PUBG Mobil Sürümüne Benzeyen 5 Oyun

PUBG Mobil Sürümüne Benzeyen 5 Oyun

PUBG MOBİL HAKKINDA

Son zamanların en popüler mobil oyunu olan PUBG Mobil sürümü, oyuncularını mutlu etmeye devam ediyor. Arkadaş çevresindeki rekabetten, tanımadığı insanlarla dostluğa hızlıca sürükleyen bu oyun gerçekten bir o kadar da zevkli! 100 adet oyuncu düşünelim. Hatta artırıyorum, 100 adet oyuncuyu birinci olmak isterken düşünelim. Aklınızda canlanan ilk sözcük; rekabet olsa gerek. En azından ben de öyle. Tabancalar, tüfekler, sığınaklar… Ne ararsanız var bu oyunda! En güzel ise nişan alma sistemi… Nedense hep onu sevmişimdir, böyle giderse de hep seveceğim.

PUBG MOBİL KULLANICI OYLARI

Tüm aplikasyon platformlarından Editörlerin Seçimi olarak adlandırılan bu oyun Google Play Store’dan 24.500.000’dan fazla kez indirilmiştir. Bu ciddi anlamda büyük bir oran. Ek olarak şu da bir gerçek ki; Google Play Store dünya üzerinde en çok kullanılan mobil uygulama indirme platformudur. Genel olarak 10 üzerinden 8 ve üstü oy toplayan bu oyunun oyuncuları, kendi durumlarından gayet memnun.

PUBG MOBİL’E EN ÇOK BENZEYEN 5 OYUN

PUBG Mobil’e yapılan araştırmalara göre ve farklı kaynaklardan aldığım verilere göre en çok benzeyen 5 oyunu sizler için derledim. Önce tek bir kategori altında isimleri bakalım; ardından o oyunların dünyasına zincirimizi atalım. Ne dersiniz? Bu yolculukta siz de olmayı planlıyor musunuz? O halde başlayalım. Bu oyunların ismi,

  • Cyber Hunter
  • Free Fire
  • Hopeless Land
  • Rocket Royale
  • Survivor Royale

şeklindedir. Şimdi ise bu oyunlar hakkında detaylı bilgiler bölümüne geçiyorum. Evet, Cyber Hunter’dan başlayalım.

1) CYBER HUNTER

Listemizin en sevdiğim oyunlarından biri olan Cyber Hunter’da PUBG Mobil’in aksine bazı yapılar inşa edebiliyoruz. Bu sayede oyun daha da farklı bir hal alıyor. Tabii, bu detayı ile Fortnite’a benzediğini ne kadar söyleyen olsa da ben henüz benzetemedim. Devam etmek gerekirse, arayüzü gerçekten hiç göz yormayan nadir oyunladan bir tanesi diyebilirim. Güzel taraflarından bir tanesini daha söylemek istersem Google Play Store ve AppStore’da ortak olarak bulunmasını dile getiririm. 

2) FREE FIRE

Free Fire oyunu uzmanlar tarafından PUBG Mobil’e en çok benzeyen oyunlardan biri olarak seçilmiştir. Ek olarak oyun kısıtlamalardan ibarettir desek yalan olmaz. Oyun 10 dakika ve 50 oyuncu ile kısıtlanmıştır. Tabii; bunun getirileri de var, götürüleri de. Ek olarak küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum: PUBG Mobil’de oyuncu sınırı 100’dür ve zaman sınırı yoktur. Son olarak, bu oyun hem AppStore hem de Google Play Store’da bulunmaktadır.

3) HOPELESS LAND

Evet, sıra geldi PUBG Mobil’e en en en çok benzeyen oyuna! Size sadece, bu oyunun girişini anlatsam “Bu PUBG Mobil değil miydi zaten?” gibi bir cevap alma ihtimalim çok yüksek. Oyuna yüz kişi girebiliyor, paraşüt ile uzak adalara doğru süzülüyor. İstediği bir zaman diliminde adalardan birine atlıyor. Evet, buraya kadar aynı diyebiliriz. Acaba yapımcıları kuzen mi diye de düşünmek gerekiyor… Genel amaç da yine oyunda kalan son oyuncu olmaktır. Grafik tasarım haricinde neredeyse hiç bir farklı olmadığını rahatlıkla söyleyebildiğim bu oyunun yine hem Google Play Store’dan hem de AppStore’dan indirmesi mümkündür.

4) ROCKET ROYALE

Grafik ve tasarım bakımından Fortnite’ı andırıyormuş gibi yaparken Minecraft’a benzeyen bu oyunun hızı gayet yüksektir. Oyunun genel amacı oldukça zevkli ve hırs yapıcıdır. Bir adadasınız ve kendi roketinizi yapmaya çalışıyorsunuz. Kendi roketini yapıp adadan ilk ayrılan oyuncu, oyunu kazanmış oluyor. Burada, dikkat etmemiz gereken noktalardan biri; roketi ilk yapanın değil, roketle birlikte ilk kaçanın oyunu kazanmasıdır. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyun gayet hızlıdır ve hafızada oldukça az yer kaplar. “Deneyin.” diyerek önerebileceğim oyunlardan biridir.

5) SURVIVOR ROYALE

Tam olarak PUBG Mobil ile benzer kısımları olan bu oyunun grafik ve tasarım bakımından da çok hoş olduğunu söyleyebilirim. Hem AppStore hem de Google Play Store’dan indirilebilen bu oyunu oynayanların getirdiği ortak kanaat; grafik ve tasarımların çok çok üst düzey olmasına rağmen oyunun hafızada çok yer kaplamaması. Ben buna verim diyorum, ya siz?