Pokemon GO – Great, Ultra ve Master League İçin En İyi Pokemonlar

Pokemon GO – Great, Ultra ve Master League İçin En İyi Pokemonlar

Pokemon GO Battle League’in son haberleriyle birlikte, PVP ekiplerinizin olabilecekleri en iyi takım olmalarını sağlama zamanı geldi. Bu rekabetçi format, doğru Pokemon’a sahip olmakla ilgili olacak. Ligler savaş sezonu boyunca dönecek, bu yüzden her seviyede en iyi Pokemon’a sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. İşte en iyi Great, Ultra & Master League Pokemonlar.

Pokemon GO Battle League ön sezonu Great League ile başlayacak, daha sonra Ultra’ya taşınacak ve Master League’e geri dönecek. Bu rotasyonun her sezon gerçekleşmesi bekleniyor, ancak hep bu sırada olup olmayacağı bilinmiyor.

Great League ile başlanacağına göre biz de analizlerimize buradan başlayacağız.

GREAT LEAGUE

  • Altaria

Altaria’nın PvE’de çok fazla oynanmamış olması, PvP’de bir güçsüz olduğu anlamına gelmiyor. Dragon Breath ve Sky Attack’a erişimi ve etkileyici istatistikleri onu korkunç bir düşman yapıyor.

  • Registeel

Lock On saldırısı çok fazla hasar vermez, ancak Flash Cannon ve Focus Blast saldırılarını inanılmaz hızlı bir şekilde doldurur. Registeel, rakibinize karşı bir duvar görevi görecek kadar sağlam.

  • Azumarill

Azumarill, Great League için bir başka iyi tank. Bubble ve Hydro Pump sağlam Su tipi saldırılarıdır ve Play Rough, Azumarill’in Dövüş, Ejderha ve Karanlık tip Pokemonlara üstün sağlamasına yardımcı olur.

  • Deoxys (Defans Form)

Yine bir diğer savunma ustası Great League’i domine ediyor. Deoxys (Defans Form) inanılmaz derecede iyi bir savunmaya sahiptir ve aslında Counter saldırısıyla bazı Karanlık tipi Pokemonları alaşağı edebilir.

  • Tropius

Tropius belirli bölgeye özgü bir Pokemon, ancak birini bulmak çabaya değer. Güçlü Çimen (Leaf Blade) ve Uçan tip (Aerial Ace, Air Slash) hareketlerine erişimi onu çok amaçlı bir opsiyon haline getirir.

  • Hitmontop

Hitmontop’un Dövüş tipi saldırıları ve Stone Edge ile eşleştirilen iyi istatistikleri, kapoera ustası bu Pokemon’u birçok farklı rakip takımı bertaraf edebilecek sağlam bir saldırgan Pokemon yapıyor.

  • Alolan Marowak

Alolan Marowak’ın sıra dışı olan Hayalet/Ateş tür kombinasyonu var. Bu da onun Fire Spin ve Shadow Ball gibi güçlü hareketlere erişimini sağlar. Bone Club, bu çok yönlü saldırgan için bir tür avantaj daha ekler.

  • Skarmory

Uçan/Çelik ana oyunlarda her zaman harika bir kombinasyon olmuştur. Pokemon GO’daki Skarmory için de aynı şey geçerli. Tür kombinasyonunun yanı sıra Skarmory, oyundaki en iyi Çelik ve Uçan saldırıları kullanabilir.

  • Heracross

Heracros, ekibinize almanız gereken bir başka bölgesel Pokemon. Uçan Pokemonlara karşı güçsüz olsa da, Close Combat ve Megahorn, Heracross’u kullanmaya değer yapacak kadar etkili.

  • Hariyama

Hariyama iri ve hantaldır, bu sayede de büyük hasarlar verebilir. Dövüş tipi saldırıları sağlam olsa da sinir bozucu Peri tipi Pokemonlar ile başa çıkmak için Heavy Slam saldırısına sahip olması gerekiyor.

GREAT LEAGUE

ULTRA LEAGUE – POKEMON GO’DAKİ EN İYİ POKEMON LİGİ

  • Giratina (Origin Form)

Giratina, Ultra League’in zirvesinde. İstatistiksel olarak inanılmaz derecede güçlü ve Shadow Claw/Shadow Ball gibi en iyi Hayalet tipi hareket setine sahip. Bu canavar çoğu rakibini ezip geçebilir.

  • Giratina (Altered Form)

Giratina (Altered Form), savunma odaklı olduğu ve Shadow Ball’a sahip olmadığı için tamamen farklı bir canavar. Aşırı güçlü olmasa bile diğer Pokemonlar’dan daha uzun süre dayanabilir.

  • Cresselia

Cresselia, 4. nesil efsanevi sıralamasını toplu ve çeşitli hareket setiyle devam ettiriyor. Tabii ki, bir Psişik tipi saldırısı var, ama aynı zamanda Buz tipi Aurora Beam ve Peri tipi Moonblast ile işleri değiştirebilir.

  • Registeel

Registeel, Great League listesindeki nedenlerden dolayı bu listede üst sıralarda yer alıyor. Lock On, daha güçlü hareketlerinizi doldurmak için harika ve yerinden oynamaz bir duvar kadar sağlam.

  • Heracross

Daha önce bir Heracross kullanmadıysanız, bu durumda gerçekten bir tanesini isteyeceksiniz. Bu Pokemon’un gücü hafife alınamaz ve daha az yüksek seviyeli Uçan türleri ile Ultra League’da daha da iyi.

  • Mew

Bu, yaklaşık 40 farklı saldırının devasa hareket havuzu sayesinde oyundaki en çok yönlü Pokemon. Hayalet zayıflığını Shadow Claw ile örtün, ardından rakipleri Overheat veya Psychic ile havaya uçurun.

  • Regirock

Regirock aslında Registeel’in Kaya tipi versiyonudur. Daha güçlü hamlelerinizi doldurmak için Lock On’u kullanın, ardından Stone Edge ve zayıflığını kapatmak için Focus Blast kullanın

  • Swampert

Swampert, doğru hareketlere sahipse harika olabilecek bir istisnadır. Mud Shot ve Earthquake bu Pokemon için mantıklı bir seçim değil, ancak Topluluk Günü’nde verilen Hydro Cannon’a sahip bir tane almak isteyeceksiniz.

  • Alolan Muk

Zehir / Karanlık kombinasyonlu bu Pokemon da oldukça nadirdir ve Alolan Muk’in Hayalet tiplerine karşı hoş bir duvar olması onu tercihler arasına alıyor. Hem Giratina’lara hem de çoğu Ultra League Pokemon’a karşı harika bir duvar örüyor.

  • Armored Mewtwo

Armored Mewtwo çok yönlü bir tanktır. Sadece oraya gönderin ve rakibiniz Psişik, Kaya veya Dövüş tipi hareketlere karşı zayıfsa sıkıntılı zaman geçirecekler.

ULTRA LEAGUE - POKEMON GO'DAKİ EN İYİ POKEMON LİGİ

MASTER LEAGUE

  • Giratina (Origin Form)

Giratina’nın Master ve Ultra League’de en çok kullanılmasının nedenlerinden biri, benzersiz tür kombinasyonuna sahip olmasıdır. Güçlü hamle ve istatistikleri, Pokemon GO’daki en tehlikeli saldırganlardan biri olmasını sağlıyor.

  • Dialga

Giratina’ya benzer şekilde, Dialga’nın en büyük avantajlarından biri de nadir Dragon / Steel kombinasyonuna sahip olmasıdır. Dragon, Steel ve Elektrik tipi hareketlerle mükemmel bir kapsama sahiptir ve neredeyse tüm Pokemonlardan daha uzun süre dayanabilir.

  • Mewtwo

Mewtwo oyundaki en güçlü Pokemonlardan biridir ve en iyi Psişik tipidir. Psystrike’ın hücum hamlesi onu korkunç bir rakip yapıyor ve Ice Beam, Master League’deki güçlü Ejderhalara karşı harika.

  • Togekiss

Togekiss bir Peri türü olmasına rağmen bir Ejder yıkıcısı değildir. Bunun yerine, Dialga, Dragonite ve diğerlerinden önce hayatta kalmayı başarıyor. Ayrıca, Ancient Power potansiyel Savunma artışı için bir zorunluluk yaratıyor.

  • Dragonite

Burada Dragonite hakkında fazla söze gerek yok. Ejderha tipi hareketlerin tümü ile çok güçlü bir Pokemon. Büyük hasar vermek için Pokemonunuzda Draco Meteor saldırısı olduğundan emin olun.

  • Kyogre

Su türlerine gelince, Kyogre’yi yenemezsiniz. Waterfall ve Surf tonlarca farklı Pokemon’u aradan çıkarır ve Blizzard, hazır olmadıkları takdirde en güçlü Ejderha türlerini bile yok edebilir.

  • Garchomp

Garchomp, listedeki en yeni Pokemonlardan biri ve zaten kısa zamanda büyük bir etki yarattı. En iyi Toprak tipi saldırganlardan biridir ve Outrage çoğu rakibe büyük hasar verebilir.

  • Snorlax

Eski güvenilir uykucu çocuk Snorlax, oyundaki en iyi savunuculardan biridir. Çoğu Pokemon’dan daha uzun ayakta kalır. Lick saldırısı Ghosts’a göre biraz avantaj sağlar ve Earthquake çeşitli rakiplere büyük hasar verebilir.

  • Giratina (Altered Form)

Giratina’nın daha hantal versiyonu Master League’de biraz daha düşük, ancak yine de tehlikeli bir Pokemon. Tıpkı Togekiss gibi, Giratina’nın Ancient Power saldırısıyla Savunma artışı şansı vermek isteyeceksiniz.

  • Melmetal

Melmetal’in elde edilmesi son derece zordur, ancak tüm bu Meltanları yakalama çabasına değer. Süper güç Dialga’yı yenmeye yardımcı olur. Thundershock ve Rock Slide, Togekiss’in savunmasını kırmaya yardımcı olur, ancak Flamethrower saldırısı yememeye dikkat edin.

Pokemon GO’daki Great, Ultra ve Master League için en iyi Pokemonların listesinin sonuna geldik. Pokemonlar yeni hareketler öğrendikçe ve oyuna yeni yaratıklar eklendiğinde bu listelerin değişebileceğini unutmayın. İyi savaşın ve kalkan basmayı unutmayın!

MASTER LEAGUE