PUBG Oynamayı Bırakması İstenen Genç, İntihar Etti

PUBG Oynamayı Bırakması İstenen Genç, İntihar Etti

PUBG ve İntihar

PUBG ve İntihar

Trajik olay Hindistan‘ın güneyinde meydana geldi. Independent’a göre; gence, oyunu oynamayı bırakması ve bunun yerine İngilizce sınavlarına girmesi söylendikten sonra kendi hayatını sonlandırdığı bildirildi.

PUBG, Hindistan’da bu kadar üzücü haberlerden dolayı ilk kez suçlanmıyor. Bu yılın başlarında, 20’li yaşlarındaki iki kişi PUBG’nin mobil versiyonunu oynarken dalgınlıklarından dolayı trenin altında kalıp hayatlarını kaybetmişti.

Hindistan’ın bazı bölgeleri (Gujarat eyaletindeki bazı şehirler), PUBG’yi şiddet içeren davranışları ve gençleri okuldan uzaklaştırmaya teşvik eden endişelerden dolayı yasaklamıştı. Yasağı ihlal ettikleri ve oyunu oynadıkları için iki düzine genç tutuklanmıştı.

İnsanlar, Hindistan’da PUBG’nin doğrudan yasaklanması fikrinde bölünmüş durumdalar. Birçok insan oyunu daha pahalı hale getirmenin ya da oyun süresini kısıtlamanın sorunu çözeceğini ileri sürüyor.

Hindistan’daki son ölümlerin ışığında PUBG’nin yasaklanması gerektiğini düşünüyor musunuz? Bu konudaki düşüncelerinizi yorumlarda belirtin.