Roblox Mobil Platformlarda 2 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

Roblox Mobil Platformlarda 2 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

MMO Roblox, mobil cihazlarda olağanüstü bir performans sergilemeye devam ediyor. Sensor Tower'ın tahminlerine göre, oyun küresel çapta iOS ve Android platformlarda 2 milyar $ gelire ulaştı.

Diğer mobil oyunlar gibi, Roblox'un mobil sürümü de COVID-19 salgını sırasında mikro işlemlerde olağanüstü artış yaşadı. Özellikle Mayıs 2020,113 milyon dolarlık harcama ile oyunun şimdiye kadarki en iyi ayı oldu.

ABD, 1.3 milyar dolarlık gelire sahip olan Roblox için açık ara en büyük pazardır. Sensor Tower'a göre İngiltere 161 milyon dolarla 2. sırada, Kanada 81 milyon dolarla üçüncü sırada yer alıyor

Roblox'un iOS sürümü, Android sürümünden çok daha kazançlı ve Google Play'de 545 milyon dolara kıyasla yaklaşık 1.5 milyar dolar kazandırıyor. Apple, iOS sürümünden 450 milyon dolar kazanırken, Google 164 milyon dolar kazandı.

Roblox şu ana kadar mobil cihazlarda yaklaşık 437 milyon kez indirildi ve ABD 113 milyon ile 1. sırada yer alıyor, bu da küresel indirmelerin yüzde 26'sını temsil ediyor.

Roblox, PC ve Xbox One'da da mevcuttur, bu nedenle bu sayılar, oyunun toplam oyuncu tabanının ve ölçeğinin yalnızca bir bölümünü temsil eder.