PUBG Yaratıcısı, Oyunun 100 Milyon Kullanıcıya Ulaşabileceğini Söyledi

PUBG Yaratıcısı, Oyunun 100 Milyon Kullanıcıya Ulaşabileceğini Söyledi

PUBG (Playerunknown Battlegrounds)

PUBG (Playerunknown Battlegrounds)

Playerunknown Battlegrounds‘un başarısı hızlı ve devasa. Açlık Oyunları benzeri PC nişancı Mart ayında tekrar Steam Erken Erişim’de yayınlanmıştı, o zamandan bu yana satılan şaşırtıcı bir şekilde 10 milyon kopyaya ulaştı. Oyun iyi satılmaya devam ediyor ve şimdi Playerunknown, Brendan Greene, oyuncuların rakamlarına gelince; League of Legends (LoL)’a benzer bir başarı elde etmek için oyunun mümkün olabileceğini belirtti. 

Riot’un geniş çapta popüler olan oynanabilir MOBA 2016’da aylık 100 milyon oyuncuya ulaştı ve Greene, bu rakamın Battlegrounds için de ulaşılamaz olmadığını söyledi. 

“Satış eğrileri artmaya başlıyor” dedi. “Onlar yavaşlamıyorlar. Hala o süslü tepeyi bekliyorum ve henüz gerçekleşmedi. PC’de büyüme hakkında soru sorduğunuzda, League of Legends (LoL) a bakıyorum. Sanırım ayda 100 milyon aktif kullanıcı var, böyle aptalca bir şey? Kartlarımızı doğru oynarsak, o seviyede kullanıcı bulabiliriz.”

10 milyon kopya satan Battlegrounds, 30 dolardan 300 milyon dolara kadar gelir elde etti. Greene röportajda, Erken Erişim’den ayrıldığında resmi satış için Battlegrounds fiyatını yükseltme planının olmadığını söyledi. Başka bir Ark: Survival Evolved adlı popüler Erken Erişim oyunu, resmi yayın için fiyatı 30 $ ‘dan 60 $’ a yükseltti ve bu da bazı tartışmalara neden olmuştu. 

Battlegrounds için şu an fiyatı yükseltmek için herhangi bir plan yok, ancak “değişebilir” dedi Greene. “Mutluyuz. 30 dolar, aldığınız şey için iyi bir fiyattır ve bu beş ila on yıl sürebilecek bir oyun; sadece bir yıl süren bir oyundan büyük bir şey satın alıyorsunuz” diye açıkladı. 

Geliştirici Bluehole, yayıncı olarak Microsoft’la birlikte 2017’nin sonlarına doğru Xbox One sürümünü yayınlayacak. Microsoft’un duyurusuna rağmen, geliştirici Bluehole oyunun diğer konsollara da gelebileceğini öne sürdü. 

Bluehole oyunun PC sürümü için yeni içerik yayınlamaya devam ediyor. Geçenlerde PUBG‘ın çöl haritasının çok büyük olacağına dair bir onay aldık. Haritanın piyasaya çıkması hala çok uzak. Ama buradan harita ile ilgili bir fikir edinebilirsiniz.