PUBG Gibi Battle Royale Oyunu Olan The Culling Artık Güncellenmeyecek

PUBG Gibi Battle Royale Oyunu Olan The Culling Artık Güncellenmeyecek

Mart ayında ortaya çıktıktan sonra ortalığı kasıp kavuran PUBG ilk Battle Royale oyunu değildi.  Lichdom: Battlemage geliştiricisi Xaviant Games, PUBG çıkmadan bir yıl önce kendi Battle Royale oyununda The Culling‘i Steam Erken Erişim‘de başlattı. PUBG popüleritesini giderek arttırırken The Culling’de durum böyle değil. Xaviant oyun için desteğini durdurma kararı aldı.

Bir blog yazısında, Xaviant’ın operasyon direktörü Josh Van Veld, artık The Culling’e odaklanmadığını, bunun yerine yeni bir proje olduğunu söyledi. Bu nedenle Xaviant, The Culling için gelecekte bir güncelleme planlamıyor. Ancak, oyun sunucuları çevrimiçi kalacak. The Culling, PC‘de ve Xbox One‘ın oyun önizleme programı aracılığıyla edinilebilir.

Xaviant, kendi oyunu piyasayı PUBG gibi aydınlatmasa bile, oyun türünün büyümesine yardımcı olmaktan gurur duyduğunu da sözlerine ekledi.

Van Veld, “İlerlemek zor da olsa yeni bir şey üzerinde çalışmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi. Xaviant’ın sadece 20 çalışanı olduğunu belirtti. “The Culling bizim için harika bir deneyim oldu.” dedi.

Xaviant için yeniliklere gelince, Van Veld, ayrıntıları konuşmak için henüz erken olduğunu söyledi. Bununla birlikte, stüdyonun -The Culling’den öğrendiğimiz derslerin tümü (iyi,kötü)- kalplerimize değeçek çok özel değerli bir şey yapmak için çalışacağını kabul etti.

The Culling, PUBG ve Fortnite gibi hayatta kalma oyunudur. Oyun yalnızca PUBG veya Fornite’dan daha küçük bir skalaya sahiptir, çünkü yalnızca 16 oyuncu oynamaktadır.

Kaynak: 1