Sea of Thieves Cross-Play’i Xbox One ile PC Arasında İsteğe Bağlı Olacak

Sea of Thieves Cross-Play’i Xbox One ile PC Arasında İsteğe Bağlı Olacak

Sea of Thieves Cross-Play

Sea of Thieves Cross-Play

Rare’in yüksek denizler macera oyunu Sea of Thieves, piyasaya sürülmesinin ilk yıldönümüne yaklaşırken, stüdyo bazı oyuncuların geri bildirimlerini ele aldı. Açık dünya sandbox oyunculara dengeleme ve tutarlı bir şekilde keyifli içerik sağlama umuduyla geliştirici, gelecekteki bir güncellemede, Xbox One ve PC çapraz oynamanın isteğe bağlı olacağını açıklamak için YouTube’u kullandı.

Resmi bir geliştirici güncellemesinde, Sea of Thieves’in yönetici yapımcısı Joe Neate, geliştiricinin platformlar arasında cross-play çalışma şeklini değiştirme planlarından bahsetti. Neate, çapraz oynamanın Sea of Thieves’e birçok fayda getirdiğini kabul etse de, oyunun yeni PvP modu olan Arena ile birlikte, herkesin “düz bir oyun alanı olduğunu” hissetmesini istediğini söyledi.

Gelecekteki bu Sea of Thieves güncellemesinde, oyuncu tabanını etkili şekilde bölüştürmek için bir denetleyici kullanan konsol oyuncuları yalnızca konsoldaki diğer denetleyici kullanıcılarla eşleştirme seçeneğine sahip olacak; controller-only pool ve cross-play pool. Cross-play pool; herhangi biriyle oynamak isteyen herhangi bir kullanıcı, denetleyici girişinden bağımsız olarak, bunu yapabilecektir. Neate’ye göre oyuncular istedikleri zaman seçeneği açıp kapatabilecekler. Neate’ın onayladığı gibi, oyuncuların ücretsiz oyuna ya da oyunun yaklaşmakta olan Arena moduna girip girmemesi seçeneği mevcut olacak.

Sea of Thieves’deki cross-play seçeneğine ek olarak, Neate fare ve klavyenin girişinin konsoldaki oyunda sağlanacağını açıkladı. Neate, bu güncellemenin oyuna ne zaman geleceğiyle ilgili bir şey söylemedi. Bununla birlikte Neate, Rare’nin dahili olarak isteğe bağlı cross-play’i tartıştığını ve stüdyonun halihazırda güncellemeyi uygulamak için çok çalıştığını onayladı.