Pokemon Unite Başlangıç Rehberi

Pokemon Unite Başlangıç Rehberi

Pokemon Unite oyununda çok şey dönüyor ve özellikle MOBA türüne aşina olmayan biri için kafa karıştırıcı olabilir. Neyse ki Pokemon Unite için eksiksiz başlangıç rehberimiz sizi oyuna hemen adapte edecek.

 

Pokemon Unite Nedir?

MOBA sahnesine çıkan en yeni oyun olan Pokemon Unite, oyuncuları beş kişilik takımlar halinde karşı karşıya getiriyor. Bu on oyuncu daha sonra gerçek zamanlı olarak en sevdikleri Pokemon olarak savaşıyorlar.

 

MOBA Türünü Anlamak

MOBA, Çok Oyunculu Çevrimiçi Savaş Arenası anlamına gelir. Dota 2 ve League of Legends gibi oyuncuların takımlar halinde, genellikle beşerli gruplar halinde karşı karşıya geldiği oyunları tanımlamak için kullanılır.

Bir MOBA oyununun başlangıcında, oyuncuların düşman oyuncuları veya yapay zeka kontrollü karakterleri yenerek karakterlerini yükseltmeleri gerekecektir. Bu genellikle haritada bulunan şeritlerden birinde gerçekleşir.

Şerit kelimesi, haritanın bir tarafından diğerine giden yolları tanımlar; Pokemon Unite'da üst şerit ve alt şerit bulunuyor. Her iki takım da daha sonra, biri o oyunun kazanma koşulunu karşılayana kadar savaşıyor.

 

 

Pokemon Unite'de Oyun Nasıl Kazanılır?

Pokemon Unite tamamen puan toplamakla ilgilidir ve kazanmak için takımınızın 10 dakikalık zaman sınırında rakiplerinizden daha fazla puan alması gerekir.

Vahşi veya oyuncu kontrollü düşman Pokemon'u devirerek ve düşman ekibinin hedeflerinden birinden puan kazanırsınız.

 

Pokemon Unite'de Hangi Pokemon'u Seçmeliyim?

Mağazadan seçebileceğiniz çok fazla Pokemon varken, muhtemelen zor kazanılan Aeos paralarına kimin değdiğini merak etmeye başlayacaksınız.

Ne tür bir Pokemon oynayacağınız konusunda kafanız karıştıysa panik yapmayın. Aralarından seçim yapabileceğiniz beş sınıf var. İster acemi ister deneyimli olun, oyun tarzınıza uygun bir sınıf mutlaka olacaktır.

 

Attacker

Uzaktan hasar yapmayı seviyorsanız, Attacker tipi Pokemonlar tam size göre.

Saldırı, Attacker tipi Pokemon için her şeydir. Pokemon Unite'de takımın verdiği hasarın çoğunu dağıtmaktan sorumlular.

Bununla birlikte, daha kırılgan sınıflarından biri oldukları için, hasarı tanklayabilen Defenderlardan ve All-Rounderlardan korunmaları gerekir.

Yeni başlayanlar için uygun Attacker tipi Pokemonlar Pikachu ve Cinderace'dir.

 

Speedster

Fırsatçılar olan Speedsterlar, yalnız Pokemonları ve korumasız hedefleri hızlı bir şekilde öldürebilir.

Pokemon Unite suikastçıları, doğal hareketlilikleri, Speedster'ların yalnızca çoğu Pokemon'un etrafında kolayca dans etmelerini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kimse izlemediğinde de sinsi puanlar alabilirler.

Oyunun başlangıcında güçlüler. Evrimleşmeye başlayana kadar çoğu Pokemon'a üstünlük sağlayabilirler.

Speedster'lar yeni başlayanlar için pek uygun olmasa da, sınıfı denemek istiyorsanız Zeraora'yı kullanmayı düşünebilirsiniz.

 

All-Rounder

All-Rounder Pokemonlar ile rakiplerinizin karşısına çıkın ve durmadan savaşın.

İyi bir hücum ve savunma dengesine sahip olan All-Rounderlar, esnek hareket setleriyle oyun tarzlarını anında değiştirmekten hoşlanan oyuncular için harika bir sınıf. Nakavt edilmeleri zordur ve düşman Attacker veya Speedster'ı yakalarlarsa kesinlikle üstünlük sağlayabilirler.

Mevcut tüm All-Rounderlar arasında Lucario, doğal hacmi ve hareket seçenekleri sayesinde en sağlam ve başlangıç dostu oyun stiline sahiptir.

 

Defender

Pokemon Unite bizi büyük, güzel ve ölümcül Defender Pokemonlar ile gazlıyor. Esasen takım için yürüyen duvarlar, bir Defender’ın alacağı karar takım savaşlarını kaybettirebilir veya kazandırabilir.

Sadece ön saflarda çok fazla hasar almakla kalmaz, aynı zamanda devre dışı bırakmalarla nakavtların ayarlanmasına yardımcı olabilir, düşmanın dikkatini takım arkadaşlarından uzaklaştırabilir ve düşmanın önemli hedefler almasını engelleyebilirler.

Blastoise ve Snorlax, Pokemon Unite'de Defender rolüne dalmak isteyen yeni başlayanlar için harika seçimlerdir.

 

Supporter

Dövüşçü değil misiniz? Hiç sorun değil, bunun yerine buff'larla takımınızı destekleyebilir, kalkanlar sağlayabilir ve Supporter Pokemon ile dostlarınızı iyileştirebilirsiniz.

Sevimli görünebilirler, ancak Supporter Pokemonlar, desteğe dayalı hareketleriyle tüm ekibin daha sert, daha hızlı vurmasını ve nakavt edilmesinin daha zor olmasını sağlayabilir. Takımda bir destekçinin olmasına kimse hayır diyemez.

Eldegoss çok acemi bir dost savunma destek seçeneğidir, Wigglytuff ise harika bir saldırı desteği Pokemon'dur.

 

Pokemon Unite Nasıl Oynanır?

Pokemon Unite oyununda gerçekleştireceğiniz üç ana hedef şunlardır:

  • Düşman Pokemon'u nakavt etmek
  • Seviye atlama
  • Puanlama noktaları

Bu üçünden en önemlisi gol atmaktır, çünkü sonuçta 10 dakikalık maçta en çok puanı alan takım kazanır.

Oyun başladığında, bir şerit seçmek, deneyimin gelişmesi ve puan almak için vahşi Pokemonları devirmeye başlamalısınız.

Mümkün olduğunda puan kazanmak için elinizden gelenin en iyisini yapın, ancak yalnızca güvenli olduğunda. Düşman ekibi, sizi nakavt etmeyi başarırsa ekstra deneyim kazanır. Aynı şekilde onları da nakavt etmelisiniz.

Yedi dakika sonra, iki hedef Pokemon, Rotom ve Drednaw, haritanın üstünde ve altında ortaya çıkacak. Bu Pokemon'u denemek ve nakavt etmek için elinizden gelenin en iyisini yapın çünkü ekstra puan veriyorlar. Dahası, etkileri size ve ekibinize fayda sağlayacaktır.

Maçın bitimine iki dakika kaldığında, Zapdos haritanın ortasında ortaya çıkacak ve buradan atılan tüm puanlar ikiye katlanacak! Takımınız geride olsa bile, birkaç çift smaç yapmak size yine de oyunu kazandırabilir.

 

Held Items ve Battle Items

Pokemon Unite'de oyuncuların kullanabileceği iki tür eşya vardır: Held Items ve Battle Items.

Held Items, sahibine ekstra istatistikler veya efektler gibi pasif bonuslar sağlar. Bu etkiler, bonus kritik vuruş oranını, ek sağlığı ve hasar azaltma sağlar.

Herhangi bir zamanda üç adede kadar eşya kuşanılabilirsiniz. Bu nedenle takım kompozisyonunuza ve oyun tarzınıza bağlı olarak karıştırıp eşleştirmekten korkmayın.

Battle Items, kullanıcıya fayda sağlamak için oyunun herhangi bir noktasında etkinleştirilebilen öğelerdir. Bunları ekstra bir hareket olarak düşünün.

Buna, X Attack ve X Speed ​​gibi geçici istatistik artırıcı savaş öğeleri veya Slow Smoke'tan gelen yavaşlayan bulut gibi ek hareketler dahildir. Herhangi bir zamanda yalnızca bir savaş öğesi kuşanılabilir.

 

Pokemon Unite'de Hangi Şeride Gitmeliyim?

Pokemon Unite'deki şeritler için genel kural, her zaman hem üst hem de alt şeritlerde iki Pokemon ve merkez bölgede bir Pokemon olmalıdır.

Üst Şerit

1 x Attacker veya Speedster veya All-Rounder

1 x Defender veya Supporter

Başlangıçta zayıf olan Attackerlar, Drednaw ortaya çıktığında alt koridorda hareketli olabileceğinden deneyim için alt koridor yerine üst koridorda oynamak isteyecektir.

Speedster'lar ve All-Rounderlar, takımınızda bir Attacker eksikse veya farklı bir koridordaysa, üst koridorda da oynayabilir.

Şeritteki ikinci Pokemon'un ortaklarını koruyabilmesi gerekiyor. Defenderlar ideal bir üst şerit ortağıdır, ancak bir Supporter Pokemon da işe yarar.

 

Merkez Bölge

1x Speedster veya All-Rounder veya Attacker

MOBA oyuncuları tarafından orman olarak adlandırılan merkezi alan, normalde seviye avantajlarını kullanarak yan şeritleri erkenden basmak isteyen Speedster'lar için ayrılmıştır. All-Rounderlar ve Attackerler da merkezi alandan yararlanır çünkü bu Pokemonlar ekstra seviyelerden de yararlanabilir.

 

Alt Şerit

1 x All-Rounder veya Attacker

1 x Supporter veya Defender

Alt şerit, tüm aksiyonun olduğu yerdir ve erken kavga edebilen Pokemon ile iyi iş çıkarırsınız.

All-Rounderlar burada mükemmeldirler çünkü birkaç vuruş yapabilir ve iyi hasar verebilirler. Bir Attacker All-Rounder’ın yerini alabilir, ancak bir dövüş patlak verdiğinde yakalanmamak için ekstra dikkatli olması gerekir.

Supporter Pokemon, alt şeritte en iyisidir çünkü şerit ortaklarının destek hareketleriyle daha uzun süre hayatta kalmasına yardımcı olabilirler. Supporter Pokemon yoksa, bunun yerine bir Defender yardımcı olabilir.

 

Merkez Bölgede Ne Yapacağım?

Oyunun başında Lilipup'u devre dışı bırakın, ardından gücü Ludicolo'dan alın. Bu güçlendirme, vahşi Pokemon'u daha hızlı alt etmenize yardımcı olacak.

Savunmayı azaltan güçlendirmesi için Bouffalant'ı ortadan kaldırın, ardından hızlı bir beşinci seviye kazanmak için yakındaki iki Corphish'i nakavt edin.

Beşinci seviyede, en yakın şeride gidin ve çalılardan fırlayarak bir düşman Pokemon'u devirmek için bir açıklık arayın.

 

Hedef Pokemon Nedir?

Vahşi Pokemon'dan farklı olarak, hedef Pokemon, onu nakavt eden son vuruşu yapan takıma buff'lar, efektler verir veya yardım sağlar.

 

Rotom

Yedi dakikada ortaya çıkan Rotom, haritanın en üstünde bulunur.

Takımınız Rotom'u ele geçirirse, yavaş yavaş düşmanın hedefine doğru hareket edecek ve yoluna çıkan herhangi bir düşman Pokemon'a saldıracaktır. Hedefe ulaşırsa, hedefe 20 puan ekleyecek ve ekibinizin kısa bir süre için o hedefte anında puan kazanmasını sağlayacaktır.

 

Drednaw

Yine yedi dakikada ortaya çıkan Drednaw, haritanın altında bulunur.

Drednaw'ı güvence altına alan takımlar, tüm müttefik Pokemon için geçici bir kalkan ve deneyim takviyesi kazanır. Karşı takıma Drednaw vermenin büyük bir hata olduğunu ne kadar vurgulasak azdır! Drednaw doğduğunda ekibinizle birlikte her zaman onun için savaşmaya hazır olun.

 

Zapdos

Oyunun son iki dakikasında sadece haritanın ortasında ortaya çıkan Zapdos, tüm oyundaki EN önemli hedef Pokemon'dur.

Zapdos'ta son vuruşu yapan takım hemen 20 puan alır ve kısa bir süre için herhangi bir hedefe anında puan smaç yapabilir. Takımınız korkunç bir şekilde kaybediyor olsa bile, Zapdos'u yakalayabilirseniz her zaman bir umut vardır!

 

Diğer İpuçları ve Püf Noktaları

  1. Oyunun başında sadece bir Pokemon merkez alana gitmeli

Orta alanda bir Pokemon bulundurmanın tüm amacı, hızla seviye atlayabilmesidir. Deneyimi burada paylaşmak, merkezi alanın amacını bozar. Oyunun başında orta alana yürüyen birini görürseniz, bir yan şerit seçmeniz daha iyi olur.

  1. Düşmanı öldürmek için koşturmayın

Takımınız savunan Pokemon'dan büyük ölçüde üstün olmadığı sürece, hedefleri üzerinde dururken Pokemon ile savaşmaya asla değmez. Kalede durmaktan aldıkları ücretsiz iyileştirme ve kalkan, çoğu durumda onları nakavt etmeyi çok zorlaştıracaktır.

  1. Smaç yapmak Pokemon'unuzu iyileştirir

Pokemon'unuzun hızlı bir şekilde alınması gerekiyorsa, etrafta kimse yoksa bir smaç vurun. Kaç puan aldığınız önemli değil, Pokemon'unuz hedef bölgesinde smaç yaptığı sürece, biraz sağlık geri alırsınız. Sitrus meyvelerinizi kurtarmak istiyorsanız veya üsse ışınlanmak istemiyorsanız kullanışlı bir özellik.

  1. Sürpriz saldırılar başlatmak için çimenleri kullanın

Çim dekorasyon için değil. Uzun otların arasında duran Pokemon, düşmandan gizlenir ve onu pusu için mükemmel bir araç yapar. Hatta bir kovalamaca düşman Pokemon'dan kaçmak için bile kullanabilirsiniz. Bir Pokemon'u koridorda öldürmek, takımınızın ekstra puan kazanmasını kolaylaştırır.

  1. Yalnızca hedef Pokemon’a son vuruş

Hedef Pokemon, en çok hasarı verene değil, son nakavt vuruşunu alan takıma aittir. Drednaw veya Zapdos'u düşman ekibinden çalmak için son bir sert vuruş hamlesini kurtarmaktan korkmayın!

  1. Eğiticiyi tekrar ziyaret ederek Pokemon Unite bilginizi tamamlayın

Herhangi bir noktada bir şeyin nasıl çalıştığını unutursanız, Pokemon Unite eğitimini tekrar ziyaret edebilirsiniz. Öğretici, menü çubuğunun üst kısmı