PUBG FPS Arttırma – PUBG Nasıl Yüksek FPS ile Oynanır?

PUBG FPS Arttırma – PUBG Nasıl Yüksek FPS ile Oynanır?

PlayerUnknown’s Battlegrounds veya PUBG, PC oyuncuları için popüler bir battle royale oyunudur. Oynanış, artık herkesin bildiği gibi paraşütle bir araneya atladığınız, savaşmada ganimet topladığınız ve hayatta kalan son kişi olmak için uğraştığınız bir modeldir.

Çoğu PC oyununda olduğu gibi, oynanışı geliştirmeye yardımcı olan birçok optimizasyon seçeneği vardır. Cihazınızın PUBG’ye ayak uydurmakta zorlandığını fark ederseniz, bu FPS ipuçları sizin için yararlı olabilir. Peki PUBG’de yüksek FPS ile oynamak için neler yapılmalı? FPS nasıl arttırılır?

Öncelikle FPS’nin ne olduğundan bahsedelim. FPS “saniyede kare” anlamına gelir ve oyun üreticileri için çok önemli bir teknik düşüncedir. Video oyunları için genellikle kabul edilebilir olan FPS oranı, yaklaşık 24 FPS’de çekilen filmlere kıyasla 30 ila 60 FPS arasındadır. 100 veya üstü elbette, profesyonel seviye oynanış için çok uygun bir seviyedir. FPS arttırmak için aşağıdaki ipuçlarını kullanmanız, PUBG’de genel deneyiminize yardımcı olabilir. Ufak bir hatırlatma; herkesin cihazı farklı olduğundan, bazıları işe yararken bazıları yaramayabilir.

Öncelikle şunları uygulayalım:

1. Güç ayarlarınızı, bilgisayarın normal ayarları “Yüksek Performans” altında olarak ayarlayın.

2. Eğer varsa ekran kartı ayarlarınızı optimize edin.

3. FPS’nizi artırmak için Steam Başlatma seçeneklerinizi değiştirin. İlk önce Steam Kütüphanenizi açın, oyuna gidin ve sağ tıklayın. Özellikleri seçin, ardından Steam Başlatma Seçeneklerini bulun ve oraya aşağıdakileri kopyalayıp yapıştırın:

-malloc=system +mat_antialias 0 window -USEALLAVAILABLECORES -sm4

Bu işlem bittikten sonra oyun ayarlarına gidin. Dosya gezginini açın ve appdata arayın. LocalTslGameSavedConfigWindowsNoEditor adresine gidin. Düzenlemeniz gereken birkaç .ini dosyası bulacaksınız.

4. Görsel Ayarlar: Görsel efektlerle ilgili olduğu gibi gerçek oyun ayarlarını göz ardı etmeyin. Bunun FPS üzerinde de önemli bir etkisi olabilir.

Ana menüdeki ekranınızın sağ üst köşesinde dişli simgesine gidin. Ayarlarınızı değiştirmek için hemen grafik menüsünü göreceksiniz. Buradan çözünürlük, parlaklık ve diğer görsel kalite ayarlarını değiştirebilirsiniz.

PUBG FPS Arttırma

PUBG FPS Arttırma

Peki ideal ayarlar nasıl olmalı?

Anti-Aliasing: Bunu minimum veya en az Düşük değerine ayarlayın.

Ekran ölçeği: Low End PC’lerde en az 90’a ayarlanmalıdır.

Post-Processing: Bu sadece binalara ve bitkilere biraz daha fazla grafik ekler. Çok Düşük olarak ayarlayın.

Gölgeler: Gölgeleri mümkün olduğunca kısın. Bununla birlikte, oyuncuları farkedemeyeceğinizi düşünüyorsanız, bunu Orta veya Düşük olarak bırakabilirsiniz.

Görüş mesafesi: Bu parça Low End PC’lerde önemli değil, 8x kapsamına sahip olmanıza yardımcı olması için Düşük olarak ayarlayın.

Doku: Alt uç PC’ler için Orta ayarda bırakın; hala iyi çalışacaktır.

Efektler: GPU’nuz oyunu iyi idare edemiyorsa Düşük olarak değiştirin. Bu oyundaki efektlerin kalitesini düşürecektir.

Yeşillik: PC’niz ne olursa olsun, minimum seviyeye ayarlayın. Bu, taktiksel bir avantaj için olduğu gibi, bir PC desteği için önemli değildir. Daha az bitki örtüsü, diğer oyuncuların birbirine karışma ihtimalinin azalması demektir.

Hareket bulanıklığı: Hareket bulanıklığının zevkinize göre daha iyi bir oyun deneyimi sunma hissini tercih etmediğiniz sürece, kesinlikle bunu kapatın.

V-Sync: Oyundaki grafiksel hataları engeller. İyi bir bilgisayarınız yoksa bunu kapatın.