Shadow Arena Erken Erişim İncelemesi

Shadow Arena Erken Erişim İncelemesi

Pearl Abyss, Black Desert ile birçok oyuncudan takdir almayı başarmıştı. Black Desert pek çok farklı özelliğiyle günümüz MMORPG’lerine kıyasla öne çıkan bir oyun oldu. Geliştiricisi ve yayıncısı olan şirket oyunu güncel tutmak için sürekli yeni etkinlikler getiriyordu. Bu etkinliklerden biri olan Shadow Arena ise oyuncular tarafından aşırı ilgiye maruz kaldı. Black Desert evreninde geçen bir Battle Royale fikrini oyuncular çok beğendi. Bu ilgiyi karşılıksız bırakmak istemeyen Pearl Abyss, Black Desert ile aynı evrende geçen, o oyundan tanıdık simalarla karşılaşabileceğiniz, görsel ve oynanış kalitesi yüksek harika bir oyunla karşımıza çıktı.

 

Nisan ayında Final Beta olarak oyuncuların karşısına ikinci kez çıkan oyuna güzel yenilikler getirilmiş ve ufak problemler de ortadan kaldırılmıştı. Oyuna daha stratejik hale getiren yenilikler arasında Kara Sis’in içindeki etkiler, Kutsanmış Alan, bölgelere göre yaratık popülasyonu ve yeni türlerle birlikte gelen katletme ödülleri yer alıyordu.

Final Beta aşamasında geliştiriciler tarafından yapılan açıklamalar arasında oyuna getirebilecekleri birkaç kahraman konsepti üzerinde çalıştıkları yer alıyordu. Aynı zamanda mücadeleye katılmaya hazır olan bir kahraman da oyunun çıkışında getireceklerini duyurmuşlardı. Zira geçtiğimiz hafta erken erişime açılan oyunda yeni bir kahraman bulunuyor.

Shadow Arena’ya eklenen yeni kahramanın adı Venslar. Çok yönlü bir kahraman olan Venslar’ın maç içerisinde değiştirebildiği iki farklı modu bulunuyor. “Duruşu Değiştir” isimli yeteneği ile “Cesaret Duruşu” ve “Sabır Duruşu” arasında geçiş yapabiliyor. “Cesaret Duruşu” rakiplerinizi takip etmeye ve yüksek hasar vermenize olanak sağlarken “Sabır Duruşu” rakiplerinizin saldırılarının etkilerini azaltmanızı sağlıyor. İki farklı duruş pozisyonu için toplamda 7 adet yeteneği bulunan kahraman şimdiden pek çok oyuncunun gözdesi olmuş durumda.

Ayrıca Final Beta aşamasına kadar oyundaki tüm kahramanlar ücretsiz olarak herkeste açık olmasına rağmen şu anda böyle bir şey olmadığını görüyoruz. Kahramanları elde edebilmek için Gcoin veya Gümüş Para kullanmanız gerekiyor.

Bunun dışında oyuna kozmetik yeniliklerin de geldiğini görüyoruz. Şu an için her kahramanın temel dış görünümü haricinde satın alabileceğiniz bir dış görünümü bulunuyor. Henüz oldukça az kostüm bulunsa da ilerleyen dönemlerde daha fazla seçenek oyunculara sağlanacaktır. Bu dış görünümleri elde etmek için Gcoin satın almanız gerekiyor. Şu anda bölgelere göre fiyatlandırma seçeneği bulunmuyor. Tüm Gcoin paketleri USD üzerinden ücretlendirilmiş.

PvE ve PvP’yi aynı anda deneyimlemenizi sağlayan oyun bir süre daha erken erişimde kalacak. Yaratık keserek güçlenmeniz ve bu sırada da rakiplerinizin sürpriz saldırılarına karşı sürekli tetikte olmanız gerekiyor. Ayrıca şimdiden bölgelere göre turnuvalar yapılmaya başlandı. Siz de şansınızı deneyebilir ve belki de kazanan olabilirsiniz.

Shadow Arena farklı mekanikleriyle Battle Royale türünde adından söz ettirebilecek mi ilerleyen günlerde göreceğiz. Hepinize sağlıklı günler.