Riot Games’in Yayınladığı Tüm Duyurular ve Projeler

Riot Games’in Yayınladığı Tüm Duyurular ve Projeler

    Son yılların en başarılı oyun şirketlerinden birisi olan Riot Games, geçtiğimiz günlerde birçok oyuncuyu heyecanlandıran duyurularda bulundu. Son zamanlarda oyun sektöründe ki gelişmeleri göz önünde bulundurduğumuzda Riot Games’in bir anda bu kadar çok yenilikçi duyuru yapmasını normal karşılıyoruz. Lafı daha çok uzatmadan duyurulara göz atalım.

Mobil League of Legends

Şüphesiz Riot Games’in bugünlere gelmesinde en yardımcı olan oyunu kesinlikle League of Legends’tir. Riot Games’te bunun farkında olarak daha çok kitleye ulaşmak için League of Legends’in mobil platformlara geleceğini duyurdu. League of Legends: Wild Rift ismiyle duyurulan oyun 2020 yılında yayınlanacak.

League of Legends: Wild Rift | Announce Trailer

Mobil Teamfight Tactics

Riot Games’in duyuları arasında yer alan başka bir oyun ise Teamfight Tactics oldu. Bu sene içerisinde piyasaya sürülen oyun, 7 adet gerçek rakibe karşı ekip kurarak oynanıyor. Oyun, League of Legends kahramanlarını barındırıyor ve bu kahramanların savaşlarında sona kalarak kazanmaya çalışıyorsunuz. Ne kadar dikkat çeken bir oyun olmasa da Riot Games, daha fazla kitleye ulaşmak için oyunun mobil platformlara geleceğini duyurdu. 2020 yılında çıkacak olan oyun da çapraz platform desteği de olacak.

TFT Updates and Mobile Announcement | Riot Pls: 10th Anniversary Edition – League of Legends

Legends of Runeterra 

Son yıllarda oyun şirketleri hiçbir zaman popüler hale gelemeyen kart oyunları geliştirmek için çalışmalarını başlattı. Piyasa da en bilinen kart oyunu olan Hearthstone, birçok oyun şirketini harekete geçirmişe benziyor. Son olarak Riot Games’te bu sektöre el attığını duyurdu. Legends of Runeterra oyununu duyuran Riot Games, oyun içerisinde tema olarak League of Legends’i kullandı. Diğer kart oyunlardan farklı mekaniklere sahip olan oyun birçok oyuncuyu heyecanlandırdı.

Legends of Runeterra – Official Card Game Overview Trailer

Project A

Duyuruların arasında yer alan başka bir oyun ise Project A. Overwatch’a benzerliğiyle dikkatleri üstüne çeken oyun grafikleri ve oyun mekanikleriyle de rakiplerini zorlayacağa benziyor. FPS mantığında geliştirilen oyun Riot Games’in en çok güvendiği oyunlar arasında yer alıyor.

Project A: Riot’s Tactical FPS Announcement | Riot Pls: 10th Anniversary Edition – League of Legends

League of Legends – Esports Manager 

Riot Games’in duyurduğu bir diğer oyun ise League of Legends Esports Manager oldu. Football Manager mantığında olacak olan oyun Espor takımlarının yöneticiliğini yapacağınız bir oyun olacak. 2020 yılında çıkacak olan oyun ilk olarak Kore ve Çin’de yayınlanacak. Riot Games’in çıkaracağı bu oyun da oyuncuları heyecanlandıran duyurular arasında yer aldı.

 Project L 

Dövüş oyunları sektörüne de el atan Riot Games, Project L adında bir oyun geliştirdiklerini duyurdu. Zaten uzun yıllardır Riot’un bir dövüş oyunu üzerinde çalıştığı konuşuluyordu ve bu duyuruyla birlikte resmiyete kavuşmuş oldu. Bazı League of Legends karakterlerini de barındıran oyunun ne zaman piyasaya sürüleceği şu an için bilinmiyor.

Riot Game’s Project L – First Look Gameplay Teaser [HD 1080P]

İzometrik RPG Geliştiriliyor

Duyurular arasında belki de en çok dikkat çekeni Riot’un üzerinde çalıştığı bir RPG’nin olması. Diablo mantığında olacak olan oyunla alakalı pek bir bilgi verilmese de oyuncuları heyecanlandırmayı başardı. 

Making Games | Riot Pls: 10th Anniversary Edition – League of Legends

Arcane-Animasyon Dizisi

Yıllardır en çok oynanan oyunlardan biri olan Legaue of Legends’in dizisinin de yapılacağını duyuran Riot Games, ilk animasyon dizisi olan Arcane’yi duyurdu. Bu diziyle birlikte League of Legends hikayesini ön plana çıkartmayı hedefleyen Riot Games’in başarılı bir adım attığını söyleyebiliriz.

Arcane: Animated Series Announcement | Riot Pls: 10th Anniversary Edition – League of Legends