PS4 satışları düşmeye devam ediyor, ancak oyun satışları kral olmaya devam ediyor

PS4 satışları düşmeye devam ediyor, ancak oyun satışları kral olmaya devam ediyor

PS4 gönderileri eskisi gibi değil, ancak Sony hala milyonlarca PS4 oyunu satıyor.

Sony, bu sabah ikinci çeyreğin sonuçlarını açıkladı. Temmuz'dan Eylül'e kadar olan dönemde PS4 satışları azaldı, ancak yine de PlayStation için gelirde rekor kırdı.

Konsol, 2013'ün sonlarında piyasaya sürülmesinden bu yana dünya çapında 113.6 milyon adet sattı. Ancak bu rakamların içinde tüketiciye satılan rakam muhtemelen daha düşün. Fakat bu rakamlar zaten PS4 için etkileyici bir rekor.

Bunun, konsol döngüsünün sonu için tipik olan son çeyrekteki sonuçlara göre yaklaşık 1,5 milyonluk bir artış olduğunu fark edebilirsiniz. PS5 satışları yakında Sony'nin üç aylık raporlarında izlediği bir etken olacka, ancak o zamana kadar PS4 amiral gemisi olmaya devam edecek.

Çeyrek boyunca 80,9 milyon yazılım satışı yapıldı ve bunların 12,4 milyonu Sony'nin birinci taraf oyunları oldu. Dijital büyüme devam ediyor ve şu anda tüm yazılım satışlarının %59'unu oluşturuyor.

PlayStation genel olarak 4,9 milyar dolar gelir elde etti ve bu, önceki çeyreğe göre düşük olmasına rağmen, geçen mali yılın aynı çeyreğine göre önemli ölçüde arttı.