PUBG PGS: Berlin Coronavirüs’ten Dolayı Ertelendi

PUBG PGS: Berlin Coronavirüs’ten Dolayı Ertelendi

    Oyun dünyasının son zamanlardaki en popüler oyunlarından birisi olan PUBG, önemli bir karar aldığını açıkladı. Son zamanlarda tüm dünyayı korkutan Coronavirüs, dünyasını da etkiledi. Dünya sağlık tehditi olarak belirlenen virüs, birçok etkinliğin ve duyurunun ertelenmesine sebep oldu. Son olarak PUBG Corporation’ın Nisan ayında yapacağı PGB Berlin’in oyuncuların ve taraftarların sağlığı açısından ertelendiği belirtildi.

      PUBG’nin düzenlediği bu etkinlikler aslında birbirinden bağlantısı olan etkinlikler. En büyük etkinlik olan PGC 2020 için düzenlenen bu etkinlikler bölge elemeleri olarak nitelendiriliyor. PGS turnuvalarının Berlin ayağı, son zamanlarda ortaya çıkan ve tüm dünyayı korkutan CoronaVirüs sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. PUBG tarafından yapılan açıklamada, ” Oyuncuların, çalışanların ve taraftarların sağlığı ve güvenliği öncelikli olması sebebiyle Nisan ayında düzenlenecek olan PGS: Berlin etkinliğini erteleme kararı almak bizim için çok zor oldu” cümleleri kullanıldı.

         İlerleyen aylarda düzenlenecek olan Bölgesel elemelerin tarihlerinde ve saatlerinde de değişiklikler olabileceğini ve 2020 yılında düzenlenmesi düşünülen PUBG küresel e-spor etkinliğini gerçekleştirme planlarının halen geçerli olduğu ve erteledikleri PGS: Berlin’in ne zaman düzenleneceğine dair çalışmalarının devam ettiği ve en iyi seçenekleri dikkatlice gözden geçirdiklerini belirttiler.