PS4’e God of War 27 Aralık’ta Geliyor. Oyun Hakkında Bilgi, Karakterler ve Bilmeniz Gereken Her Şey İçerde

PS4’e God of War 27 Aralık’ta Geliyor. Oyun Hakkında Bilgi, Karakterler ve Bilmeniz Gereken Her Şey İçerde

Amazon God of War için 27 Aralık tarihini piyasaya çıkış tarihi olarak gösteriyor. Şimdiye kadar E3 fuarında God of War hakkında bir şeyler çıkar mı ya da bir demosu çıkar mı acaba diye bekledik,merak ettik. Şimdi ise yılın sonunda tüm oyunu oynamayı düşünüyoruz. Konferanslar medyanın dikkatini çekmek için bombaları ardı ardına patlatıyor ve bu yıl içinde God of War oynamak artık bir hayal değil çünkü çıkış tarihi belli oldu.Belli oldu oldu da 27 Aralık çok geç bir tarih…

Bunun nedeni de belli, çoğu yayıncının Noel’de satışların tavan yapması için Kasım ayında yayınlama huyu vardır ama bu bir kaç gün sonra mantıksız gelir. Eğer Sony rekabet eksikliğinden dolayı oyunların iyi satıldığı Paskalya’dan çıkar sağlamayı düşünmezse tabi. Bir diğer ihtimal de diğer yıla sarkma ihtimali. Her neyse geçte olsa God of War hakkında yeni bilgiler elde ettik ve önümüzde birde E3 fuarı var. Oradan alacağımız bilgiler de Kratos’un nasıl Viking olmaya başladığı ve nasıl baba olduğuna dair sorulara cevap olacak. Yeni savaş için söylenecek çok şey var. Bir büyük patron savaş serisi ile karşılaşırsamda şaşırmam.

İşte bildiğimiz her şey burda.

God of War Fragmanı Beklenilenden Az Rağbet Gördü.

2016’daki E3’te önizlenen 9 dakikalık fragmanla güzel Norveç dünyası tüm ihtişamıyla gösterildi. Orman zemini karla kaplı, elks yükselen ağaçların arkasından atlıyor ve buz Kratos’un ayağının altında parlıyor. Bu grafikler Spartalı’nın artık yalnız olmadığını göstermese çalınırdı. Kratos’un yanında koşan çocukta Kratos’un savaş sanatını öğretmeye başladığı henüz isim verilmeyen ama çok güzel anime edilmiş olan oğlu. İzleyip bir de kendiniz görün.

God of War Sizi Kratos’a Kelimenin Tam Anlamıyla Yakın Kılıyor.

Bildiğimiz sinirlenme ve öldürme gibi şeyler aynı duruyor fakat bu sefer daha kişisel ve dar bir üçüncü kamera ile. Hikaye anlatımını güçlendirmek adına çevresel faktörlere daha önem verme fikri ile Sony bize E3’te önceden kaçırdığımız muhteşem yerleri en ince ayrıntısına kadar ve daha uzak bir gorunumle gösterdi.

Bu sefer XP tabanlı olarak olsada yeteneklerinizi hala geliştirebiliyorsunuz. Bir de toplama kayanakları var ama onların ne işe yaradığını henüz bilmiyoruz.

Oyun Hikayesinin Özellikleri Aynı: Kratos, Yollarını Değiştirmeye Çalışıyor.

Kratos’un Viking zamanında yaşadığı belli değil ama karakter aynı karakter(Sony özellikle o olduğuna vurgu yapmış). Fragmanda görüyoruz ki Spartalı Öfkesi yeteneği ile canavarları etkin bir şekilde dövebiliyor. Yine sinirli bir adam fakat geçmişteki şanssızlıkları bu öfkesine bağlıyor ve yollarını değiştiriyor. Bu birazda baba olmasına bağlı bakalım bizleri neler bekliyor bekleyip göreceğiz.

Oyunda Kratos’un Oğlu Kimdir,Necidir?

Yakın zamana kadar sadece Kratos’un çocuğu denildi. Sony fazla bilgi vermeme konusunda çok sıkıydı ama fragmanı izleyenler arasında dövmeli olduğu ve bunun hemen kaybolduğu hakkında söylemler de çıkarmıştı. Sonunda soundtrack oyun üst verisi ve küçük tanrımız hakkında bazı bilgiler verdi.  E3 2016’da Kratos ve Atreus tanıtıldı. Yaratıcı yönetmen Cory Barlog, oğlunun adının Atreus olduğunu teyit etti. Şimdi kim bu Atreus ona gelelim. Pelops’un oğlu, Zeus’un torunudur ve Kratos’a da baba demektedir. Tarihsel olarak baktığımızda, Atreus bir kardeşini öldürdükten sonra kovuldu ve sonunda Yunanistan’da Miken’in kralı oldu. Oyunda ona kim saldırırsa saldırısın özel bir yetenekle hepsine ateşli bir ok saldırısı yaptığını biliyoruz. Fakat oğlunun yeteneklerinden faydalandığımız bazı özel sahneler haricinde sadece Kratos’u yönetebiliyoruz.