Rocket League: En İyi 15 Otomobil

Rocket League: En İyi 15 Otomobil

Psyonix tarafından geliştirilen ve yayınlanan, arabalarla oynanan bir futbol oyunu Rocket League, İlk olarak PC ve PlayStation 4 platformları için Temmuz 2015'te piyasaya sürüldü. 2016 yılında Xbox One için geliştirilen sürüm yayınlandı. Multiplayer Oyun Dalında BAFTA Oyun Ödülü, The Game En İyi Spor/Yarış Oyunu Ödülü, Spor Oyunu Dalında BAFTA Oyun Ödülü ve Gittikçe Gelişen Oyun Dalında BAFTA Oyun Ödülü gibi ödülleri zamanla toplayarak birçok başarıya imza attı. 

Psyonix, bu araçların istatistiklerinin çoğunu daha eşit hale getirmek için ayarlamış ve dengelemiş olsa da, yine de farklı güçlü ve zayıf yönler sağlayan küçük varyasyonlarınız var. Bu kaotik çok oyunculu oyunda yer alan tüm nüanslar ve aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda araba ile sizin için en iyisini seçmek zor olabilir. Ancak bu listeyle, bu kararı sizin için kolaylaştırmaya çalışacağız.

15- X-Devil

Rocket League serisini dolduran o kadar çok araba varken, birçoğunun sıradışı görünümünden kaçtığı bazı küçümsenmiş çeşitlere sahip olmak zorundasınız. Şaşırtıcı derecede işlevsel ve çok yönlü bir araba olan X-Devil için durum böyledir. Bu hibrit araba, Octane ve Plank araba türlerini dengeleyerek onu bir şekilde “tüm ticaretlerin krikosu” seçeneği olarak hizmet edebilecek oldukça çok yönlü bir seçenek haline getiriyor. Oldukça uzun, ancak hitbox bölümünde de çokta iyi değil.

14- Venom

Önceki girişimiz gibi, Venom görsel olarak en çekici tasarım değil, ancak büyük ölçüde küçümsenmiş bir seçim olarak görülüyor. Skyline'ın beğenilerine benzer şekilde, bu şey oldukça dengeli istatistiklere sahip ve hibrit otomobil hayranları için sağlam bir seçim yapıyor. Oldukça iyi oyunlar çıkarabileceğiniz araç sivri önü sayesinde hücum açısından iyi bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. 

13- Twin Mill III

Bu DLC arabasını oluşturan kısa yapı ve dikkat çekici Hot Wheels tasarımı göz önüne alındığında, bu en popüler seçenek değil. Yine de, bu, özellikle yandan gelen vuruşları saptırmaya dayanan bir savunma oyunu oynamayı tercih edenler için oldukça iyi bir seçim olabilir. Bu oyundaki daha uzun ve daha geniş arabalardan biridir ve top kontrolü ve doğrudan vuruşlar için daha ideal olan kısa, düz profili ile Batmobile ile karşılaştırılmıştır. Plank tipi herkes için değil, ancak listemizdeki diğer araçlardan ayıran birkaç özelliği bulunmaktadır. 

12- Paladin

Bu, oldukça kısa ve uzun bir profile sahip olduğu için alışmak için biraz zaman harcamak isteyeceğiniz bir otomobil. Hitbox'ı da biraz geri çevrildi ve popülerliğini biraz kaybetsede hala birçok oyuncunun tercih ettiği Rocket League araçlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Paladin  havadan top sürme, serbest stil ve güçlü atış söz konusu olduğunda gerçekten başarabilir.

11- Bone Shaker

Bone Shaker, Hot Wheels DLC paketinin bir parçası olarak 2017'nin başlarında piyasaya sürüldü. Bu hoş oyuncak arabaların hayranları için kesinlikle harika bir estetiğe sahip olmasına rağmen, biraz dikkat çekici görünümü nedeniyle bir kenara atılma eğilimindedir. Pasif bir araç olarak hafızalara kazınsa da onunla biraz zaman geçirenler için oldukça iyi maçlar çıkarmaktadır.  İstatistikleri denenmiş ve gerçek Octane ile oldukça karşılaştırılabilir ve düz tepesi, topu aşağıdan kontrol ederken veya bir şutu kaleye çevirirken sağlam vuruşlar için en uygun araç olabilir. 

10- Marauder

Gözden kaçan bir seçim olan Marauder, oldukça benzersiz inşa edilmiş bir otomobildir. Aracın büyük, hantal şekli bazıları için biraz zorlayıcı olabilir, ancak geniş vuruş kutusu, daha savunmacı bir oyun oynamayı tercih ediyorsanız veya şutları hedefinizden uzaklaştırmak için çok zaman harcıyorsanız, onu oldukça sağlam bir seçenek haline getirmektedir. 

9- Merc

Önceki araçlara benzer şekilde Merc, büyük kaportası nedeniyle rakip takıma büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bu aracın devasa boyutu, havadayken toplara vurmak, hedefleri engellemek ve rakipleri patlatmak için özellikle ideal hale getiriyor. Arenada yolunuzu hızlandırmayı seviyorsanız, Merc, hızlanma ve dönme söz konusu olduğunda biraz daha zayıf istatistiklere sahip olduğu için size uygun olmayabilir. Yine de, kütle ve kaba gücü tercih eden oyuncular bu canavardan çok faydalanmalıdır. Ayrıca Rocket League'e yeni başlayanlar için güvenli bir seçim.

8- Nimbus

Bu nispeten yeni araba sadece şık görünmekle kalmıyor, aynı zamanda hararetli bir yarışta eğlenceli ve etkili bir kazanım sağlıyor.  Oldukça dar bir hitbox ile nispeten kısa bir araba olsa da, aynı zamanda sadece her yönüyle sağlam, çok yönlü bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Bu aracı özellikle başka bir harika araba olan Dominus ile oynamaya alışkın olanlar için önerebiliriz.  

7- Mantis

Mantis, oyundaki en iyi güçlendirme ve dönüşlerden bazılarıyla gelmenin yanı sıra, özellikle uzun bir arabadır ve topu daha kolay bir şekilde önünüze almanızı sağlar.  Bu araç oyundaki en kısa araçlardan biridir yani hava hakimiyeti bu aracın zayıf noktasıdır. Doğru kullanılırsa bununla oldukça etkili bir hücum oyunu sallayabilirsiniz; sadece hareket kabiliyeti ve genişliği nedeniyle değil, aynı zamanda harika dönüşler yapabilme yeteneği nedeniyle de ön plana çıkmaktadır. 

6- Breakout

Bu araç oldukça bloklu, çekici olmayan bir tasarıma sahip olsa da, yine de hareketliliği ve hızı ile etkileyici bir otomobil olabilir. Nispeten düz tepesi, topları doğrudan kaleye vurmayı daha doğru ve güvenilir hale getirir. Bu araç ile havada daha sorunsuz kayma yeteneği ve top sürme etkinliğiyle birleştirdiğinizde, sıradan veya rekabetçi oyun için oldukça güvenli, güvenilir bir seçim elde etmiş olursunuz.

5- Batmobile

Bu harika Batman temalı araç, Mantis'ten daha şık bir görünüme sahip olabilir, ancak aslında oldukça benzer bir yapıya ve genel mekaniklere sahiptir. Eşsiz tasarımı ve düz şekli, yeni başlayanlar için en iyi seçim olmasa da, topu biraz sürmenize ve kontrol etmenizi sağlar. Havada manevra yapmayı ve birçok yeri kaplamayı nispeten kolaylaştıran oldukça kullanışlı bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. 

4- Takumi

Bu çok yönlü araba, Dominus ile bazı benzerlikler taşıyor, ancak uzunluğu ve toplam boyutu yüksekliği ile kendini ayırıyor. Bu seçkin seviyedeki aracı tercih edenler oyuna büyük ölçüde hakimiyet kurabilecekler. Takumi, sadece oyundaki en iyi araçlardan biri olmamakla birlikte aynız amanda ullanımı kolay ve oynaması eğlenceli olan araçlardanda biridir. 

3- Aftershock

Bu aracın hayranları çok olduğu kadar sevmeyenleri de vardır. Sevmeyenler ise bu araca karşı oynamak zorunda kalanlardan başka kimse değillerdir. Oyundaki en güçlü araçlardan biri olan Aftershock, sürüş sırasında hızı, dönüşü ve genel olarak yumuşak hissini en iyi şekilde yansıtan araçlardan biridir. 

2- Dominus

Şimdi gerçekten popüler arabalara geçiyoruz – önce, güce ve saldırıya değer verenlere daha uygun olma eğiliminde olan Dominus, topa vururken gerçekten bir yumruk atarcasına oynayabildiğiniz nadir araçlardan biridir. Ayrıca topa sık ve etkili bir şekilde vurmanızı sağlayan en geniş yüzey alanlarından birine sahiptir.

1- Octane

Temel olarak, RL eSport'un profesyonel oyuncularının Octane'ı diğer araçlardan daha fazla tercih etme eğiliminde olmalarının iyi bir nedeni var bu sadece sağlam, her  yönden etkili bir otomobil olarak karşımıza çıkmaktadır. Nispeten yetersiz uzunluğunun dışındaki hemen hemen tüm alanlarda müthiş bir sürüş deneyimi sağlayan Octane, en geniş oyun tarzlarını barındıracak şekilde tasarlanmış bir arabadır.