Rockstarın Efsane Oyunu GTA San Andreas

Rockstarın Efsane Oyunu GTA San Andreas

GTA San Andreas

GTA San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas, Rockstar Games tarafından yayınlanan ve Rockstar North tarafından geliştirilen bir aksiyon-macera video oyunudur. İlk olarak PlayStation 2 için 26 Ekim 2004 tarihinde ve ardından da Microsoft Windows ve Xbox'da 7 Haziran 2005 tarihinde yayınlanmıştır. Daha sonra 30 Haziran 2015 ve 1 Aralık 2015 tarihlerinde hem Xbox 360 hem de PlayStation 3 için yüksek çözünürlüklü sürümü yayınlanmıştır.

2002’deki Grand Theft Auto: Vice City’den sonra yayınlanan oyun, Grand Theft Auto serisinin yedinci oyunudur.

Üçüncü şahıs açık dünya oyunu olan GTA San Andreas'ın dünyası çoğunlukla Kaliforniya ve Nevada'dan esinlenilerek kurgulanmıştır. Oyuncuları en çok etkileyen özelliği ise bu dünyada görevler olmadan serbest bir dolaşım sunarak oyuncuların dünya ile etkileşime girmesini sağlamasıdır. San Andreas adı verilen eyalette üç büyük şehir bulunmaktadır; Los Santos, San Fierro, Las Venturas. Bu şehirler de sırasıyla Los Angeles, San Francisco ve Las Vegas'dan esinlenilmiştir.

Tek oyunculu hikaye, annesinin öldürülmesinden sonra eski bir çeteci olan Carl “CJ” Johnson'ın Liberty City'den Los Santos'a dönmesiyle başlar. Carl eski arkadaşlarını ve ailesini kargaşa içinde bulur ve oyun boyunca eski çetesini yeniden kurmaya çalışır, yozlaşmış polislerle çatışır ve annesinin cinayetinin ardındaki gerçeği yavaş yavaş çözer. Kurgudaki Bloods, Crips ve Hispanic sokak çeteleri, 1980'lerin şiddet salgınları, LAPD Rampart skandalı ve 1992 Los Angeles isyanları arasındaki rekabet de dahil olmak üzere Los Angeles'taki birçok gerçek yaşam olayına dayanır.

GTA San Andreas'a kısaca rol yapma ve gizli unsurlar içeren bir aksiyon-macera oyunu diyebiliriz. Serinin önceki iki oyununa benzer şekilde yapılandırılmış olan çekirdek oyun, üçüncü şahıs bir nişancıdaki ve sürüş oyunundaki unsurlardan oluşuyor ve oyuncuya içinde hareket edebileceği geniş, açık bir dünya ortamı sağlıyor. Oyuncu, otomobiller, otobüsler, tırlar, tekneler, sabit kanatlı uçaklar, helikopterler, trenler, tanklar, motosikletler ve bisikletler dahil olmak üzere çeşitli araçları sürebilir. Oyuncular ayrıca, çalmaları dışında araç da ithal edebilir.

Açık, doğrusal olmayan ortam, oyuncuların oyunu nasıl oynamak istediklerini keşfetmelerini ve seçmelerini sağlar. Her ne kadar oyun boyunca ilerlemek ve belirli şehirlerin ve içeriğin kilidini açmak için hikaye görevleri gerekli olsa da, oyuncular bunları kendi istedikleri şekilde tamamlayabiliyorlar. Hikaye görevini üstlenemediğinde, oyuncu serbestçe dolaşabilir ve San Andreas şehirlerine göz atabilir, restoranlarda yemek yiyebilir veya insanlara saldırıp tahribata yol açarak hasara neden olabilir. Tahribat yaratmak, yetkililerin potansiyel ölümcül tehlike olarak dikkatini çekebilir. Ne kadar kaos ortaya çıkarsa, cevap o kadar güçlü olur. Küçük olaylarda polis ilgilenirken, tahribatın artışına göre seviye SWAT ekipleri, FBI ve orduya kadar yükselebilir.

Tabii oyunun bu eğlencesi arasında herksesin ihtiyaç duyduğu bir şey vardır; hileler. Zaten hilesiz bir GTA oyunu pek düşünülemez. Sizi polislerden kurtarabilir, yeniden sağlık popalayabilir, silahlara erişmenizi sağlayabilir ve hatta sizi tank sahibi bile yapabilir. Aşağıdaki bağlantıları kullanarak hile konularımıza ulaşabilirsiniz.

GTA SA Hileleri

Bu efsaneler arasına girmiş oyunu indirmek isterseniz de aşağıdaki bağlantıyı kullanarak hemen indirebilirsiniz.

GTA San Andreas İndir