Pokemon Masters Bilmeniz Gereken Her Şey

Pokemon Masters Bilmeniz Gereken Her Şey

Pokemon Masters

Pokemon Masters

En yeni ücretsiz Pokemon oyunu olan Pokemon Masters, iOS ve Android cihazlarda yayınlandı. Yepyeni bir bölgede çeşitli efsanevi eğitmenler, gym liderleri ve şampiyonlarla ekip kurmanıza olanak sağlar. Pokemon serisinin temelleri bilinmesine rağmen, Masters‘ın geleneksel bir Pokemon oyunundan çok farklı oynadığı birçok yol vardır.

Başlagıçta, Pokemon Masters‘ın nasıl çalıştığını anlamak için bilmeniz gerekenlerin tüm temellerini derlemeye çalıştık. Oyun size Pikachu ile eş olduğunuz yeni bir bölgeyi ziyaret ettiriyor. Dünyanın dört bir yanından gelen diğer önemli eğitmenler ve Pokemonları da bölgeye seyahat eder. Oyun birlikte seyahat ederken onlarla arkadaş olma ve birlikte bir araya gelme fırsatı sunmaktadır. İşte Sync Pairs (Eş Çiftleri)’in ne olduğuna, evrimin nasıl olacağına ve Masters’ın çalışma şeklinin diğer birçok unsuruna göz atın.

Eş Çiftleri ve Hikayeleri

Masters’da, yeni Pokemonları yakalamazsınız, ekibinize eş çiftlerini işe alırsınız. Her bir çift efsanevi bir eğitmen, gym lideri veya şampiyonu ve Pokemon eşlerinden oluşur. Her bir çiftin kendine özgü bir hikayesi vardır; bunlar genellikle eş Pokemon’u geliştirerek ortaya çıkar, fakat aynı zamanda sadece çiftle oynayarak da açılabilir. Bu çiftlerin kilidini açmak genellikle rastlantısaldır, ancak istediğiniz olanları elde etmek için biraz para harcayabilirsiniz.

Eş çiftleri savaş kazandıkça ve deneyim kazandıkça güçlenir. Eğitmenin adının yanındaki yıldız sayısı ulaşabilecekleri maksimum seviyeyi belirler. Örneğin, erken karşılaşacağınız eş çiftlerinin çoğu üç yıldıza ve maksimum 30 seviyesine sahip olacaktır. İstisna olarak, beş yıldızlı bir eş çifti olan Rosa-Snivy ve güçlü “Time to Energize” eş saldırısı sayesinde takımın ilk maçında sahip olabileceğiniz en iyi ortaklardan biridir. Power-Up öğelerini kullanarak herhangi bir eş çiftinin yıldız sayısını beşe kadar artırabilirsiniz. Beş yıldızda seviye sınırı 40’tır.

İlk PML Lideri rozetinizi kazandığınızda, bu seviye sınırını daha da artırma yeteneğinin kilidini açacaksınız. Bir eş çiftini genişletmek, beş yıldıza sahip olmalarını ve seviye 100 olmalarını gerektirir.

Savaşmanın Temelleri

Masters’da Pokemon savaşları, altı eş çifti arasındaki üçe üç tag savaşları şeklindedir. Her savaşı hesaba katarak, rakip takımınızın Pokemonunu sizi yenmeden önce mağlup ederek ekibinizi mümkün olan en iyi şekilde dengelemeniz gerekecektir. Yardıma ihtiyacınız olursa, ekibinizi seçerken “Optimize” seçeneğine tıklamak, oyunun iş için en iyi üç eş çiftini otomatik olarak atamasını sağlar. Bir dövüş sırasında Auto Mode’a basmak, oyunda boşta kalırsanız eş çiftlerinizin sizin için dövüşmeye devam etmesini sağlar.

Her eş çifti kendi HP, Saldırı, Savunma, Özel Saldırı, Özel Savunma ve Hız istatistiklerine sahiptir. İlk beşi önceki Pokemon oyunlarında olduğu gibi çalışır. Eş çiftinin HP’si, Pokemon’un bayılmadan önce ne kadar hasar alabileceğini belirler. Saldırı, eş çiftindeki Pokemon’un fiziksel hareketlerle ne kadar zarar verebileceğini, Savunma statüsü ise fiziksel hareketlere karşı dirençlerini belirler. Özel Saldırı ve Özel Savunma aynıdır ama özel hamleler için.

Temel olarak, Hız, her Pokemon’un ne zaman saldırabileceği sırasını belirleyerek her zaman olduğu gibi çalışır. Ancak, Masters geleneksel Pokemon oyunları gibi sıra tabanlı bir RPG değildir. Bunun yerine, savaşlar gerçek zamanlı olarak yapılır ve her Pokemon hamlesinin ölçere bağlı bir soğuma hızı vardır. Bu nedenle, bir eş çiftinin Hız statüsü, eş Pokemon’un hareketlerini ne kadar hızlı şarj edip tekrar saldırabileceğini belirler.

Bu hız statüsü, oyunda ilerledikçe ve daha uzun soğuma gerektiren daha güçlü hamlelerin kilidini açarken kesinlikle aklınızda bulundurmanız gereken bir şey.

Temel ve Sınıf Tipleri

Her eş çiftine bir veya iki tip güç ve bir tip zayıflık atanır. Bu yüzden ateş türü bir Pokemon’un tüm çim, buz, böcek ve çelik Pokemonlara karşı otomatik olarak etkili olacağını varsaymayın. Bu türlerden yalnızca bir veya ikisine karşı güçlü olacaktır. Aynı şey zayıflıklar için de geçerlidir. Toprak, kaya ve su tiplerinden zayıf olmak yerine, ateş türü Pokemon sadece biri için zayıf olacaktır. Bu güçlü ve zayıf yönler eş çiftine bağlı olarak değişmektedir. Bu nedenle, örneğin, tüm ateş türü Pokemon aynı güçlü ve zayıf yönlere sahip olmayacaktır.

Her bir çift sadece temel bir tipe sahip değildir, aynı zamanda sınıf tipine de sahiptir. Her eş çifti üç sınıftan birine uyar: vuruş, destek veya teknoloji. Vuruş çiftlerinin yüksek Saldırı ve Özel Saldırı istatistikleri vardır, ama HP daha düşüktür. Destek çiftleri tam tersidir ve genellikle HP geri yükleme saldırılarını ve durum artırma hareketlerini öğrenir. Teknolojik çiftler genellikle yüksek hasar veren hareketlerden yoksundurlar ve bunun yerine rakibin Pokemon’unda felç ve zehir gibi durum koşullarına neden olan öğrenme saldırılarında başarılı olurlar.

Takımınızı oluştururken, sınıf tipleri kesinlikle akılda tutulması gereken bir şeydir. Temel tipiniz, rakibinize göre bir avantaj sağlamanıza rağmen, hepsi aynı sınıftaysa, eş çiftlerinden birini bir başkası için değiştirmek isteyebilirsiniz. Örneğin, tüm teknoloji çiftlerinden oluşan bir ekip, potansiyel olarak temel baskınlıklarından yararlanmak için yeterince zarar veremeyecektir.

Hareket Ölçeri Yükseltme

Her eş çifti sadece iki hamle ile başlar, biri eğitmen tarafından diğeri eş Pokemon tarafından. Sadece Pokemon hamleleri, saldırabilmenizi sağlayan hareket ölçeri tüketir. Bununla birlikte, eğitmen hareketleri her savaşta yalnızca belirli sayıda kullanılabilir.

Bununla birlikte, dörde kadar daha fazla hamle öğrenebilirsiniz. Training Machines veya TM’ler üzerinden yeni hamlelerin kilidini açarsınız. Kuşkusuz Technical Machines ya da TM’ler ile karıştırılmamalıdır. Bir eş çiftine üçüncü hamlesini öğretmek için beş TM gerekir. Dördüncü hamle, daha büyük miktarlarda daha nadir öğeler gerektirecektir. Öğeler çifte bağlı olarak değişir.

Geleneksel Pokemon oyunlarının aksine, sonsuza dek maksimum dört hamle ile sınırlı değilsiniz. 30.000 coins için başka bir slotun kilidini açabilirsiniz. 100.000 için başka bir kilidi açabilirsiniz. Bu nedenle, bir eş çifti için dördüncü hareketlerinin kilidini açmadan önce, biraz para yatırmaya değer olabilir, böylece hiçbir şeyi unutmanıza gerek kalmaz.

Seviye Atlamak

Önceki Pokemon oyunlarında olduğu gibi, sadece dövüşerek seviye atlayabilirsin. Ancak, daha hızlı bir şekilde seviye atlamak için tamamlayabileceğiniz özel bir savaş ve eğitim alabilirsiniz.

Hikayenin başında, eğitim alanlarının kilidini açacaksınız. Dört tane var: seviye atlama, vuruş, destek ve teknoloji. İlk alanın adından da anlaşılacağı gibi, bu eğitim alanına girmek bir eş çiftinin ekstra deneyim kazanmasına ve daha hızlı seviye atlamasına yardımcı olacaktır. Son üçü, TM kullanmadan yeni hamle ve pasif beceriler öğrenmede eş çiftlere yardımcı olan öğeler kazanmanıza izin verir. Dört eğitim alanının tümü birden çok kez tamamlanabilir. Bunları mümkün olduğu kadar sık yapmalısınız, çünkü eş çiftleri seviye atlar ve bunun sonucunda daha hızlı büyür. Ve yeterince güçlü olduklarında, eş çiftlerinizi süper kurslara gönderebilirsiniz.

Süper Kurslar ve Nadir Eşyalar

Süper kurslar, eğitim alanlarının daha zor fakat daha ödüllendirici varyasyonlarıdır. Tamamladığınız her biri ile aşamalı olarak daha zor ve ödüllendirici süper kursları açabilirsiniz. Bununla birlikte, her bir süper kurs, günde sadece üç kez tamamlanabilir, bu nedenle hangi güçlilerin daha fazla güçlenmesi gerektiğini düşünmeniz gerekir. Nadir eşyalar bulunabilse veya satın alınabilse de, genellikle Masters kampanyasında iyi bir anlaşma yapana kadar bunlarla karşılaşmazsınız. Bu noktaya ulaşana kadar, süper kurslar onları açmanın en kolay yoludur. Üst düzey süper kursları almak için ekibinizin çok güçlü olması gerekir. Ancak Ultra Buff Blend gibi değerli eşyaların kilidini açabilirsiniz. Buna karşılık, oyun içi dükkandan bir Ultra Buff Blend satın almak için Great Buff Blends gerekir.

Co-Op Oyun

Poryphone’unuzu açarsanız, diğer oyuncularla arkadaş olmanıza ve birlikte savaşmanıza izin veren kişisel kimliğinizi bulabilirsiniz. Co-Op’ta, savaşlar aynı şekilde gerçekleşir, ancak bir ekibin sadece üçte birisiniz ve bu nedenle diğer insanlarla iletişim kurmanız gerekiyor.

Eş Çiftleriniz Dahilinde Pokemonun Evrimi

Hem evrimleşen Pokemon hem de Mega Evolutions’ın kilidini açmak, önceki oyunlardaki basit engellerle karşılaştırıldığında Masters’da çok farklı şekilde gerçekleştirilir. Çok fazla adım var ve yalnızca belirli bir Pokemon evrimleşebilir. Aşağıda listelenen Pokemonların evrimleşebileceğini ve Mega Evolve olacağı biliniyor, ancak hala oyun test ediliyor. Rosa ve Snivy’nin oyunun başındaki yararları göz önüne alındığında, Snivy’nin Servine dönüşmesi, başlamak istediğiniz yer olabilir.

Pokemon Masters’ta Eş Çiftleri ile Evrimleşen Pokemonlar

 – Barry ve Piplup (Prinplup’a ve sonra Empoleon’a dönüşür)
 – Kris ve Totodile (Croconaw ve ardından Feraligatr’a dönüşür)
 – Lyra ve Chikorita (Bayleef ve Meganium’a dönüşür)
 – Pryce ve Seel (Dewgong’a dönüşür)
 – Rosa ve Snivy (Servine ve sonra Serperior’a dönüşür)
 – Viola ve Surskit (Masquerain’e dönüşür)

Pokemon Masters’ta Eş Çiftleri ile Mega Evrimleşen Pokemonlar

 – Agatha ve Gengar
 – Mavi ve Pidgeot
 – Bugsy ve Beedrill
 – Karen ve Houndoom
 – Korrina ve Lucario
 – Noland ve Pinsir

Günlük Görevler ve Özel Etkinlikler

Her gün, Masters’da yeni günlük görevler açılacak. Günlük görevlerinizi tamamlamak, oyun içi eşyalar kazanmanızı sağlar. Masters aynı zamanda herhangi bir zamanda tamamlanabilecek genel görevlere sahiptir. Ancak bunlar oyun içi eşyalar ve ödüller kazanmanın yollarından çok başarılar/ödüller olarak sayılır.

Masters hikayesinin 5. bölümünü tamamladığınızda, oyun içi sınırlı süreli etkinliklere katılabilirsiniz. Bu etkinlikler, farklı eş çiftleri göz önünde bulundurularak inşa edilecektir. Bu nedenle hangi etkinliğin gerçekleşeceğine bakmak en iyisidir. Böylece hangi çiftlerin hazırlanacağına odaklanacaksınız. Bu etkinliklerdeki challenges görevlerinin tamamlanması size sınırlı süreli ödüller kazandıracaktır.