POCO X3 GT İnceleme

POCO X3 GT İnceleme

Verdiğiniz paranın en iyi karşılığını veren ürünüleri konuştuğumuzda POCO kesinlikle zirveye oynayan markalardan biridir. Pocophone F1 ile bir trend başlatan POCO, sonrasında piyasaya sürdüğü her ürünle inanılmaz fiyat ve özellik performansları sundu.

Bugün ise elimizde POCO X3 GT var. 120 Hz yenileme hızı, Gorilla Glass Victus ve MediaTek'in şu anki amiral gemisinde sonra ikinci sırada yer alan bir işlemci gibi amiral gemisi düzeyinde özelliklere sahip.

Özellikler

Ekran 6.6″ FHD+ DotDisplay, FHD+, 120Hz Yenileme Hızı, 240Hz Dokunmatik Örnekleme Hızı
İşlemci MediaTek Boyut 1100
RAM 8 GB LPDDR4X
Depolam 128 GB, 256 GB UFS 3.1
Arka Kameralar 64MP Ana, 8MP Ultra Geniş, 2MP Makro
Ön kamera 16MP
İşletim Sistemi POCO için MIUI 12.5
Pil

5.000mAh, 67W Turbo Şarj

Tasarım ve Yapı Kalitesi

POCO X3 GT'nin tasarımıyla ilgili düşüncelerimi bir cümleyle özetlemek gerekirse, bu telefon gerçekte olduğundan daha pahalı görünüyor. Genel olarak boyutu tek elle kullanım için uygundur.

Cihaz oldukça kaliteli duruyor ve o hissiyatı veriyor. Arka panel, parlak ve zarif bir tasarıma sahip.

Sağ tarafta, parmak izi tarayıcı görevi gören güç düğmesi ve ses seviyesi düğmeleri bulunurken, diğer tarafta ise SIM bölümü yer alıyor. Altta hoparlör ızgarası ve mikrofonun yanında bir USB-C bağlantısı noktası bulunuyor. Kulaklık jack girişi yok, ancak kutuda bir dongle var.

6,6 inçlik bir ekrana sahip olup 1080p+ çözünürlüğe sahiptir. Daha önce de belirttiğimiz üzere, 120 Hz yenileme hızına da sahip oluyorsunuz, bu da ana sayfalar ve menüler arasında geçişin çok daha yumuşak görünmesini sağlıyor. Bu özellik, oynadığınız oyuna bağlı olarak oyun deneyiminize görsel olarak da fayda sağlayabilir. Bunun yanı sıra ayarlardan seçebileceğiniz 240Hz dokunmatik örnekleme hızı da mevcuttur.

Performans

POCO X3 GT, markanın amiral gemisi Dimensity 1200'ün bir adım altında bir Dimensity 1100 SoC'ye sahiptir. Bu, temel olarak hem günlük görevlerde hem de oyunlarda başarılı performanslar elde edebileceğiniz anlamına geliyor.

Bazı çoklu görevler için yeterli olabilecek 8 GB RAM'e sahip olan cihaz, her ihtimale karşı 2 GB'a kadar genişletilmiş RAM için depolama alanı da bulunduruyor. Günümüzde telefonlarda giderek daha yaygın hale gelen bir özellik. Depolama kısmına gelince, microSD kart yuvası olmayan 128 GB veya 256 GB modelleri bulunuyor.

Fiyatı göz önüne alındığındai, oyun performansı oldukça şaşırtıcı. Genshin Impact'i birçok rakibinden çok daha iyi performans sunarak çalıştırabiliyor. Telefon, ağır oyunlarda ufak ısınmalar yaşasa da bu genel olarak performans noktasına pek etki etmiyor.

Kamera

POCO X3 GT, görüntüleme yetenekleri açısından da etkileyici. Çekilen görüntüler, çok ayrıntılı ve iyi bir dinamik aralığına sahip. Ayrıca, kenar algılama özellikleri ile inandırıcı ve temiz efektlerde üretebilirsiniz.

Selfie'ler ise iyi bir doku ve ayrıntı sunarken aynı zamanda rafine bir alan derinliği efekti sergiler.

Yazılım

POCO X3 GT, MIUI 12.5.2'yi Android 11'in üzerinde çalıştırıyor. Performans açısından akıcı ve hızlı, uygulamalar hızlı açılıyor ve genel tema iyi.. renkli ama minimal.

POCO X3 GT, rakiplerinde de bulunmasına rağmen yalnızca bir dizi ekran ön ayarı yapma olanağı tanımakla kalmaz, aynı zamanda renk sıcaklığını da tam olarak isteğinize bağlı kalarak ayarlayabilirsiniz.

Performansla ilgili ayarları düzenlemenize, otomatik parlaklık ve ekran görüntüsü hareketlerini devre dışı bırakmanıza ve ayrıca her oyun için dokunma hassasiyeti gibi ayarları yapmanıza veya gelişmiş görselleri etkinleştirmenize olanak tanıyan Game Turbo vardır.

Game Turbo seçeneklerine oyun içinden de erişilebilir ve ses değiştirici gibi bazı şık ve eğlenceli araçlar sunar. Oyunun daha renkli ve canlı görünmesi için görsel iyileştirmeleri de uygulayabilirsiniz. Aynı anda bir uygulamayla sınırlı gibi görünse de, belirli uygulamaları kayan bir pencere olarakta açabilirsiniz.

Yüzen pencereyi yeniden boyutlandırabilir, yeniden boyutlandırılmış bir köşeye yerleştirebilir ve belli hareketlerle kapatabilirsiniz. 

Pil 

PCMark'ın Work 3.0 karşılaştırmasını kullanan POCO X3 GT, 120Hz yenileme hızında 16 saat 21 dakika ve 60Hz'de 19 saat 6 dakika daha etkileyici bir skor elde etti. Burada söylenecek başka bir şey yok.. sadece etkileyici. Kutudaki şarj cihazını kullanarak, 5.000 mAh pilini tamamen şarj etmek için yaklaşık bir saate ihtiyacınız olacak.

Karar

POCO, POCO X3 GT ile kendini aştı. Şık ve zarif tasarımından mükemmel performansına, uyarlanabilir kameralarına ve harika pil ömrüne kadar birçok yönden etkileyici bir telefon.

POCO X3 GT, fiyatına göre beklenenden çok daha fazlasını sunuyor.