Resident Evil 2’yi Korkutucu Derecede Harika Yapan 5 Şey

Resident Evil 2’yi Korkutucu Derecede Harika Yapan 5 Şey

Resident Evil 2’yi Beğenilir Yapan 5 Şey

Resident Evil 2'yi Beğenilir Yapan 5 Şey

2019 yılındayız ve dört gözle beklediğimiz yeni oyunlar var. Bu yüzden en heyecanlı olduğumuz oyunun yirmi yaşından büyük bir oyunun tekrarı olması şaşırtıcı. Fakat Resident Evil 2, 1998 klasiğinin süper hoş bir makyajından çok daha fazlası. Tıpkı Shadow of the Colossus veya Spyro‘da olduğu gibi. Tamamen yeni RE motoruyla oyunu “sıfırdan” yeniden düzenleyen temelde yeni bir geliştirici ekibi ve sabit kameralardan omuzun arkasına bir perspektif kayması ile Resident Evil 2, yeniden yapıldı.

Bu aynı zamanda, on yıllar boyunca medya için daha yüksek beklentileri olan yeni bir izleyici kitlesinin ruhunu yakalamakla da ilgilidir. Dolayısıyla, korku sadece daha korkunç gerçekçilik ve klostrofobik ışıklandırma (ya da eksikliği) ile arama yapmaktan ibaret değil, senaryo ve performansları büyük ölçüde iyileştiriyor.

Hayranlar yıllarca bu remake için beklediler. Ancak Resident Evil 2 ile ilgili olarak bunca yıldır bizi etkileyen şey nedir? PS1 versiyonunun düşük çokgenler ve bayağı seslendirme süresi testten geçmemiş olsa bile, özünde hala orijinal Resident Evil‘den daha hayati önem taşıyan şey nedir ve yeni büyük bütçeli bir sürüm olarak tekrar oynamaya değer mi?

1. Küresel salgın

1. Küresel salgın

Ne de olsa, “hayatta kalma korku oyunlarını” doğurmak ve zombileri yeniden canlandırmak için diğer bütün mecraları devralmadan önce 1996 oyununu kredilendirmeliyiz. Ama ilk Resident Evil, büyük beğeni toplayan ve en çok satan Playstation oyunlarından biriyken, onu dünya çapındaki ana akımın içine doğru genişleten Resident Evil 2 idi.

O dönemde, Final Fantasy VII ve Super Mario 64 de dahil olmak üzere o zamanki en büyük oyunların rekorunu kırarken, aynı hafta sonu için bir Hollywood filminin tamamının gelirini aşması nedeni ile Guinness Rekorlar kitabına alındı.

Yansıtma oyunun kendisi idi. Bu, orijinal atımların yeniden işlenmesiyle devam eden bir içerik değildi. Bunun yerine, daha büyük bir sinematik ölçeğine götürdü. Herkes ucuz canlı aksiyon serilerine elveda dedi. Hayatta kalanların soyutlanmış bir konakta toplanmaları yerine, zombi salgını Racoon Şehri sokaklarına yayılmıştı.

Şehir sadece başlangıçtı. Serinin vizyonu daha da büyüyecekti. Resident Evil 2, ilimi bir zombi salgınından kurtulmaktan çok daha fazlasını içine alan, ancak kendi kendine yeten birden fazla hikayenin anlatılabileceği bir meta seri yapmak için zemin hazırlıyordu. Resident Evil 2 sadece gişe rekorları kıran bir oyun değildi. Devamında birçok gişe rekorları kıran filmleri, çizgi romanları ve diğer ayrıntıları başlattı.

2. İkonik karakterler

2. İkonik karakterler

Elbette, bazı oyunları bu kadar unutulmaz kılan onların karakterleridir. Ve korkunç sesli oyunculuk veya açık cinsiyetli renk kodlamasının bir aldatıcı olabileceğini düşünürken, ikonik Leon S Kennedy ve Claire Redfield’in herkesin aklında kalmıştır.

Oysa ilk oyunun Chris Redfield’ı tipik bir donuk eril kahraman iken, Leon iş hayatındaki ilk gününde yeni yüzlü bir çaylak polis memuruydu. Leonardo DiCaprio saç sitili ile. Bu arada Claire Redfield, motosikletine oldukça giriş yapar. S.T.A.R.S ajan kardeşi ile aynı uzmanlık geçmişine sahip olmasa da serinin en sert kadın karakterlerinden biri olarak hızlı bir şekilde Jill’in kilit açma ustasını geçiyor.

Sadece parlayan kahramanlar da değil. Resident Evil 2, ilk oyunda birkaç mesajda yer alan Ada Wong ile tanıştığımız yer. 3D oyunlarda ilk dikkat çeken Asya karakterlerinden biri olarak veya tamamen uygun olmayan femme fatale gardırobundan ötürü göze çarpıyor olsa da, bu çifte oyuncunun oyunun en ikonik anti kahramanlarından biri olduğunu inkar etmiyor.

3. Unutulmaz kabuslar

3. Unutulmaz kabuslar

Zombilerin kendileri var. Onlar hala yavaş ayaklarını sürüyen tarzdaydılar. 20 Days Later birkaç yıl sonra onlara gerçek bir destek verdi. Şehir çapında bir salgının vurgusu onlara daha korkutucu bir dinamik verdi. Bir ordu tarafından köşeye düşüp düşmeyeceğiniz veya sizi kapmak için pencereden uzanan kolları fark edip etmeyeceğiniz kesin değildi.

Ama aynı zamanda sadece zombilerden daha fazlasıydı. Umbrella Corporation, her zaman daha fazla canavar yaratıklar üretiyordu ve dilleri başınızı temiz bir şekilde yalayabilen korkutucu Lickers’ten, lağımlara gizlenen gülünç devasa timsaha kadar Resident Evil 2’nin elinde koz vardı.

Ancak en kötüsü Tyrant Mr. X idi, kurşun geçirmeyen ve çok fazla hasar vermeyen, durdurulamaz bir güç. Ama aynı zamanda beklenmedik bir şekilde ortaya çıkma yeteneğine sahipti. Yıkılmaz bir canavar tarafından takip edilmenin bu yönü aslında devam oyunu Resident Evil 3: Nemesis’in temelini oluşturuyordu.

4. Farklı yollar

4. Farklı yollar

İlk oyun size iki oynanabilir kahraman sunarken, çoğu zaman bütünün iki yarısından çok iki paralel hikaye gibiydi. Resident Evil 2 bu yaklaşımı bir dereceye kadar takip eder, ancak bir karakterin ‘A’ senaryosunun tamamlanmasından sonra bir ‘B’ senaryosunun kilidini açarak temelde toplam dört mücadeleye yer vererek kendi ustaca bükümünü ekler.

Kilidi açılmış bir kasa veya daha önce öldürülürse tekrar doğmayan belirli düşmanlar gibi bir “zapping” özelliği, ‘A’ senaryosundaki karakterinizden belirli seçeneklerin ‘B’ senaryosuna getirileceği anlamına gelirken, esasen size hikayenin diğer karakterinin tarafını veriyordu.

Ve hepsi bu değildi. Sahip olduğunuz eşyalar ile Racoon City’den kaçmaya çalışan bir Umbrella operatörü HUNK olarak oynadığınız ‘The 4th Survivor’ adlı bir mini oyunun kilidini açabilirdiniz. Daha da komik olanı, bunu sadece bir bıçakla donanmış bir tofu bloğu olarak oynamanıza izin veren bir mini oyundu ve her ikisinin de yeniden ortaya çıkması harika.

5. Gelecek nesile vurgu

5. Gelecek nesile vurgu

Belki de daha önemlisi, Resident Evil 2 sadece harika bir oyun değildi, aynı zamanda Hideki Kamiya için de bir isim yaptı. Daha önce ilk Resident Evil’de System Planner olarak çalışmış, devamını yönetmiştir.

Bu kredisiyle geri döndü. Gençlere Capcom’un en iyi satanlar ve multimedya serisi olma yolunda ilerletme konusunda Resident Evil 2’yi daha büyük ve daha gösterişli hale getirme özgürlüğü ve hevesini verdi. Kamiya’nın fikirleri ve şöhretleri daha da büyüyecek ve daha cesurlaşacaktı, Resident Evil’i fantastik ve aksiyon dolu bir şekilde ele geçirip sonunda tamamen yeni bir şeytan öldürücü Devil May Cry olacaktı.

Kamiya, bu günlerde markalarından birinin yüzü olarak büyük bir kişiliğe sahip olmayan Capcom ile birlikte olduğu zamandan beri on yıldan fazla geçti. Ancak, yeniden yapılanmanın aslının korku ruhunu orjinalinden ne kadar sadık ve başarılı bir şekilde ele geçirdiği göz önüne alındığında, yeni nesil Resident Evil hayranlarını ateşlemeye çalıştığına emin olun. Serinin yeni hayranları için kesinlikle büyük önem taşıyor.

Resident Evil 2’nin 25 Ocak 2019 tarihinde PlayStation 4, Windows ve Xbox One için dünya çapında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu yeniden yapım oyunu bilgisayarınızda oynayıp oynayamacağınızı öğrenmek için Resident Evil 2 Sistem Gereksinimleri konumuza göz atabilirsiniz. Oyun çıktığı zaman hemen indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Resident Evil 2 İndir