Riot Games’den Yeni FPS Oyun: Project A

Riot Games’den Yeni FPS Oyun: Project A

Wild Rift adlı League of Legends mobil versiyonunun onayını duymak güzel bir haber olsa da ‘Project A‘ kod adı verilen yeni bir oyun üzerinde çalıştıklarını söylediler. Bu da oyuncuları çok heyecanlandıran büyük bir haber oldu.

Sürpriz olarak duyurulan bu oyun aslında rekabetçi bir çevrimiçi FPS – ya da Riot’un tanımlamasına göre “karakter tabanlı taktiksel bir nişancı oyunu”. Counter-Strike: Global Offensive’in taktiksel haritaları ile Overwatch’ın kahramanları ve özel güçleri ile harmanlanmış bir oyun olacak.

Riot’un yayın boyunca bahsettiği diğer projelerden farklı olarak, Project A’nın League of Legends ile bir alakası olmayacak. Baş yapımcı Anna Donlon‘a göre, oyun “yakın gelecekteki bir Dünya üzerinde kurulacak ve bu dünyada ölümcül yeteneklere sahip karakterler olacak” diyor. Tanıtım videosunda ölen takım arkadaşlarını diriltmek, asit duvarı çağırmak veya rakiplere keskin büyülü bıçaklar fırlatmak gibi birbirinden değişik yetenekler görüyoruz.

Aşağıdaki tanıtım videosundan yeni proje hakkında verilen ilk detayları inceleyebilirsiniz. Anna Donlon, “Taktiksel nişancı oyunlarının stiline sadık kalıyor, ancak oyunu bir adım öteye getirmek istiyoruz. Daha fazla yaratıcılık, daha fazla ifade ve daha fazla stil içeren taktiksel bir nişancı oyunu üzerinde çalışıyoruz.” diyor.

Project A Tanıtım Videosu

Riot, ayrıca Project A’nın teknik yönüyle de yenilik yapmayı hedefliyor. Videoda “İnternet gecikmeleri kullanılarak oyunculara karşı avantaj sağlanamayacak büyük bir proje üzerinde çalışıyoruz.” diyen Donlon, çoğu oyunda farklı ping oranları olan kullanıcıların gecikme nedeniyle birbirlerini sık sık vuramadıkları anlara değinerek devam ediyor.

Son olarak hilecilere karşı büyük önlemler alındığını da belirtiyor. Donlon, “Önceliğimiz anti-hile üzerinde çalışmak ve eşleşmelerinizin bütünlüğünü korumak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. “Bu durum hem bizim için hem de oyuncular için çok önemli bir durum.” şeklinde açıklamaya devam ediyor.

League of Legends’in Mobil Versiyonu: Wild Rift Geliyor

Riot, Project A’yı uzun süre desteklemeyi planlıyor. “League of Legends’ta olduğu gibi, yıllarca bu oyunu destekleyeceğiz.” diye ekliyor Donlon. 2020 yılında oyun hakkında pek çok haber ve duyuru yapılacağını belirtse de oyunun tam çıkış tarihinin henüz belirlenmediğini söylüyor.