tasarım fotoğrafı paylaşılıyor. Bugün sizlere Playstation 4’te birlikte çıkıp Playstation 5’le devam etmesini beklediğimiz oyunları sıralayacağız. İşte Playstation 5’e özel beklediğimiz oyunlar ;

Detroit: Become Human

Detroit: Become Human

Quantic Dream’in geliştirdiği ve piyasaya sürdüğü oyun, Playstation 4′ le birlikte birçok oyuncunun dikkatini çekmişti. Playstation 5’le birlikte piyasaya sürüleceğini düşündüğümüz yapım, şu anda bile oyun olup olmadığı tartışılıyor. Oyun içi grafikleri ve mekanikleriyle oyunculara muhteşem oyun deneyimi sunan yapım ne olursa olsun birçok kişi tarafından merakla bekleniyor. Ancak forumlarda yazılanlara göre Quantic Dream mutlaka yeni bir oyun geliştireceği yönünde.

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn

    2017 yılında piyasaya sürüldüğü günlerde birçok araştırmacı şirket ve oyuncu anketleri tarafından en iyi oyunlarından biri olarak gösterildi. Bazı kitleler tarafından ise de ciddi eleştirilere maruz kalan oyun yine de büyük bir oyuncu kitlesine sahip. Oyunun geçtiği evren açısından ve oyun içi mekanikleriyle ilgi çeken bir oyun olsa da bir süre sonra oynanış çeşitliliğinin kısıtlı olmasından dolayı bir süre sonra oyuncuları biraz sıkmaya başlıyor. Eğer geliştirici firma, ilk oyundaki hataların üstesinden gelirse ve çeşitliliği arttırırsa Playstation 5 için çıkacak en iyi oyunlar arasında yer alabilir.

Bloodborne

Bloodborne

   Souls tarzı oyunlar arasında en iyilerden biri olarak gösterilen Bloodborne, hikaye ve grafikleri açışısından oldukça başarılı bir yapım olarak gösteriliyor. Oyunun atmosferi ve hikayenin sürükleyiciliği birçok oyuncuya bu türü sevdirmişti. Forumlardaki makalelere göre geliştirici şirket olan FromSoftware, Playstation 5 için de bir oyun geliştirecek. 

Spider-Man

Spider-Man

  Insomniac Games tarafından geliştirilen Spider-Man, son yılların en güzel ve en sürekleyici oyunlarından biri olarak gösteriliyor. Özellikle Playstation platformunda piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir oyuncu kitlesi kazanan oyun, hikayesiyle de orjinaline bağlı kaldı. Insomniac Games, oyuncuların en çok şikayetçi olduğu durumlardan biri olan dövüş mekaniklerinin yetersiz olmasının üstesinden gelirse çok başarılı bir oyun bizleri bekliyor. Grafik ve oyun mekanikleri açısından da çok başarılı olan Spider-Man, Playstation 5’le birlikte çok daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkacağa benziyor.

God of War

God of War

  Geçtiğimiz yılın en iyi oyunu seçilen ve muazzam satış rakamlarına ulaşan God of War, oyuncularını her daim büyülemeyi başaran bir oyun oldu. Oyun içi grafikleriyle ve mekanikleriyle oyuncuları içlerinde kaybolacakları bir hikaye yaşatıyor. Sürekli yaptığı güncellemelerle de kendini geliştirmeyi ihmal etmeyen oyun, Playstation 5’le birlikte de çok iyi bir şekilde karşımıza çıkacak. Umarız geliştirici şirket, önceki hikaye’ye bağlı kalır ve çizgisini bozmaz.