PUBG Mobile İçin Yeni Anti-Cheat Sistemi Geliştirildi

PUBG Mobile İçin Yeni Anti-Cheat Sistemi Geliştirildi

   Son zamanların en popüler oyunlarından birisi olan Playerunknown’s Battlegrounds, kendini sürekli geliştirerek oyunculara yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Özellikle hile kullanımlarına karşı çok ciddi yaptırımlar uygulayan şirket, bunu devam ettireceğe benziyor. Oyuncuların, günümüzde en çok şikayet ettiği konulardan birisi olan hile ile ilgili ciddi yaptırımlarda bulunması şirketi ön plana çıkartan önemli etkenlerden birisi.

   Şirket hileyle alakalı yeni bir yeniliğe de imza atacağını duyurdu. Gelişmiş gerçek zamanlı tespit teknolojisinin kullanıldığı anti-hile sistemi geliştirdiklerini belirtti. Eğer anti-hile sistemini derinlemesine incelersek, şüpheli yazılımları ve oyun içi değişen verileri tarayarak tespit ediyor bu sayede hile kullanımlarını bulabiliyor. Bu gelişmiş anti-hile sistemi sayesinde oyuncular takip ediliyor ve kararlar ona göre belirleniyor. 

   Sistemin diğer bir gelişmiş özelliği ise sürekli gelişen ve değişen hack yöntemlerini tespit edebilmesi. Bu özellik aslında günümüzde birçok anti-hile sisteminin bulundurması gereken bir nokta ancak bu durum her defasında geliştiriciler tarafından es geçiliyor. Sürekli büyüyen ve gelişen bir veritabanıyla karşılaştırma yaparak hile kullanımlarını en doğru ve en verimli şekilde tespit edebiliyor. Bu özellik en çokta sürekli değişen hack yöntemlerini kullanmayı amaçlayan oyuncuları üzeceğe benziyor.

  Ayrıca yapılan açıklamaya göre oyuna eklenen bir özellikte Türk oyuncuların talepleri doğrultusunda geliştirilmiş. Pubg Mobile’ye gelen son 0.15.0 güncellemesiyle birlikte gelen yenilikte artık raporlama ekranlarında oyuncuların ID numaraları eklenebiliyor. Şirket, Türk oyunculardan gelen yoğun talep sonrası eklenen bu özellik sonrası doğrulanmış hilecilerin ID’leri de PUBG Mobile’ın resmi Türkiye Facebook Sayfasında düzenli olarak yayınlanıyor. Tüm bu yenilikleri göz önünde bulundurduğumuz da şirket, oyunculara en iyi oyun deneyimini sunmak için sürekli kendilerini geliştiriyor ve oyuncuların taleplerini gözardı etmiyor.