PUBG Mobile Royale Pass Sistemi Hakkındaki Herşey

PUBG Mobile Royale Pass Sistemi Hakkındaki Herşey

PUBG Mobile Royale Pass Sistemi

PUBG Mobile Royale Pass Sistemi

Bildiğiniz gibi geçen yıl gelen 0.60 yaması PUBG Mobile‘a bir özellik eklemişti: Royale Pass Sistemi. Fortnite oyununu oynadıysanız buna bezner bir sitem görmüşsünüzdür: Battle Pass. Royale Pass da PUBG Mobile’ın Battle Pass’ı diyebiliriz. PUBG Mobile Royale Pass sistemi nasıl çalışır, neler vardır bu yazımızda bunlardan bahsedeceğiz.

PUBG Mobile Royale Pass Nedir?

PUBG Mobile Royale Pass Nedir?

Royale Pass, sezon boyunca oyuncuların belirli görevleri yerine getirerek çeşitli ödüller kazanmalarını sağlayan sezonluk bir etkinliktir. Royale Pass etkinliklerine katılmak ücretsizdir. Ama Fortnite’daki Premium Battle Pass’da olduğu gibi PUBG Mobile’da da çeşitli avantajlar elde edebileceğiniz “elite” pass satın alabilirsiniz.

Böylelikle iki Royale Pass sürümü mevcuttur: Ücretsiz ve Elite. İki sürümde de oyuncuların tamamlaması gereken “daily” ve “challenge” görevleri vardır. Görevler tamamlandığında oyuncular “Royale Points” kazanırlar. Tahmin edebileceğiniz gibi günlük (daily) görevler daha basittir. Balirtiğimiz gibi Fortnite‘ın Battle Pass ilerleme sistemine aşina iseniz, çok fazla zorlanmayacaksınız.

Temel olarak Ücretsiz ya da Elit Royale Pass‘ınızı sevilendirdiğiniz Battle Points ve rütbe ile kozmetik ödülleri ve EXP güçlendiricilerin kilidini açabilirsiniz. Ücretsiz Royale Pass, ödüller konusunda fazla bir şey sunmuyor ve zorlanmaya değecek bir şey de yok. Ancak tam aksine, Elite Royale Pass, ganimet ödülleriyle ağzına kadar dolu.

PUBG Mobile ekibi oyunu yeni içeriklerle güncelemektedir. Ücretsiz veya Elit Royale Pass görevleri ve ödülleri de sezonluk olarak değişmektedir.

PUBG Mobile’da Elite Pass Nasıl Satın Alınır?

PUBG Mobile'da Elite Pass Nasıl Satın Alınır?

PUBG Mobile’da oyun içi harcamalar için oyunun kendi para birimi “UC” kullanılır. Bu Elite Pass satın alabilmeniz için de geçerlidir. Ama UC’de yalnızca gerçek para ile satın alınarak elde edilebilir. Yani Elite Pass istiyorsanız para harcamak zorundasınız. Elite Pass’ı sezon içinde sadece bir kere satın alırsınız. Bu size Elite Pass görevlerine ulaşmanızı veya yalnızca Elite Pass üyelerine özel olan kozmetik ve silah almanızı sağlar. Elite Pass’e bir defa (sezonluk) para harcarken, silah ve kozmetikler için para vermeye devam edersiniz.

Elite Pass’ın en düşük paketinin ücreti 600 UC’dir. 1800 UC harcayarak “Plus” üyelik alabilirsiniz.

Royale Pass İlerlemenizi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Lobi Ekranında Royale Pass ilerlemenizi ve açılabilir ödüllerinizi kontrol etmek için ekranın sağ tarafındaki “RP” simgesine tıklayın.

Royale Pass İlerlemenizi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Rütbe ve Kilidi Açık Ödüller

En üstteki çubuk, Ücretsiz Royale Pass altındaki ödülleri gösterirken, en alttaki çubuk Elite Royale Pass ile açılabilir eşyaları gösterir.

Rütbe ve Kilidi Açık Ödüller

Royale Pass’ın Maliyet ve Ödülleri

Elite Pass’tan Daha Fazla Ödül Kazanın
Ücretsiz Royale Pass ile karşılaştırıldığında Elite Pass, sık sık oyuncular ve koleksiyoncular için satın almaya değer kılan daha fazla ürün, görünüm ve ödüle sahiptir.

Royale Pass'ın Maliyet ve Ödülleri

Bazı Royale Pass Skinlerin Kilidini Açmak için Elite Pass’a İhtiyacınız Vardır

Sadece Elit Royale Pass ile RP ve rütbe kazanarak açabileceğiniz bazı skinler mevcut.

Bazı Royale Pass Skinlerin Kilidini Açmak için Elite Pass'a İhtiyacınız Vardır

Sadece Elite Pass’a Özel Oda Oluşturabilir

Yalnızca Elite Pass sahibi olan oyuncular, Royale Pass Rank 14’e ulaşarak alınan “Room Card” ile özel “odalar” veya oyunlar oluşturabilirler.

Sadece Elite Pass'a Özel Oda Oluşturabilir

Elite Royale Pass’ın Maliyeti

Belirtiğimiz gibi iki çeşit Elite Pass paketi satın alabilirsiniz. 1800 UC Elite Pass satın alan kişiler için ekstra RP puanları ve skinler mevcuttur.

Daha sonra Elite Pass alsanız bile, yine de ürünler kazanıyorsunuz
Oyuncuların, oyunun ilerleyen bölümlerinde Elit Pass’ı satın alma konusunda endişelenmelerine gerek yok çünkü hala tüm eşyaları alabilirler.

Elite Royale Pass'ın Maliyeti

Daily & Challenge Görevleri ile RP Kazanın

RP almak için daily (günlük) görevleri tamamlayın
Royale Pass, oyuncuların RP kazanması için tamamlayabilecekleri Günlük Görevlere sahiptir.

Daily & Challenge Görevleri ile RP Kazanın

Challenge Görevlerinden RP Kazanın

Challenge Görevleri genellikle M416 ile 20 Düşman Öldürme gibi hedeflere sahiptir. Bunlar her maçta artabilir. Bu yüzden oyunu oynamaya devam edin ve tamamlayın.

Challenge Görevlerinden RP Kazanın

Challenge Görevleri Her Hafta Güncellenir

Challenge Misyonları her Pazartesi güncellenir ve her hafta eklenir. Royale Pass’ınızı artırmak için maç oynamaya devam edin.

Sezon Ödülleri

Sezon Ödülleri

Sezon sona erdiğinde Royale Pass için kazandığınız rütbeye göre ödüller alacaksınız. FPS/TPS modlarının ayrı olarak listelendiği toplamda 8 Katman vardır. Modlara göre ayrı listelendiğinizden FPS maçlarınızdaki puanlarınız TPS maçlarınızı etkilemez, aynı durum tam tersi için de geçerlidir.

Sezon ödülleri genellikle kozmetik ürünlerden oluşur. Ödüllerin kalitesi sıralamanıza göre artar. Eğer kendinize üst sıralarda yer bulabilirseniz nadir silah ve eşya alabilirsiniz. Oyuncu profilinizden istediğiniz zaman sezon sıralamasını görebilirsiniz.